Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ο Εθνικισμός του γραφικού Λεβέντη είναι εξίσου επικίνδυνος...



Λεβέντης: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, δεν δεχόμαστε όνομα «Νέα Μακεδονία», γράφει το δημοσίευμα. 
«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και δεν θα αφήσουμε τη λέξη Μακεδονία να υπάρχει στο όνομα άλλης χώρας», τόνισε ο ηγέτης της Ένωσης Κεντρώων στην Ελλάδα, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του», σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα της ΠΓΔΜ. 
Πρόσθεσε ακόμη, ο επικεφαλής των ‘Κεντρώων’ ότι δεν θα δεχθεί το όνομα «Νέα Μακεδονία», εάν οι άλλοι Έλληνες κομματικοί ηγέτες κάνουν αποδεκτό αυτό το όνομα: «Η Μακεδονίας μας έχει πάθει ζημιά και η Ένωση Κεντρώων δεν θα επιτρέψει η λέξη Μακεδονία να υπάρχει σε όνομα άλλης χώρας», είπε ο Λεβέντης.


Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της γενικής επιστράτευσης που έχει καλέσει το αστικό σύστημα κυριαρχίας ώστε να υποτάξει τον λαό μας στην "εθνική ενότητα" που απαιτούν τα Μνημόνια και η οδυνηρή αντεργατική πολιτική, οι ανταγωνισμοί του με το σύνολο των γειτονικών κρατών. 

Η αστική τάξη, καθώς δείχνει αποφασισμένη να εμπλέξει τον λαό μας σε οδυνηρές πολεμικές περιπέτειες προκειμένου να ικανοποιήσει τους Μεγαλοϊδεατικούς της στόχους σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ερχόμενη σε σύγκρουση με όποιον αντιστρατεύεται τις βλέψεις της για ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα-έλεγχο πηγών και δρόμων ενέργειας-εμπορίου από την Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, επιστρατεύει από τους Ναζί της Χρυσής Αυγής μέχρι το γραφικό και πάντα επικίνδυνο Λεβέντη.


Τον τόνο όμως της όξυνσης με τα γειτονικά κράτη τον δίνουν οι κορυφαίοι πολιτειακοί παράγοντες. 
Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή την 104η επέτειο από την απελευθέρωση της Καστοριάς δήλωσε: "η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική".
Πριν επιχειρήσει να λύσει ο γραφικός Λεβέντης το πρόβλημα των σχέσεων μεταξύ ελληνικού κράτους και της ΠΓΔΜ είχε σοκάρει όλους με την αισχρή και εξίσου κυνική παρέμβαση του, όταν και απαίτησε το πετσόκομμα των πενιχρών συντάξεων ώστε να εξασφαλιστούν τα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών F35, που δρομολογεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την αμερικανική πολυεθνική  Lockheed! Τόσο βλέπεις κοστίζουν οι φιλίες του Πάνου Καμμένου με τις ΗΠΑ..

Να κοπούν από 200 ευρώ από κάθε συνταξιούχο ώστε να αγοραστούν νέα σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Ας πεινάμε, χρειαζόμαστε 30 αεροπλάνα πέμπτης γενιάς. Αυτή είναι η απάντηση στον Τούρκο» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Για μια ακόμη φορά ο Λεβέντης και το γελοίο κόμμα του ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ αποδεικνύει ότι είναι ο χρήσιμος ηλίθιος του συστήματος. Για αυτό εξάλλου τον προώθησαν και τον έκαναν βουλευτή οι καναλάρχες!

Για να ψηφίζει μνημόνια. Για να περικόπτει μισθούς και συντάξεις, για να ψηφίζει τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και το άγριο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Γεροντική ανία και άγριος νεοφιλελευθερισμός σε μια μοναδική συσκευασία.
Για μια ακόμη φορά λοιπόν αποδεικνύεται ότι ο πραγματικός εχθρός των εργαζόμενων και της νεολαίας δεν είναι εθνικός, αλλά είναι ταξικός. Είναι ο κόσμος του πλούτου και το πολιτικό του προσωπικό, όλα τα κόμματα εξουσίας και τα ΜΜΕ.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο Σάμιουελ Τζόνσον, γνωστός Βρετανός συγγραφέας, ποιητής και διανοητής, ο οποίος αναπαύεται σήμερα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ,  και είχε πει κάποτε πως «Ο πατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων», είχε μεγάλο δίκιο.
Και αυτήν την ρήση του επιβεβαιώνουν τόσο οι αστοί πολιτικοί στην Ελλάδα που προβάλλουν συστηματικά "την τουρκική επιθετικότητα" για να συγκαλύψουν τη μνημονιακή ομοφωνία τους, την εξαφάνιση κάθε δικαιώματος και ελευθερίας των εργαζομένων, να καμουφλάρουν δηλαδή τη βαθιά τους εχθρότητα εναντίον του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
Για εμάς εχθρός είναι εξίσου ο Τσίπρας-Καμμένος και ο Ερντογάν, η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Λεβέντης-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και οι Γκρίζοι Λύκοι της Τουρκίας.
Φίλος και σύμμαχος μας στον καθημερινό αγώνα για ειρήνη και ευημερία είναι ο Τούρκος εργαζόμενος, νεολαίος, στρατιώτης, τα κοινωνικά κινήματα και η Αριστερά, όλοι αυτοί που παλεύουν για τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα με τον Έλληνα εργάτη-συνταξιούχο-φοιτητή-φαντάρο-άνεργο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ λοιπόν ενάντια τους. ΠΟΛΕΜΑΜΕ Μαζί τους για την ανατροπή των κυβερνήσεων σε Ελλάδα-Τουρκία, ενάντια σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την Κοινωνική Απελευθέρωση.
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου