Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Βρετανία: Στόλο UAV Predator B, αποκτούν οι ένοπλες δυνάμεις

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών (State Department) ενέκρινε την προτεινόμενη πώληση 26 μη επανδρωμένων αεροχημάτων τύπου Predator B και συνεπαγόμενου υλικού υποστήριξης στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ένα συμβόλαιο ύψους περί το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Στο συμβόλαιο θα περιλαμβάνονται 12 Προηγμένους Σταθμούς Ελέγχου Εδάφους (Advanced Ground Control Stations), 12 Πολυφασματικά Συστήματα Σκόπευσης (Multi-spectral Targeting Systems), 25 ραντάρ συνθετικής απεικόνισης τύπου AN/APY-8 Lynx IIe Block 20A (Synthetic Aperture Radars), καθώς επίσης, συσκευές επικοινωνιών και ανταλλακτικά.
Ως είθισται, στη δικαιολογητική έκθεση, αναφέρονται οι πολύ στενοί και πολυδιάστατοι δεσμοί των ΗΠΑ με το Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα η πώληση να εξυπηρετεί τα συμφέροντα εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς επίσης και η ικανότητα της Βρετανίας να ενισχύει της Συμμαχικές (ΝΑΤΟϊκές) επιχειρήσεις.

Οι υπεύθυνοι για την αρχική έγκριση της προμήθειας σημειώνουν, ότι η εμπειρία των Βρετανών αξιωματικών με τα μη επανδρωμένα αεροχήματα τύπου MQ-9 Reaper, διασφαλίζουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν θα έχουν πρόβλημα με την υιοθέτηση ενός νέου τύπου UAV.

Το κατασκευής General Atomics μη επανδρωμένο αερόχημα τύπου Predator B έχει πτητική αυτονομία μεγαλύτερη των 27 ωρών και μπορεί να επιχειρεί σε ύψος μέχρι και 50 χιλιομέτρων, μεταφέροντας φορτίο 1,75 τόνων. Το αερόχημα φέρει κινητήρα τύπου TPE331-10 της Honeywell και σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο αναπτύσσει διπλάσια ταχύτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου