Καθεστωτικοί βολεμένοι ευρωλιγούρηδες
με το ελληνόμετρο στο χέρι, κοράκια του πολέμου
και θιασώτες του μίσους
Σε κάθε μεγάλη κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος εξουσίας, σε κάθε στιγμή έντασης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, έρχεται στο προσκήνιο ξανά και ξανά το συγκεκριμένο εθνοκάπηλο ΔΙΚΤΥΟ 21.
Αν και πολλοί τονίζουν ότι κοιμάται, ότι διαλύθηκε.. στην πραγματικότητα, οι ιδρυτές του, ο Σαμαράς και τα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης έφτασαν να κυβερνήσουν!
Μάλιστα, όπως περιγράφεται αναλυτικά σφιχταγκαλιάστηκαν με τους ΝΑΖΙ της Χρυής Αυγής, με προξενήτρες το Φαήλο Κρανηδιώτη και το Μπαλτάκο, ενσωμάτωσαν ακραίους στρατιωτικούς και ακόμη πιο ακραίους δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς, που συνεργάζονται με δεξαμενές αστικής σκέψης όπως το ΙΔΙΣ, διαπλέκονται με το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Τόσο επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Σήμερα, η δικτύωση του επεκτείνεται από το εθνικιστικό ΔΗΚΚΙ και τον επικίνδυνα γραφικό Καραμπελιά, μέχρι την πολυδιασπασμένη ακροδεξιά, με σαφή την ενεργητική απασχόληση συμβούλων πανεπιστημιακών στο πλευρό του Υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά, όπως αποκαλύφθηκε και μέσα από την σύγκρουση του Κύπριου Προέδρου Αναστασιάδη με τον πανεπιστημιακό Άγγελο Συρίγο!
Μάλιστα, έπρεπε να έχουμε κυβέρνηση πρώτη φορά Αριστερά για να εγκατασταθεί ο Κώστας Ζουράρις στο υπουργείο Παιδείας...
Το τι σημαίνει ΔΙΚΤΥΟ 21 μας αποκαλύπτει συχνά πυκνά, στις τηλεοπτικές οθόνες και τα μιλιταριστικά σαιτ, ο λασπολόγος και ιέρακας του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας Φαήλος Κρανιδιώτης, που υπήρξε (;) Πρόεδρος του...
Δίκτυο 21: Οι εθνικιστές που ήθελαν να αντιγράψουν τη Φιλική Εταιρεία
Η οργάνωση στην οποία μετείχαν «φίλοι» του Αντώνη Σαμαρά
Η ηγετική ομάδα της Πολιτικής Άνοιξης κυριαρχεί στη σύνθεση δεξιά, καθώς αρκετά από τα στελέχη της στήριξαν το Δίκτυο 21. Η οργάνωση απασχόλησε τη δημοσιότητα για δύο ζητήματα: τη δίκη για την παράνομη είσοδο Οτζαλάν στην Ελλάδα (επάνω, ο εκ των κατηγορουμένων απόστρατος πλοίαρχος Αντώνης Ναξάκης, το 2003, με τον βουλευτή τότε της ΝΔ Πάνο Καμμένο, στη δίκη) και για τα Μια (κάτω) το 1996
Η απόσυρση από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ του Φαήλου Κρανιδώτη ήταν παρενέργεια της εκτροπής Μπαλτάκου, που ταρακούνησε το Μέγαρο Μαξίμου και προκάλεσε σοκ ακόμη και στον Αντώνη Σαμαρά. Η απόφαση αποκλεισμού του Κρανιδιώτη ελήφθη από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και εντάσσεται στις κινήσεις που δρομολογεί το Μαξίμου για την εκτόνωση της κρίσης που προκάλεσε ο εναγκαλισμός του πρώην γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης με τους χρυσαυγίτες. Βασικό όπλο του κ. Κρανιδιώτη στην – πολυδιαφημισμένη από τον ίδιο – πολυετή φιλία του με τον κ. Σαμαρά ήταν η στενή σχέση τους την εποχή που ο σημερινός Πρωθυπουργός βρέθηκε στην «άγονη γραμμή» της πολιτικής. Συνδετικός κρίκος με τον κ. Σαμαρά ήταν η Πολιτική Άνοιξη (στην οποία ο κ. Κρανιδιώτης υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής το 1999) αλλά και το περιβόητο Δίκτυο 21, του οποίου ο κ. Κρανιδιώτης υπήρξε πρόεδρος.
Ήταν Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 1997 όταν μια νέα ιδιόμορφη εθνικιστική οργάνωση με το όνομα Δίκτυο 21 έκανε τη δημόσια εμφάνισή της στην ελληνική πραγματικότητα, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο Φάληρο. Στην εκδήλωση, όπως έγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ» την επόμενη ημέρα, παρευρέθη αρκετός κόσμος, δεκάδες κληρικοί, αντιπροσωπεία των κομμάτων ΔΗΚΚΙ και Πολιτική Άνοιξη, ο (τότε) πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός, ο Βύρων Πολύδωρας, ο γνωστός ποινικολόγος Αλ. Λυκουρέζος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιά Καλλίνικου κ.ά. Ομιλητές ήταν ο καθηγητής Σαράντος Καργάκος και ο σημερινός βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης. Οι δύο ομιλητές τόνισαν ότι το Δίκτυο 21 είναι η δημιουργία ενός μετώπου «κατά του ενδοτισμού και όσων ενοχοποιούν τον πατριωτισμό».
Η αναφορά αυτή, καθώς και η συγκρότηση του Δικτύου, θα μπορούσε να πει κανείς ότι έφερε το βάρος όσων είχαν συμβεί τον Ιανουάριο του 1996 με την υπόθεση των Ιμίων. Όμως τα πράγματα είχαν μεγαλύτερο βάθος και σημασία.
Το Δίκτυο 21 φέρεται να είχε ιδρυθεί 10 ημέρες νωρίτερα από τη δημόσια εμφάνισή του, στις 4 Δεκεμβρίου 1997, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ήττα της Ελλάδας στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897. Συνεπώς οι αναφορές περί ενδοτισμού και «όσων ενοχοποιούν τον πατριωτισμό», σε συνδυασμό με τον τουρκικό παράγοντα, παρέπεμπαν όχι τόσο στο επίκαιρο τότε ζήτημα των Ιμίων, αλλά στη γνωστή θεωρία για τον προαιώνιο εχθρό της Ελλάδας. Τα Ίμια είχαν την σημασία τους ως ένας κρίκος μιας μακράς αλυσίδας ελληνοτουρκικών διαφορών που περιλάμβανε νίκες και ήττες, εθνικές ανατάσεις και ταπεινώσεις. Υπό αυτή την έννοια, για τους δημιουργούς του ήταν και το έναυσμα για μια νέα εθνική αφύπνιση.
Στο πλαίσιο αυτό, το Δίκτυο 21 στήθηκε πάνω στη φαντασίωση της ιστορικής συνέχειας της Φιλικής Εταιρείας που προετοίμασε την Επανάσταση του '21 αλλά και της Εθνικής Εταιρείας που δημιουργήθηκε το 1894 και σκοπός της ήταν «η αναζωπύρωση του εθνικού φρονήματος, η επαγρύπνηση επί των συμφερόντων των δούλων Ελλήνων» και η «προπαρασκευή της απελευθέρωσης αυτών δια πάσης θυσίας».
Στην ίδρυση του Δικτύου φέρεται να συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Ευ. Τσίρκας, αντιστράτηγος ε.α., Φαήλος Κρανιδιώτης, Χρ. Λαζαρίδης, Κώστας Ζουράρις, Νεοκλής Σαρρής, Σαράντος Καργάκος, Άγγελος Συρίγος και Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ακόμη κατά καιρούς γράφηκε πως συμμετοχή στο Δίκτυο είχαν οι Χρήστος Λυμπέρης, Παναγιώτης Ηφαιστος, Γιώργος Καραμπελιάς, Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, Λιάνα Κανέλλη. Η Λιάνα Κανέλλη, καθώς και οι πανεπιστημιακοί Παναγιώτης Ηφαιστος και Αθανάσιος Πλατιάς, είχαν διαψεύσει οποιαδήποτε συμμετοχή τους από τον Δεκέμβριο του 1997 ενώ ως διακινητής της πληροφορίας περί συμμετοχής τους φερόταν ο Χρ. Λαζαρίδης.
Η εξωτερική πολιτική. Το Δίκτυο 21 αυτοανακηρυσσόταν ως η οργάνωση των αφυπνισμένων εθνικά Ελλήνων «μακριά από κομματικά ''καπελώματα'' και ''διαπλεκόμενα συμφέροντα'' του "αθηναϊκού" κατεστημένου». Θεωρούσε πως αυτή η αφύπνιση δεν υπήρχε και διεκήρυττε ως αποστολή του να την προκαλέσει. Όριζε μάλιστα την «εθνική αφύπνιση» του ελληνικού λαού, ως «σύγχρονο αίτημα αυτοσυντήρησης του Ελληνισμού», «ανάγκη συλλογικής ταυτότητας ενός λαού που ζει δύσκολες στιγμές και περιμένει ακόμα δυσκολότερες... ανάγκη επιβίωσης, όταν γύρω από την Ελλάδα αποθρασύνονται παλαιοί αντίπαλοι και αναδεικνύονται νέες απειλές, όταν στον διεθνή περίγυρο της χώρας, ξεσπάνε επιθετικοί εθνικισμοί και ξέφρενοι αλυτρωτισμοί».
Στην αποστολή του να προκαλέσει την εθνική αφύπνιση των Ελλήνων έδινε ιστορική διάσταση. Στη διακήρυξή του για τα εθνικά θέματα αναφερόταν συγκεκριμένα: «Το στοίχημα που δίνουμε είναι ιστορικό: Να μετατρέψουμε την αδράνεια των πολιτών σε Δύναμη. Αυτό το στοίχημα ΔΕΝ χρειάζεται "αρχηγούς" και "παρακατιανούς"! Απαιτεί την αυτενέργεια όλων, καταλύει την κοινωνία των "συντεχνιών", οικοδομεί την κοινωνία των πολιτών και μετατρέπει τους παθητικούς υπηκόους σε ελεύθερα πρόσωπα, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του Ελληνισμού και το πνευματικό υπόδειγμα της Ορθοδοξίας. Το στοίχημα αυτό είναι δικό μας - για να το κερδίσουμε ή να το χάσουμε. Από όλους εμάς εξαρτάται να το κερδίσουμε. Ξεκινώντας από σήμερα...».
Στο πλαίσιο αυτό το Δίκτυο 21 απέφευγε συστηματικά να ασχοληθεί με ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής, πλην εκείνων που είχαν γενικότερη - άρα εθνική - σημασία (Παιδεία, πολιτισμός, γλώσσα, δημογραφικό ζήτημα). Η κύρια πολιτική του Δικτύου εδραζόταν σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και κυρίως σε αυτά που θεωρούνταν φλέγοντα από εθνικής σκοπιάς, όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, η Θράκη, το Βορειοηπειρωτικό, το λεγόμενο Σκοπιανό καθώς και το ζήτημα των Ποντίων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Επιπλέον, προτασσόταν ως ανάγκη μια «στρατηγική συνεννόηση» της Ελλάδας στα Βαλκάνια με την Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία, ώστε να εξουδετερωθούν τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι «τοπικοί αλυτρωτισμοί και οι εξωβαλκανικές επεμβάσεις».
Έκλεισε ή «κοιμάται»;
Το Δίκτυο λειτουργούσε την ιστοσελίδα του με μια κάποια αρθρογραφία, αλλά κι αυτή στα τέλη του 2013 - αρχές του 2014 έκλεισε. Πληροφορίες ότι το Δίκτυο 21 διαλύθηκε ως εταιρεία δεν υπάρχουν. Το πιο πιθανό είναι πως βρίσκεται σε ύπνωση έως ότου κάποιοι θα θεωρήσουν σωστό να το ξυπνήσουν. Η ιστορική, όμως, εμπειρία από τη δράση του δεν φανερώνει μια αποτυχημένη αλλά μια, πολυποίκιλα, επικίνδυνη εθνικιστική προσπάθεια στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.http://www.tanea.gr
Τέλος, νομίζουμε ότι αξίζει να διαβάσουμε ξανά το πως η εφημερίδα ΑΥΓΗ, σε κείμενο με τίτλο Μας κυβερνάει το «Δίκτυο 21» (2014), του δημοσιογράφου Γιώργου Ανανδρανιτσάκη που έφυγε νωρίς, περιέγραφε το εν λόγω εθνοκάπηλο ΔΙΚΤΥΟ 21:
"Το 'Δίκτυο 21' ιδρύθηκε με σκοπούς την πατριωτική αφύπνιση των Ελλήνων, ώστε να μετατρέψει τους παθητικούς υπηκόους σε ελεύθερα πρόσωπα, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του Ελληνισμού και το πνευματικό υπόδειγμα της Ορθοδοξίας", άρα πολύ καλά έπραξε η εθνική μας κυβέρνηση και ανέθεσε σε ένα από τα επιφανέστερα στελέχη του Δικτύου, στον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Χριστόδουλο Γιαλουρίδη, τη διοίκηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Θα εκπολιτίσει τους άγριους ο κ. Γιαλουρίδης, θα τους βαφτίσει στα νάματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, να γίνουν πρόσωπα ελεύθερα και να πάνε να πολεμήσουνε τους Τούρκους αφυπνισμένοι. Θα μας μάθει και γράμματα ο κ. Γιαλουρίδης, ο οποίος αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες που είχε το καταργηθέν Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Θα ζήσουμε μέρες ιστορικές, από κρυφά σχολειά με κεριά και καλογήρους, μέχρι τηλεπωλήσεις βιβλίων από τον εξπέρ του είδους Άδωνη: «Τα λιγουρεύεστε; Τα λιγουρεύεστε;».
Στην Ελλάδα του Σαμαρά τα μέλη του εθνικιστικού - ακροδεξιού «Δικτύου 21» είναι σαν τα καβούρια, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις ένα από κάτω. Κάτω από τις πέτρες του Μαξίμου θα βρεις τον βουλευτή και σύμβουλο Λαζαρίδη, ιδρυτικό στέλεχος του Δικτύου. Κάτω από τις πέτρες των γραφείων της Ν.Δ. θα βρεις το πρώην μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Στ. Αγιάσογλου και τον πρώην αντιπρόεδρο Διονύση Καραχάλιο. Κι όταν σηκώσεις την πέτρα την πιο μεγάλη, θα βρεις από κάτω τον πρώην πρόεδρο του Δικτύου 21, τον Φαήλο τον Κρανιδιώτη, και σκέψου τι μόρφωμα ήταν αυτό, που είχε πρόεδρο τον Φαήλο τον Κρανιδιώτη.
Εκτός από πρόεδρος, ο Κρανιδιώτης είναι και μαρτυριάρης: «Μη νομίζετε ότι ο Σαμαράς είναι κανένα παιδάκι, κανένα άβουλο επικοινωνιακό προϊόν που τον άγουν και τον φέρουν οι 'σύμβουλοί' του», γράφει σε άρθρο του. «Ο πιο Σαμαρικός από όλους είναι ο ίδιος ο Σαμαράς. Ακόμη και ο Χρύσανθος τρέχει να τον προλάβει. Εκείνος εμπνέει και επηρεάζει εμάς κι όχι εμείς αυτόν». Αυτή είναι η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. του Σαμαρά, μια παρέα ιδεοληπτικών ακροδεξιών που θέλουν να επιβάλλουν την ηγεμονία των ιδεών τους παντού, μέχρι και το βιβλίο θέλουν να αλώσουν οι ολετήρες. Αλλοπαρμένοι μεγαλοϊδεάτες που ονειρεύονται την Νέα Ελλάδα του 2021, όπως ονειρευόταν ο Ιωάννης Μεταξάς τον Γ' Ελληνικό Πολιτισμό.
Κι όμως, αυτή η παρέα των υπερπατριωτών, οι ελληναράδες που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, που αποκαλούν τους άλλους ενδοτικούς, προσκυνημένους και ευρωλιγούρηδες, που μας κυνηγάνε με το ελληνόμετρο για να διαπιστώσουν αν είμαστε γραικοί ή τουρκόσποροι, κοίτα πώς τα 'φερε η κατάρα, αυτοί οι καθαρόαιμοι να ηγούνται της πιο ενδοτικής, προσκυνημένης και ευρωλιγούρικης κυβέρνησης των τελευταίων σαράντα ετών. Συγγνώμη που χρησιμοποιώ την απεχθή ορολογία τους, αλλά αυτοί μόνο από τέτοια καταλαβαίνουν.
Εκτός κι αν τους πεις απλώς μερκελάκια και σοϊμπλάκια και ξεμπερδέψεις χωρίς πολλά- πολλά.
Αυτά έγραφε ο Γιώργος Ανανδρανιτσάκης το 2004...
Αποκαλύπτοντας τη μεγάλη πορεία που διήνυσε
ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει να συμμετάσχει στα εθνικιστικά και μιλιταριστικά τυχοδιωκτικά σόου του Πάνου Καμμένου στο Καστελόριζο, αγκαλιά με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, νομιμοποιώντας την επεκτατική και φασιστική καφρίλα τους...
Όμως προηγουμένως ο άτυχος δημοσιογράφος είχε μιλήσει για "
μερκελάκια και σοϊμπλάκια..."
Που να ήξερε ότι ο χαρακτηρισμός του, τόσο γρήγορα, θα περιέγραφε τον Τσίπρα και τον Καμμένο...
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Όταν το «Δίκτυο 21» μετακομίζει στη Ρηγίλλης, του Γιώργου Μελιγγώνη
«Δίκτυο 21»: Το Ελληνικό «Tea Party»
Το Δίκτυο 21 και οι ακροδεξιές ρίζες της Νέας Δημοκρατίας
http://www.alfavita.gr
http://www.alfavita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου