Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ισραήλ: Ο δήμος της Ιερουσαλήμ έδωσε άδεια να ανεγερθεί κτίριο για εποίκους

Ο ισραηλινός δήμος της Ιερουσαλήμ ενέκρινε σήμερα την ανέγερση ενός τετραώροφου κτιρίου για εποίκους σε μια παλαιστινιακή συνοικία της ανατολικής Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με μια ΜΚΟ, λίγη ώρα πριν αρχίσει την ομιλία του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σχετικά με το όραμα της Ουάσινγκτον για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για ένα κτίριο στη Σιλουάν, στην κάτω πλευρά της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.
Νωρίτερα μια επιτροπή του δήμου ανέβαλε την ψηφοφορία για την οικοδόμηση περίπου 500 ακινήτων σε άλλες συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ, την οποία κατέχει το Ισραήλ, διευκρίνισε η Ιρ Αμίμ, μια ΜΚΟ η οποία αντιτίθεται στην εποικιστική δραστηριότητα.
Η άδεια για την ανέγερση κτιρίου στη Σιλουάν δόθηκε παρά την έγκριση την Παρασκευή από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μιας απόφασης που απαιτεί να σταματήσει η εποικιστική δραστηριότητα στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη.
Σύμφωνα με την Ιρ Αμίμ («Η πόλη των λαών», στα εβραϊκά) την αίτηση να δοθεί άδεια για την ανέγερση του κτιρίου υπέβαλαν μέλη της Ατερέτ Κοχανίμ, μιας υπερεθνικιστικής οργάνωσης η οποία έχει θέσει ως στόχο να επεκτείνει τους οικισμούς στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στη Σιλουάν βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της πόλης του Δαβίδ, όπου η παράδοση θέλει τον βασιλιά να είχε ανεγείρει το ανάκτορό του και την πρωτεύουσά του, μια πόλη εξέλιξη της οποίας είναι η σημερινή Ιερουσαλήμ.
Αφότου εγκαταστάθηκαν στη συνοικία οικογένειες Εβραίων τα επεισόδια με τους Παλαιστίνιους είναι συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου