Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Επίδομα ανεργίας και σε όσους διέκοψαν λόγω της στρατιωτικής θητείας τους

ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να λαμβάνουν το υπολειπόμενο επίδομα ανεργίας μέχρι τη συμπλήρωση της 12μηνης παροχής του έχουν οι άνεργοι, ακόμη και αν μεσολαβεί στρατιωτική θητεία ή προσωρινή εργασία.

Αφορμή στάθηκε η έγκριση από τον ΟΑΕΔ αιτήματος ενδιαφερομένου ανέργου να του χορηγηθεί επίδομα ανεργίας για δύο μήνες, μετά το τέλος της στρατιωτικής θητείας του.
Ο άνεργος νέος είχε προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη για να δικαιωθεί, καθώς η αίτησή του απορρίφθηκε από το αρμόδιο ΚΠΑ και την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, επειδή το αίτημα για συνέχιση του επιδόματος ανεργίας υποβλήθηκε δύο χρόνια μετά την αρχική έγκριση χορήγησής του.
Η καταβολή του επιδόματος ανεργίας του ενδιαφερομένου είχε ανασταλεί δύο φορές από την έγκρισή του, την πρώτη λόγω ανάληψης εργασίας και τη δεύτερη λόγω στράτευσης. Υπήρχε, όμως, ένα υπόλοιπο του αρχικά εγκεκριμένου επιδόματος ανεργίας, 28 ημερών, που δεν του δόθηκε.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, προβλέπεται ρητά ότι η επιδότηση συνεχίζεται οπωσδήποτε για ένα δίμηνο μετά την αποστράτευση, έστω και αν παρήλθε διάστημα μεγαλύτερο της διετίας ή αν ο υπόλοιπος χρόνος επιδότησης είναι μικρότερος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου