Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ- Φρανουά Φιγιόν: "γιατί η Γαλλία δεν γνώρισε ποτέ τη θατσερική επανάσταση";

Το εγκώμιο της σιδηράς κυρίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, έπλεξε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανουά Φιγιόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο σε εκδήλωση προς τιμήν του Σαρλ ντε Γκολ.
Σε συνέντευξή του, ο Φιγιόν εξέφρασε τη λύπη του γιατί η Γαλλία «δεν γνώρισε ποτέ τη θατσερική επανάσταση» και γιατί το πνεύμα της σιδηράς κυρίας της Βρετανίας, δεν ήταν ποτέ αρκετά παρόν στη Γαλλία, ειδικά στα πανεπιστήμια και στα μίντια.
«Τα γαλλικά μίντια είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, της αριστεράς. Ενώ τα πανεπιστήμιά μας είναι φωλιές μαρξιστών», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ωστόσο, τώρα αισθάνομαι μια αλλαγή στην κοινή γνώμη. Υπήρχε, για παράδειγμα, μια αμέριστη συμπαράσταση στις απεργίες του δημοσίου, ως συμπαράσταση για την κοινωνική προστασία. Τώρα πια δεν υπάρχει», πρόσθεσε ενώ η Γαλλία διανύει την 10η ημέρα απεργίας στα τρένα.
«Αισθάνομαι μια πραγματική επανάσταση, μια επιθυμία ελευθερίας. Επιθυμία για μικρότερη παρέμβαση του κράτους στην οικονομία και στην προσωπική ζωή. Από τον Πόλεμο και μετά η Γαλλία δεν έκανε θατσερική επανάσταση και δεν υλοποίησε μεταρρυθμίσεις όπως είχε κάνει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Γερμανία», πρόσθεσε ο Φιγιόν, τον οποίο η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει τον «επόμενο πρόεδρο της Γαλλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου