Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Πούτιν και Ερντογάν μιλούν για προβοκάτσια


Ως προβοκάτσια για να ανατραπεί η διαδικασία ειρήνευσης στη Συρία, χαρακτήρισε τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σε έκτακτες δηλώσεις του από τη Μόσχα, ο κ. Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να γίνει γνωστός "ποιος έδωσε την εντολή" για τη δολοφονία του Αντρέι Καρλόφ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία, παρά κάποιες αρχικές πληροφορίες περί του αντιθέτου, θα προχωρήσει στην τριμερή συνάντηση με την Τουρκία και το Ιράν για τις εξελίξεις στη Συρία.
Τη δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, καταδίκασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλλοντας «προβοκάτσια» με στόχο να πληγούν οι διμερείς σχέσεις.
Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι την ίδια άποψη εξέφερε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη των δύο ανδρών.
Στόχος της δολοφονίας ήταν να πληγεί η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, επέμεινε ο κ. Ερντογάν, προσθέτοντας ότι συμφώνησαν με τον κ. Πούτιν πως η συνεργασία της Άγκυρας με τη Μόσχα και η αμοιβαία αλληλεγγύη θα ενισχυθούν στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης ονομαζόταν Μεβλούτ Μερτ Αϊντιντάς και ήταν επί δυόμισι χρόνια στέλεχος μιας μονάδας αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας της Άγκυρας.
Χαρακτήρισε επίσης την επίθεση ως ενέργεια η οποία στρέφεται εναντίον του τουρκικού λαού και του τουρκικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου