Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Η Ελληνική Νύχτα των Κρυστάλλων


toronto
Τον Αύγουστο του 1918 ένα πλήθος 50.000 καναδών «πατριωτών» επιδόθηκε για μέρες σε ένα ανελέητο πογκρόμ σε βάρος των ελληνόφωνων μεταναστών της πόλης. Το αποτέλεσμα αυτού του ρατσιστικού πογκρόμ ήταν ο θάνατος αρκετών μεταναστών, μεταξύ των οποίων 29 γυναίκες και 6 ανήλικα παιδιά καθώς και υλικές ζημιές 1.000.000 δολαρίων.
Οι αφορμές ήταν πολλές. Για χρόνια οι ελληνόφωνοι μετανάστες, μικροιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κυρίως στον επισιτισμό (greek restaurants) αποκαλούνταν από τους ντόπιους «slackers», δηλαδή «τεμπελχανάδες» επειδή κατα τους ρατσιστές απέφευγαν τις βαριές δουλειές του φορτοεκφορτωτή, του ξυλοκόπου ή του βιομηχανικού εργάτη και δούλευαν σαν μάγειροι, ψήστες, σερβιτόροι ή υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων.

Η Γερμανία ακολουθεί τη Δανία και την Ελβετία - Κατάσχει αντικείμενα αξίας από τους πρόσφυγες


Οι γερμανικές αρχές έχουν αρχίσει να κατάσχουν αντικείμενα αξίας, κοσμήματα αλλά και μετρητά από τους πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα με σκοπό να χρηματοδοτήσουν μέσω αυτών την παραμονή τους στη Γερμανία.
Οι αρχές της Βαυαρίας και των άλλων νότιων κρατιδίων της Γερμανίας, αφού είδαν την μεγάλη σύναξη προσφύγων στις πόλεις τους, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Δανίας και της Ελβετίας και να εφαρμόσουν την αμφιλεγόμενη τακτική.

Γάλλος δημοσιογράφος που ήρθε στην Σιλόπη : Η Ευρώπη και το ΕΔΑΔ παραβλέπουν την σφαγή

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Κουετίν Αλιγιαντί που ήρθε στην Σιλόπη για να δει την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις συγκρούσεις, δήλωσε πως οι σφαγές δεν ανακοινώνονται επαρκώς. Ο Αλιγιαντί εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον και είπε πως οι ευρωπαϊκές χώρες και το ΕΔΑΔ ανέχονται τις σφαγές που γίνονται στην περιοχή.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος Αλή Κουεντίν που ήρθε για να παρακολουθήσει τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας στις κουρδικές πόλεις, βρέθηκε στην πόλη Σιλόπη του νομού Σιρνάκ όπου συνεχίζονται οι επιθέσεις για 37η μέρα. Ο Αλιγιαντί ανέφερε πως πέρασε επίσης από Σουρ και Τζίζρε και υπενθύμισε πως ο κόσμος εκεί βρίσκεται αντιμέτωπος με σφαγές.

ΤΣΟΜΣΚΙ : Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ !

Ο φιλόσοφος καθηγητής Νοάμ Τσόμσκι ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο, επειδή στήριξε την ανακοίνωση που έγραψαν ακαδημαϊκοί που καλούσαν να σταματήσουν οι συγκρούσεις και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, μίλησε στο Αλ Τζαζίρα. Ο Τσόμσκι ανέφερε: Αναμφίβολα ο Ερντογάν επιτίθεται στους Κούρδους και εφαρμόζει ατελείωτα καταπιεστικά μέτρα. Εσείς πείτε τον όπως θέλετε…
Εγώ τον λέω δολοφόνο….
Φυσικά και είναι δολοφόνος…
Έχουμε μια κατεξοχήν καθεστωτική νοοτροπία… Σχηματίζονται ξανά οι τρομερές πολιτικές της δεκαετίας του 90.

ΒΙΝΤΕΟ-Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΕΒΡΟ: ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ 50 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καταγγέλλει την αυταρχική κυβέρνηση Ερντογάν που για μια ακόμη φορά αποκάλυψε το μίσος της για τον εργαζόμενο λαό. Η τουρκική κυβέρνηση που έχει κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στον ίδιο της τον λαό, που πρωτοστατεί στον πόλεμο κατά των μεταναστών με την πλήρη στήριξη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Στράφηκε σήμερα ενάντια στους αγωνιστές και τα κοινωνικά κινήματα που στέκονται αλληλέγγυα των μεταναστών, ενάντια σε Έλληνες-Τούρκους εργαζόμενους που από κοινού καταδικάζουν τον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την συνεργασία των κυβερνήσεων Ελλάδας-Τουρκίας και την Ευρώπη Φρούριο που ευθύνονται για τις εκατόμβες νεκρών στο Αιγαίο και στον Έβρο. 

Με απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν, προβάλλοντας λόγους "ασφάλειας" απαγορεύτηκε στην αποστολή Ελλήνων αγωνιστών να περάσουν τα σύνορα για να συμμετάσχουν σε συνέλευση και συνέντευξη τύπου με τούρκικα, φτάνοντας στην τουρκική πόλη Κεσσάνη.

Πρόσφυγες “σκλάβοι” για… μια άδεια παραμονής


“Δούλευα για 40 μέρες και πήρα άδεια μόνον για 4 μέρες. Το αφεντικό, μου υποσχέθηκε πως αν δούλευα για 3 μήνες και 2 βδομάδες χωρίς λεφτά, θα μπορούσε να μου εξασφαλίσει μια άδεια παραμονής και δουλειά με κανονικό συμβόλαιο”.
Ο Γιουσούφ είναι Σουδανός πρόσφυγας . Πήγε στην Ελβετία τον Δεκέμβρη του 2014 και έπιασε δουλειά σε μια επιχείρηση καθαρισμού. Δούλευε όλη τη νύχτα καθαρίζοντας τα McDonalds , χωρίς να πληρώνεται.
Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Workzeitung, μια επιχείρηση καθαρισμού (η Top Clean) που συνεργάζεται με τα υποκαταστήματα τωνMcDonalds στην Ελβετία, έβαζε τους πρόσφυγες να δουλεύουν για πολύ καιρό χωρίς να τους πληρώνει, υποσχόμενη ότι αυτή η απλήρωτη εργασία θα τους εξασφάλιζε την άδεια παραμονής τους.

Τούρκος Στρατιωτικός Διοικητής Διακινητής Προσφύγων…

Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε την Σμύρνη σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Radikal, όταν αποκαλύφτηκε ότι ο τοπικός διοικητής της Στρατοχωροφυλακής, ονόματι R. A., είναι από τους μεγαλύτερους δουλεμπόρους των προσφύγων και από τους μεγαλύτερους προωθητές τους στα ελληνικά νησιά, φυσικά με μεγάλο οικονομικό κέρδος για τον ίδιο.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, ο διοικητής της Στρατοδωροφυλακής στην περιοχή του Seferihisar ήταν από τους μεγαλύτερους οργανωτές των γκρουπ των προσφύγων που θα μεταφέρονταν στα απέναντι ελληνικά νησιά. 

Κράξιμο Κοτζιά από σκηνοθέτες και Έλληνες μετανάστες στο Βερολινο (Video)


Συνεχείς λεκτικές επιθέσεις δεχόταν ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου Hellas Filmbox Berlin, από ομάδες σκηνοθετών αλλά και νέους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία λόγω των μνημονίων.

Ορεστιάδα πριν από λίγο η Γ ΕΛΜΕ Αθήνας μαζί με την ΕΛΜΕ Λέσβου στη συγκέντρωση για τα ανοιχτά σύνορα

Ελβετία: Πρόσφυγες αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς μισθό

swiss-refugeeΣύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Workzeitung, μια επιχείρηση καθαρισμού (η Top Clean) που συνεργάζεται με τα υποκαταστήματα των McDonalds στην Ελβετία, έβαζε τους πρόσφυγες να δουλεύουν για πολύ καιρό χωρίς να τους πληρώνει, υποσχόμενη ότι αυτή η απλήρωτη εργασία θα τους εξασφάλιζε την άδεια παραμονής τους.
Για τους πρόσφυγες που θέλουν να μείνουν στην Ελβετία, απαιτείται η κατοχή μιας άδειας παραμονής τύπου Β, η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο εφόσον ο πρόσφυγας διαθέτει μια σταθερή δουλειά. Όσο ο πρόσφυγας είναι κάτοχος της άδειας αυτής, πρέπει να μένει μόνον στο καντόνι που εξέδωσε την άδειά του. Μετά από 10 χρόνια εργασίας, ο πρόσφυγας μπορεί να αποκτήσει μια άδεια τύπου C, που του επιτρέπει να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, να δουλέψει για οποιονδήποτε εργοδότη και να μείνει οπουδήποτε θέλει στην Ελβετία.

Αγρότες ξεφτίλισαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:Φύγε ντροπή σου.Παραιτήσου.Σου άρεσε η καρέκλα.(Βίντεο)

ONLARISSA.GR - Εδιωξαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το μπλόκο της Νίκαιας

Αγρότες επιτίθενται στο βουλευτή Θ Παραστατίδη-Eidisis.gr webTV

Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας και Ρεκόρ για τις γαλλικές εξαγωγές όπλων

Στο ύψος ρεκόρ των 16 δις ευρώ ανήλθαν το 2015 οι εξαγωγές γαλλικών οπλικών συστημάτων, σύμφωνα με δηλώσεις μη κατονομαζόμενου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, που φιλοξενεί η αμερικανική αμυντική επιθεώρηση «Defense News».
Στον σχετικό κατάλογο τις κορυφαίες θέσεις κατέχουν οι Dassault Aviation, MBDA, DCNS και Airbus. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι σχεδόν διπλάσια της αξίας των εξαγωγών οπλικών συστημάτων για το 2014 που ανήλθαν σε 8,2 δις ευρώ.

Μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας από Κουρή - Βαξεβάνη

Το να «ανακαλύπτει» το «αδελφάκι» της «Αυριανής» η «Kontranews» ότι δημιουργείται «Νέο 1989» αφού «Μητσοτάκης – ΚΚΕ αδελφωμένοι στήνουν τα μπλόκα με τα τρακτέρ», δεν εντυπωσιάζει κανέναν. Ο Κουρής κάποτε από τις φυλλάδες του μιλούσε για «κότερα» του Φλωράκη.
Και αν η δημοσιοκαφρίλα του συγκροτήματος του Ταύρου είναι γνωστή, αιφνιδιάζει αρνητικά κάποια φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που ξεπέρασαν κάθε όριο δημοσιογραφικής  δεοντολογίας.

Έτοιμες για στρατιωτική λύση κατά του ISIS οι ΗΠΑ- Που διαφωνούν με την Τουρκία

ImageΣτρατιωτική λύση κατά του Ισλαμικού Κράτους προανήγγειλε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν από την Τουρκία,την οποία επισκέπτεται. Ο Μπάϊντεν συμπεριέλαβε και την Τουρκία ως συμμετέχουσα δύναμη σ΄ αυτή τη στραιτωτική λύση.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος παραδέχτηκε ότι μια πολιτική λύση θα ήταν καλύτερο ενδεχόμενο ,ωστόσο και με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα των συνομιλιών για τη Συρία είναι αβέβαια ,είπε ότι “είμαστε προετοιμασμένοι να έχουμε μία στρατιωτική λύση στην επιχείρησή μας να εξαλείψουμε το Νταές».