Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Μπουράκ Μπεκντίλ: Ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία στον εμφύλιο – «Χτίζει» ισλαμιστικό στρατό

Προσωπικό ισλαμιστικό στρατό δημιουργεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα έχει ως κέντρα του τα τζαμιά της χώρας και θα αποτελείται από ισλαμιστές νεολαίους.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπουράκ Μπεκντίλ (Burak Bekdil), με άρθρο του στοΙνστιτούτο Gatestone, κάνει λόγο για μια «μια παράνοια που ωθεί τον Ερντογάν και τους άνδρες του στην άβυσσο του παραλογισμού και του εμφυλίου πολέμου», ενώ ο ίδιος προσθέτει ότι «υπάρχουν σημάδια ότι ο τυχοδιωκτισμός του Ερντογάν δεν θα περιοριστεί μόνο εντός των τουρκικών συνόρων».
Το καθεστώς Ερντογάν δημιούργησε και μια ειδική υπηρεσία «ειδικών επιχειρήσεων» στην εθνική υπηρεσία πληροφοριών, στην οποία προΐσταται ένας αναπληρωτής γραμματέας.

Ο τουρκικός τυχοδιωκτισμός, εκτιμάται από τον Πίναρ Τρέμπλεϊ (Pinar Tremblay), θα επεκταθεί και θα δούμε την τουρκική κυβέρνηση να δαπανά περισσότερα χρήματα και ανθρώπινους πόρους σε ειδικές επιχειρήσεις. Από αυτό το κέντρο ειδικών επιχειρήσεων θα συντονίζεται η τουρκική εισβολή στη Συρία και η πιθανή εμπλοκή της στο Ιράκ, επιχειρήσεις που θα αυξηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να εξαπολύσει ολοκληρωτικό πόλεμο στο εσωτερικό και εξωτερικό της Τουρκίας απέναντι σε κάθε αντίπαλό του.

Τον Αύγουστο ο Ερντογάν διόρισε τον απόστρατο στρατηγό Αντνάν Τανριβερντίως έναν από τους κορυφαίους συμβούλους του.

Ο Αντνάν Τανριβερντί είναι ο ιδιοκτήτης της Σαντάτ, μιας εταιρείας ασφάλειας και μισθοφόρων.

Η Σαντάτ έχει κατηγορηθεί ότι εκπαιδεύει μια ιδιωτική παραστρατιωτική ισλαμιστική δύναμη, έναν προσωπικό στρατό αφοσιωμένο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό της Τουρκίας εξολοθρεύοντας τους αντιφρονούντες.

Η Σαντάτ, που έχει κατηγορηθεί επίσης ότι εκπαίδευσε τζιχαντιστές για τους πολέμους στη Λιβύη και στη Συρία, λέγεται ότι τώρα θα στραφεί και κατά των Κούρδων αλλά και των σιιτών μουσουλμάνων.

Τον Οκτώβριο η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, το Ίδρυμα Ντιγιανέτ, ανακοίνωσε τη δημιουργία «οργανώσεων νεολαίας» που θα έχουν ως κέντρα τους τα χιλιάδες τζαμιά της χώρας.

Αρχικά οι νεολαιίστικες αυτές οργανώσεις θα δημιουργηθούν γύρω από 1.500 τζαμιά αλλά το σχέδιο προβλέπει 20.000 τζαμιά της Τουρκίας να έχουν οργανώσεις ισλαμιστικής νεολαίας μέχρι το 2021 και στο τέλος να υπάρχουν οργανώσεις και στα 45.000 τζαμιά όλης της χώρας.

Τούρκοι δημοκρατικοί καταγγέλλουν ότι αυτές οι οργανώσεις νεολαίας με επίκεντρο τα τζαμιά θα μετεξελιχθούν στην προσωπική πολιτοφυλακή του Ερντογάν στα πρότυπα της χιτλερικής νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου