Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκικό “κάζο” ή “κουτοπονηριά” η προσάραξη του ALCATRAS στην Κω; Τα ερωτήματα

Βλάβη πηδαλίου επικαλείται ο Τούρκος στην Κω- Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας
Βλάβη στο πηδάλιο του σκάφους ανέφερε ο Τούρκος καπετάνιος του καταδυτικού πλοίου ALCATRAS, που από χθες το πρωί έχει “κολλήσει” στην Αμμόγλωσσα της Κω.Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας. Έτσι εξηγείται πως το σκάφος βρέθηκε σ΄ ένα σημείο το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφύγει. Όπως έγραψε από χθες το βράδυ το Militaire.gr η πορεία του και η ταχύτητά του δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το συμβάν. Η βλάβη πηδαλίου είναι μια εξήγηση.

Τουρκικό “κάζο” ή τουρκική “κουτοπονηριά”; Ότι κι αν συμβαίνει με το τουρκικό πλοίο ALCATRAS, που από χθες το πρωί βρίσκεται κολλημένο στην Αμμόγλωσσα της Κω κανείς δεν μπορεί να κατγορηθεί για καχυποψία, αν πει ότι χρειάζεται προσοχή το όλο ζήτημα…
Από το ΓΕΕΘΑ αλλά και σύμφωνα με τη γνώμη κάποιων ανώτερων αξιωματικών του ΠΝ εν ενεργεία και απόστρατων, η πιθανότητα να συμβαίνει κάτι ύποπτο είναι μικρή…Η πορεία του σκάφους όπως έχει καταγραφεί πάντως σε συνδυασμό και με τη ταχύτητά του προκαλεί ερωτήματα για την προσάραξή του.

Ο καπετάνιος λένε οι ίδιες πηγές εμφανίζεται συνεργάσιμος. Αυτό δεν τον εμπόδισε να ζητήσει βοήθεια από τουρκικό ρυμουλκό. Βλέποντας τις φωτογραφίες από το σημείο που έχει προσαράξει, το αίτημα μόνο …ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί. Προφανώς και το ΄χει καταλάβει.

Το άλλο περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το ALCATRAS μετέφερε αντιπυραυλικό σύστημα το οποίο προρίζεται να δοκιμαστεί σε φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού! Με τέτοιο φορτίο ο Τούρκος καπετάνιος ήταν τόσο απρόσεκτος. Το φορτίο του είναι και το μεγάλο του πρόβλημα για να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Κω. Όπως λένε οι πληροφορίες έχει ζητήσει να αποκατασταθούν οι όποιες ζημιές του σκάφους -αν υπάρχουν- στο σημείο που βρίσκεται και στη συνέχεια να γίνει η προσπάθεια αποκόλλησής του.

Τέλος προκαλεί εντύπωση ότι τα τουρκικά ΜΜΕ αναφερόμενα στο γεγονός υποστηρίζουν ότι το ALCATRAS είναι … αλιευτικό σκάφος. Δεν λένε κουβέντα για το φορτίο του, γιατί πως θα δικαιολογήσουν ότι ένα αλιευτικό βρέθηκε με αντιπυραυλικό σύστημα στο κατάστρωμά του; Το ψάρεψε;

Οι Τούρκοι γράφουν ακόμη ότι το σκάφος προσάραξε σε σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 6 ν.μ. από την Αλικαρνασσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου