Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Συνεχίστηκε εν μέσω εντάσεων η δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνεχίστηκε σήμερα για 112η ημέρα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής για την δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013. Στο βήμα βρέθηκε ο μάρτυρας Δημήτρης Ζύμαρης, μέλος του ΠΑΜΕ και θύμα της επίθεσης.
Ο μάρτυρας εξετάστηκε από την πλευρά της υπεράσπισης, η οποία από την έναρξη της διαδικασίας δημιουργούσε συνεχείς εντάσεις με αποτέλεσμα η έδρα να διακόπτει συνεχώς.
Υπεράσπιση: Ξέρετε τα τραγούδια του Π. Φύσσα;
Μάρτυρας: Ναι, το «Ζόρια», το «Σιγά μην κλάψω»
Υπεράσπιση: Αυτά είναι αντιφασιστικά τραγούδια;
Μάρτυρας: Αυτά είναι πράγματα που τα νιώθει ο καθένας και τα βάζει στην καρδιά του. Εμείς βάζουμε ανθρώπους και τραγούδια στις καρδιές, δεν βάζουμε μαχαίρια.

Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης σχετικά με το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Κορίνθου και το λόγο της παρουσίας της Χρυσής Αυγής έξω από αυτό, ο κ. Ζύμαρης απάντησε «γιατί είναι ναζί», βγάζοντας εκτός εαυτού την συνήγορο υπεράσπισης του Πανταζή, «έλεος πια! Ναζί και ναζί, άλλο ρωτάω άλλο απαντάει».

Υπεράσπιση: Μα έλεος πια, λέει ό,τι επιβαρυντικό μπορεί για τον εντολέα μου! Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, δεν υπάρχει καλύτερος μάρτυρα από το υλικό. Πρέπει να προβληθεί για να φανεί πού υπάρχει τάγμα εφόδου και εγκληματική πράξη. Επαναφέρω το αίτημά μου. Κατά τα λοιπά, τάγμα εφόδου είναι ομάδες ανθρώπων που προβαίνουν σε επιθέσεις κατά αντιφρονούντων μέσ’στη νύχτα. Έχουμε κάτι τέτοιο εδώ πέρα;

Μάρτυρας: Εγώ είπα και κάτι άλλο. Ότι όλη η Χρυσή Αυγή είναι τάγμα εφόδου.

Η δίκη διεκόπη και και θα συνεχιστεί την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου