Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Έγγραφα για “μυστική επιστράτευση στην Τουρκία”!

Σε γενικευμένο εμφύλιο πόλεμο εναντίον του Κουρδικού λαού πάει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν;
Οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι πολύ ανησυχητικές. Σύμφωνα με ανάρτηση της Λιάνας Μυστακίδου στο militaire.gr "στην Ιστοσελίδα odaTV δημοσιεύτηκε μια περίεργη είδηση. Αστυνομικοί επέδωσαν σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Άγκυρα δελτίο με το οποίο τον ενημερώνουν ότι το κτήριο θα επιταχθεί σε περίπτωση επιστράτευσης! Η Επιτροπή που καθορίζει τις υποχρεώσεις των πολιτών στις περιπτώσεις παλλαϊκής άμυνας αποφάσισε την επίταξη του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.
Το 4ο Σώμα Στρατού και το Φρουραρχείο της Άγκυρας ζήτησαν από την Επιτροπή Υποχρεώσεων Παλλαϊκής Άμυνας της Νομαρχίας να προβεί στις δέουσες ενέργειες , ώστε να προσδιοριστούν τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση επιστράτευσης.
Πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος μιλώντας στην 32η σύνοδο των κοινοταρχών κάλεσε τους πολίτες σε επιστράτευση, επικαλούμενος το άρθρο 104 του Συντάγματος. Το συγκεκριμένο άρθρο ορίζει τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την κήρυξης επιστράτευσης τους προσδιορίζει το άρθρο 122 του Συντάγματος. Βάσει των διατάξεων του άρθρου αυτού ο Πρόεδρος προτείνει στην κυβέρνηση την κήρυξη επιστράτευσης, η οποία αποφασίζει, αφού πρώτα λάβει υπόψη του τις απόψεις του Συμβουλίου εθνικής Ασφάλειας. Με λίγα λόγια δεν μπορεί, με το παρόν Σύνταγμα να κηρύξει μόνος του επιστράτευση. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει αφού ελέγχει τους πάντες και τα πάντα.
Η επιστράτευση νομικά κηρύσσεται στις περιπτώσεις πολέμου και όταν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επανάστασης. Τι συμβαίνει λοιπόν, τι απειλή την Τουρκία για να ζητάει ο Πρόεδρος την παλλαϊκή επιστράτευση;
Βέβαια, ο Ερντογάν, στην ομιλία του, κάλεσε τους πολίτες σε επιστράτευση για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, τις οποίες και κατονόμασε.
Η επιστράτευση είναι μια κατάσταση που αφορά τον Στρατό και όλο τον κρατικό μηχανισμό. Η επιστράτευση όπως την εννοεί ο Πρόεδρος είναι επικίνδυνη , γιατί στρέφει τους πολίτες τον έναν εναντίον του άλλου. Οι απλοί πολίτες που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για χάρη του Ερντογάν θα στραφούν εναντίον των φίλων και συγγενών τους που διαφωνούν με τα πεπραγμένα του; Ας μην ξεχνάμε ότι στην Τουρκία φυλακίζονται όλοι όσοι διαφωνούν με τον Πρόεδρο, με την εύκολη κατηγορία ότι είναι τρομοκράτες ή συνεργάζονται με τους τρομοκράτες.
Όταν βρίσκονται στις φυλακές 12 βουλευτές του Κουρδικού Κόμματος ΗDPπου ψηφίστηκαν από έξι εκατομ. πολίτες και όταν οι άνθρωποι αυτοί κατηγορούνται ¨ως προέκταση της τρομοκρατίας στη Βουλή¨, φωτογραφίζεται αμέσως ο εχθρός που απειλή τον ηγέτη. Έτσι θα προκληθεί σύγκρουση Τούρκων και Κούρδων με απρόβλεπτες συνέπειες.
Αυτή η κοινωνική πόλωση αντί να μειώνεται με δημοκρατικό και ειρηνικό τρόπο οξύνεται ακόμα πιο πολύ".
Γιατί όμως αυτές οι δραματικές εξελίξεις, με την Τουρκία να μπαίνει σε μια διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης προτάσσοντας τα ζητήματα της τρομοκρατίας; 
Είναι ιδιομορφία της Τουρκίας ή εικόνα του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού που αντιμετωπίζοντας μια εντεινόμενη κρίση επιλέγει να γενικεύσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης -ας θυμηθούμε τι γίνεται στη Γαλλία- ώστε να εντείνει τον ταξικό πόλεμο εναντίον των εργαζομένων και της νεολαίας, να ενισχύσει τους κατασταλτικούς-πολεμικούς μηχανισμούς και να φέρει στο προσκήνιο έναν επιθετικό ρατσισμό-εθνικισμό που συνοδεύει την υπηρέτηση των εθνικών-αστικών συμφερόντων; 
Με δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τον κόσμο της εργασίας, εντός και εκτός συνόρων, ως τον πραγματικό εχθρό, με κρατική τρομοκρατία και καταστολή κινημάτων ολοένα συχνότερα από τον Στρατό (και μάλιστα σε ΗΠΑ-Βρετανία, στρατό στους δρόμους της Γαλλίας-Ιταλίας-Βελγίου, με ασκήσεις Καταστολής Πλήθους στην Ελλάδα, με τη Βουλγαρία να δίνει συντάξεις 100 ευρώ αλλά και με νέο νόμο που εξουσιοδοτεί το Στρατό να συλλαμβάνει πολίτες), επεμβάσεις και συγκρούσεις μεταξύ κρατών ή πολέμους με αντιπροσώπους, σε αυτό το αιματοβαμμένο συνεχές της αστικής πολιτικής;  
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι το καθεστώς Ερντογάν δίνει μάχη επιβίωσης, καθώς βρίσκεται σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου ανάμεσα στους σχεδιασμούς αλλαγής του Συντάγματος για να επιβάλλει ένα ακόμη πιο ασφυκτικό έλεγχο του πολιτικού συστήματος και της χώρας, αφετέρου των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία, τα οποία ολοένα οξύνονται. 
Επιλέγει το δρόμο του εθνικισμού και του πολέμου, στον οποίο παίρνουν θέση οι σύμμαχοι του φασίστες "Γκρίζοι Λύκοι", αλλά και τα υπολείμματα της Κεμαλικής παράταξης.
Γιατί όχι μόνο πρέπει να αποπροσανατολίσει τους λαούς της Τουρκίας, αλλά και γιατί ο Νεοοθωμανισμός του ηττάται τόσο στο Ιράκ -που μένει χωρίς ρόλο ενώ διεξάγονται σκληρές μάχες στη Μοσούλη και το ISIS υποχωρεί-, αλλά και στην Συρία, όπου η συμμαχία με την Ρωσία παρουσιάζεται ακανθώδης, ενώ οι εξελίξεις στο Χαλέπι ενισχύουν τη πιθανότητα ικανοποίησης των πόθων του Κουρδικού λαού.
Οι απώλειες του τουρκικού στρατού στις επιχειρήσεις είναι σημαντικές, συγκαταλέγονται μεταξύ επίλεκτων μονάδων και εναντίον ισχυρών πολεμικών μέσων, όπως τα δεκάδες τεθωρακισμένα που μεταφέρθηκαν πρόσφατα από τον Έβρο. Η αρθρογραφία επισημαίνει τις σημαντικές απώλειες αρμάτων μάχης που υπέστη ο Τουρκικός Στρατός τον τελευταίο μήνα στην Συρία καθώς κορυφώνονται οι προσπάθειες κατάληψης της στρατηγικής σημασίας πόλης Al-Bab. Σύμφωνα με ανεπίσημες τουρκικές πηγές, από την ημέρα έναρξης της Επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» μέχρι σήμερα έχουν προσβληθεί από αντιαρματικά βλήματα 15 άρματα μάχης M60T Sabra, 3 M60A3 TTS, 3 Leopard 2A4, 5 τεθωρακισμένα οχήματα ACV-15, 2 αυτοκινούμενα πυροβόλα T-155 και ένα Kirpi MRAP, εκ των οποίων ολικές θεωρούνται οι απώλειες των 3 M60T και του ενός M60A3.
Ταυτόχρονα, ο Αμερικανός αναλυτής, Μάικλ Ρούμπιν, σε άρθρο του σημειώνει ότι η Τουρκία θα διαιρεθεί, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί ένα θα γίνει ένα ξεχωριστό κουρδικό κράτος στην Τουρκία ή θα σχηματισθεί μια ομοσπονδία, σημειώνει η τουρκική ιστοσελίδα ‘Demokrat Haber’O Ρούμπιν αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, ισχυρίζεται ότι με αυτήν άρχισε η διαδικασία διαίρεσης του τουρκικού κράτους. Ο αναλυτής σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά των Κούρδων σε μια αιματηρή προσπάθειά του να τους ταπεινώσει. Συγχρόνως, αναζητώντας τις ψήφους της πλειοψηφίας των Κούρδων προσπαθεί να τους διασπάσει.
Παράλληλα, οξύνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Με τις επιθετικές δηλώσεις και τις πράξεις τόσο της τουρκικής (γκρίζες ζώνες-Συνθήκη Λωζάνης) όσο και της ελληνικής κυβέρνησης η οποία προχωρά έμπρακτα στην εφαρμογή μιας επιθετικής πολιτικής όπου  μέσω των Αξόνων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ή Αιγύπτου, τις συμφωνίες έρευνας διάσωσης μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου, επιχειρεί να ελέγξει τις στρατηγικές εμπορικές-ενεργειακές ροές και τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.
Πρόκειται για ένα επικίνδυνο τυχοδιωκτικό επιθετικό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, που πίσω από την προπαγάνδα των "εθνικών δικαίων" κρύβει την εξυπηρέτηση τεράστιων αστικών συμφερόντων.
Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία
Εκφράζουμε τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη μας στον Κουρδικό και κάθε αγωνιζόμενο λαό 

Ελλάδα και Τουρκία οξύνουν την αντιπαράθεσή τους για να βάλουν χέρι στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι νέες πολεμικές περιπέτειες που ετοιμάζουν, οδηγούν τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Την ίδια ώρα, όμως, που προετοιμάζουν εργαζόμενους και νεολαία σαν κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, βαθαίνουν τη συνεργασία τους. Έχουν και οι δύο μέτωπο απέναντι στην εργατική τάξη και τους αγώνες της. Από τη μια μεριά ο εμφύλιος του Ερντογάν στην Τουρκία ενάντια σε Κούρδους και Αριστερά. Από την άλλη η σιδερένια φτέρνα, δικαστική, αστυνομική και στρατιωτική, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Ελλάδα. Όλοι μαζί συνεργαζόμενοι, σε διεθνείς οργανισμούς, διμερείς σχέσεις, στο εσωτερικό και στα σύνορα, ενάντια σε μετανάστες, αγωνιστές, άνεργους και αποκλεισμένους.

Το αντιπολεμικό κίνημα δεν μπορεί να ψάχνει τον «λιγότερο ιμπεριαλιστή». Πρέπει να στηρίξει με κάθε τρόπο το μαζικό κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ, σε όλη την Κύπρο. Οι φαντάροι αρνούνται κάθε σχέση με τα hot spot, παλεύουν ενάντια στο αξιόμαχο του στρατού που προϋποθέτει νεκρούς φαντάρους και στρατιωτικά στελέχη. Οι φαντάροι μπλοκάρουν τον πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του στρατού. Το ίδιο το εργατικό κίνημα να παλέψει ενάντια στους εξοπλισμούς και την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων. Να διαμορφώσει ένα νέο μαζικό ρεύμα ενάντια σε ΝΑΤΟ-Ευρωστρατό και στις εκστρατείες των «προθύμων» σε Βαλκάνια, Μ. Ανατολή, Β. Αφρική και τον υπόλοιπο πλανήτη. Κανένας φαντάρος να μη δουλέψει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καμία υπηρεσία στις σύγχρονες Μακρονήσους.

Ο κόσμος της εργασίας, σε Ελλάδα και Τουρκία, πρέπει να πει «Πολεμάμε για τα δικά μας συμφέροντα». 

Δεν έχουμε κανένα εθνικό δίκαιο και συμφέρον να υπερασπιστούμε. 

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα επιβάλει κοινό μέλλον στην εξαθλίωση ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή και θρησκεία. 

Δεν πολεμάμε για ΝΑΤΟ-ΕΕ-ολιγαρχία, δεν καταστέλλουμε πρόσφυγες και κινήματα, δεν συντηρούμε hot spot και στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό σε Ελλάδα και Τουρκία. 

Καλούμε σε κοινό αντιπολεμικό αγώνα τους φαντάρους, νεολαία και εργαζόμενους  σε Ελλάδα και Τουρκία

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου