Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Επικεφαλής Ρώσων μισθοφόρων τιμήθηκε από τον Πούτιν


Το ρωσικό δημοσίευμα επιβεβαιώνει την παρουσία επικεφαλής Ρώσων μισθοφόρων στο Κρεμλίνο
« Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίρ Πούτιν, δήλωσε την Πέμπτη ότι άνθρωπος που περιγράφεται ως ο ηγέτης των Ρώσων μισθοφόρων στην Ουκρανία και τη Συρία, παραβρέθηκε σε ειδική τελετή στο Κρεμλίνο, στις αρχές του μήνα, μια δήλωση που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις σχέσεις των αρχών με τέτοιους ανθρώπους», γράφει η αραβική « Σκάι Νιουζ Αράμπικ».
Η αραβική ιστοσελίδα επικαλείται ρωσικό δημοσίευμα της Αγίας Πετρούπολης, σημειώνει ότι ο άνθρωπος αυτός που είναι γνωστός με το αντάρτικο όνομά του «Βάγκνερ» ήταν ο επικεφαλής των Ρώσων μισθοφόρων στην Ουκρανία και τη Συρία.
Πράγματι, η ρωσική ιστοσελίδα της Αγίας Πετρούπολης ‘Fontanka’ αναφέρει ότι «ο Ντμίτρι Ούτκιν, απόστρατος αντισυνταγματάρχης, γνωστός με το όνομα ‘Βάγκνερ’, παραβρέθηκε στη δεξίωση προς τιμήν των Ηρώων της Πατρίδας στην Αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο Κρεμλίνο».
Το ρωσικό δημοσίευμα σημειώνει χαρακτηριστικά «Δεν είναι ήρωας της Ρωσίας, ούτε ιππότης του Αγίου Γεωργίου, αλλά άξιζε να παραβρεθεί».
Το κείμενο αναφέρει ότι ο «Βάγκνερ» ήταν διοικητής ρωσικού τάγματος μισθοφόρων που έδρασε στην περιοχή της Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία από τις αρχές του 2015.
Το φθινόπωρο του 2015 μετέβη στη Συρία, όπου αυτός με το τάγμα του πολέμησαν στο πλευρό του Μπασάρ αλ Άσαντ. 
Στη Συρία έδρασαν κυρίως κατάσκοποι, σαμποτέρ και εναέριοι ελεγκτές (βοηθοί των πιλότων των ρωσικών αεροσκαφών για βομβαρδισμούς) καθώς και στην απελευθέρωση της Παλμύρας. 
Τμήμα της ομάδας είχε ως κύριο ρόλο την καθοδήγηση και συμμετοχή σε κύριες επιθέσεις.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα μέλη της ομάδας αυτής του «Βάγκνερ» δεν σχετίζονται με οποιαδήποτε από τις επίσημες δομές της εξουσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους, αλλά το έργο τους ήταν σημαντικό, για αυτό η ομάδα έλαβε μετάλλια ανδρείας που υπογράφηκαν από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Στις 9 Δεκεμβρίου, έγινε γνωστό ότι το όνομα του Ντμίτρι Ούτκιν βρισκόταν στον κατάλογο των επισήμων που θα παραβρίσκονταν στη δεξίωση προς τιμήν των Ηρώων της Πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου