Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Νόμπελ Ειρήνης βαμμένα με αίμα

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση για τα νόμπελ ειρήνης και την πρόταση να βραβευτούν με αυτό έλληνες κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου (για την αυτοθυσία και την αλληλεγγύη τους απέναντι σε πρόσφυγες-μετανάστες), αξίζει να κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση. Μια ανασκόπηση σε παλαιότερους- γνωστούς και μη εξαιρετέους- αποδέκτες των περήφημων βραβείων της ομώνυμης νορβηγικής ακαδημίας. Για να δούμε, εν τέλει, τι είναι στην πραγματικότητα τα Νόμπελ ειρήνης: Αντιπροσωπεύουν πράγματι αυτό που πρεσβεύει το όνομα τους, δηλαδή επιβράβευση όσων παλεύουν για την ειρήνη, ή αποτελούν διαφημιστικό τρικ-όπλο στη φαρέτρα όσων παίζουν πολιτικά και διπλωματικά παιχνίδια στις πλάτες των λαών;

1945 Ναζιστική Γερμανία-2016 Ε.Ε. και Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ο Στρατός κατασκευάζει και λειτουργεί τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Προσφύγων-Μεταναστών

ImageΤεράστια ύβρη για τον λαό μας αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αναθέσει τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στον Στρατό, ο οποίος ουσιαστικά αναλαμβάνει την κατασκευή με τη ΜΟΜΑ αλλά και την επάνδρωση-διαχείριση-φρούρηση πέντε hot-spots. Ήδη οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραχωρήσει δύο εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα για τη φυλάκιση -«φιλοξενία» όπως ονομάζεται- 8.000 προσφύγων. Στο πλαίσιο της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε ότι ο Στρατός αναλαμβάνει:

Νέα καταγγελία φαντάρων από τα ΧΩΚ στο Καπανδρίτι

Δεν έχουν σταματημό οι καταγγελίες των φαντάρων και των γονιών για την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες Αντιαεροπορικής Άμυνας. Παρά τις συνεχείς αγωνιστικές παρεμβάσεις το βασικό πρόβλημα, αυτό δηλαδή της έλλειψης φαντάρων δεν αντιμετωπίζεται. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το Υπουργείο Άμυνας.
Το ΓΕΣ λέει ότι γνωρίζει το πρόβλημα αλλά σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Ο διοικητής λαμβάνει σειρά μέτρων που έχουν να κάνουν με τον περιορισμό των υπηρεσιών ή την εμπλοκή μονίμων στελεχών, αλλά το βασικό πρόβλημα παραμένει: οι στρατιώτες τρέχουν από τη μια υπηρεσία-αγγαρεία στην άλλη, άλλοτε έχουν 4 και άλλοτε 7 ώρες σκοπιά, ενώ δεν λείπουν τα πόστα, τα θαλαμοφυλήκια και οι ατέρμονες αναφορές, με αποτέλεσμα το βασικό χαρακτηριστικό να είναι η εξάντληση σε συνδυασμό εργασιακής εκμετάλλευσης-ενταντικοποίησης-αϋπνίας!

US Military and CIA Use of Shannon Airport. Ireland’s Complicity in War Crimes

petition, Photo by neuesgeld (CC BY-SA 2.0)
Petitions Committee Report Fails to Reflect Seriousness of Shannonwatch Submission
Over 3 years ago Shannonwatch submitted a Petition to the The Oireachtas Joint Committee on Public Service Oversight and Petitions on the issue of US Military and CIA use of Shannon airport. The wheels of government work slowly, and the Committee issued its final report today. The full report can be viewed here.

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΣΚΛΗΡΑ ΒΙΝΤΕΟ!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΛΛΑ… Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Ο πόλεμος με τους Κούρδους στην Τουρκία συνεχώς γίνεται όλο και πιο άγριος. Τώρα οι συγκρούσεις γίνονται μέσα στην ίδια την Κωνσταντινούπολη, όπου σχεδόν καθημερινά, ιδιαίτερα τις νύχτες, σε πολλά προάστια ακούγονται πυροβολισμοί και διεξάγοντα κανονικές μάχες μεταξύ της Στρατοχωροφυλακής και των Κούρδων.
Οι σκηνές των βίντεο είναι από μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει επίκεντρο σκληρών συγκρούσεων. 

Τι άλλη θρησκευτική παπαριά θα ακούσουμε! (Βίντεο)

Του Γ. Γ.
Ως γνωστό ο θρησκευτικός σκοταδισμός δεν γνωρίζει σύνορα και μάλιστα οι απανταχού «εκπρόσωποι του θεού» δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ψάλλουν γελοία τροπάρια.
Σε εμάς πριν λίγες μέρες είχαμε τον δεσπότη Γλυφάδας που «αφόρισε» το Ζίου ζίτσου. Σύμφωνα με αυτόν το «φωτισμένο πνευματικό πατέρα», τον «άγιο», όπως αποκαλούνται αναμεταξύ τους οι αρχιρασοφόροι, οι πολεμικές τέχνες δεν πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία γιατί οδηγούν τους μαθητές «στον βουδισμό σε άλλες τάσεις της Απω Ανατολής». Εκανε μάλιστα και παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας, δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία σε σατιρικές εκπομπές –όπως βλέπουμε στο βίντεο που παραθέτουμε- να χλευάσουν τέτοιες ηλίθιες αντιλήψεις.

Πήραν στο κυνήγι τον Πάνο Καμμένο στην Κω


Οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία hotspot για πρόσφυγες/μετανάστες και πήραν στο κυνήγι τον Πάνο Καμμενο.
Ο Πάνος Καμμένος μετά το μπλόκο των κατοίκων της Κω, αναγκάστηκε να προσγειωθει σε άλλο χώρο, με...αγελάδες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε χώρο πίσω από τον Ιππικό Όμιλο. 
Ο υπουργός κατέβηκε συνοδευόμενος από μηχανικούς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη, έκανε μια σύντομη περιήγηση σε άλλο ακίνητο και όχι στο οικόπεδο Κανταρζή για τη δημιουργία hotspot και αναχώρησε με προορισμό τη Λέρο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ-Μαθήτρια επέλεξε να πάει φυλακή από το να υπηρετήσει στον Ισραηλινό Στρατό Κατοχής!


Αυτοί οι υπέροχοι αγωνιστές του Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού κινήματος δεν είναι σύμμαχοι του Τσίπρα και του Καμμένου
As US-made Hellfire missiles and white phosphorus rained down on the entrapped people of the Gaza Strip, a number of “refuseniks,” young Israeli men and women who refuse to serve mandatory military conscription after high school, along with anti-occupation activists attempted to shut down the Israeli Air Force base near Tel Aviv. It was from this base that airborne weapons of war, flown by their former classmates, took off to kill Palestinians just miles down the beach in Gaza.

Βλάβη σε κινητήρα ελικοπτέρου «Chinook CH-47D» που έκανε αναγκαστική προσγείωση !


Βλάβη σε κινητήρα του Μεταγωγικού ελικοπτέρου της Α.Σ παρουσιάστηκε σε Chinook CH-47D που εκτελούσε αεροδιακομιδή ασθενούς προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κρήτης στο Ηράκλειο …Δυστυχώς τα προβλήματα αρχίσανε !
Το έχουμε γράψει κατά καιρούς και το έχουμε επισημάνει οτι τα Μεταγωγικά μας Ελικόπτερα δεν θα αντέξουν για πολύ και ευχόμαστε να μην δικαιωθούμε αλλά …δεν μπορεί να τα έχουμε καταντήσει Ιπτάμενα ασθενοφόρα του «ΕΚΑΒ» το χειμώνα και Πυροσβεστικά το Καλοκαίρι …
Αλλά εκεί οδηγούν οι Μνημονιακές πολιτικές που άφησαν τους νησιώτες χωρίς νοσοκομεία και γιατρούς! 

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση 95 ΑΔΤΕ

Από 25 έως 28 Ιανoυαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) στη νήσο Ρόδο.


Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ- ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΄ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ"!

Image
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το περιεχόμενο των επιστολών που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στους δημάρχους Περάματος και Σίνδου, στα όρια των δήμων βρίσκονται τα δυο στρατόπεδα που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας προσφύγων.
Παράλληλα, δημοσιοποίησε και την απάντηση που έστειλε προς τονΔήμαρχο Κερατσινίου, ο οποίος αν και το στρατόπεδο του Σχιστού δεν βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου του, επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις στον Δημήτρη Βίτσα. 

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ-900 μουλάρια για τον Τουρκικό Στρατό!

Αίτημα συλλογής πληροφοριών (RfP) για την προμήθεια 900 μουλαριών εξέδωσε ο τουρκικός στρατός με σκοπό αυτά να αντικαταστήσουν τους ημίονους που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια από τις Τουρκικές δυνάμεις κατά τις επιχειρήσεις εναντίον του PKK στα ορεινά της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Με το σχετικό κονδύλιο για την αγορά των ημιόνων να έχει ήδη προβλεφθεί στον τουρκικό αμυντικό προϋπολογισμό του 2016.

ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ....ΧΑΜΟΣ στον Πόρο με τον Γιώργο Παπανδρέου: Οι κάτοικοι τον ξεφτίλισαν


Ο πρώην πρόεδρος του Πασόκ πήγε στον Πόρο...
για να χαλαρώσει. Άλλωστε στο νησί έχει σκάσει και στο παρελθόν πολλές φορές για να κάνει το αγαπημένο του καγιάκ. Μόνο που αυτή τη φορά η κωπηλασία του βγήκε ξινή.
Με την άνεση που τον χαρακτηρίζει πήγε στην περιοχή της πούντας ν΄ απολαύσει φρέσκα ψάρια.
Δεν υπολόγισε ωστόσο την οργή των κατοίκων της περιοχής. Δυο από αυτούς τον πλησίασαν με απειλητική διάθεση τον σκούντησαν και κατόπιν του φώναζαν «Εξαιτίας σου πεινάμε και μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ. Θα έπρεπε να κρύβεσαι και όχι να τρως ψάρια την στιγμή που οι Έλληνες πεινάνε».

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-Ο χάρτης των εργαζόμενων και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα (πίνακες, γραφήματα)

Τον... χάρτη των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, δημοσίευσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πρόκειται για τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται για τρίτη συνεχή χρονιά και αφορούν στα αποτελέσματα της ετήσιας κατάθεσης των καταστάσεων προσωπικού του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας που απασχολούν εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, όπως αυτές κατατέθηκαν ηλεκτρονικά κατά το διάστημα από 1 έως 21 Οκτωβρίου 2015 και αφορούν το έτος 2016.
http://www.imerisia.gr/
Ο χάρτης των εργαζόμενων και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα (πίνακες, γραφήματα)Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 6 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν καθαρό μισθό κάτω από 1.000 ευρώ. Επίσης, σχεδόν 30 χιλιάδες περισσότεροι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον σε καθεστώς μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία.
Από τα καταγεγραμμένα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», για το έτος 2014, προκύπτει ότι, οι εργαζόμενοι (ως φυσικά πρόσωπα) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ανέρχονταν σε 1.531.179, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνταν σε θέσεις εργασίας ανέρχονταν σε 1.577.996 (σύνολο καλυμμένων θέσεων εργασίας).

Δωμάτιο με κρυμμένα μυστικά

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπιελ ανοίγει το αμφιλεγόμενο «δωμάτιο ανάγνωσης» | EPA/BERND VON JUTRCZENKA

«Δεν πρόκειται για ορόσημο διαφάνειας. Είναι απλώς ένα δωμάτιο ανάγνωσης», αναγκαζόταν να παραδεχτεί ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στα πολυαναμενόμενα εγκαίνια μιας μικρής αίθουσας εντός του υπουργείου του στο Βερολίνο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Βασίλειο της κοινωνικής αδικίας η Ελλάδα

φωτο
Κόλαφος για τα μνημόνια και την πολιτική της λιτότητας στην Ελλάδα είναι η έκθεση Κοινωνική δικαιοσύνη στην EE, που εκδόθηκε από το ίδρυμα Μπέρτελσμαν (εδώ το πλήρες κείμενο), καθώς η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα, πιο κάτω ακόμη κι από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, στους δείκτες κοινωνικής δικαιοσύνης! Η έκθεση δημοσιεύεται κάθε χρόνο και διεξάγεται μεταξύ 28 κρατών μελών της ΕΕ.
ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ

«Εκστρατεία Ειρήνης» ξεκίνησαν Ε/Κ και Τ/Κ νέοι


Συντάκτης: Ακης Φάντης
Λευκωσία - Ανταπόκριση
Εκστρατεία με τίτλο «Cyprus Peace Challenge» ξεκίνησαν Ε/κ και Τ/κ νέοι, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, έγραψε τη Δευτέρα η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, νέοι και από τις δύο πλευρές εξηγούν γιατί επιθυμούν ειρήνη στην Κύπρο το 2016. Η αλυσίδα ξεκινά με μονόλεπτα φιλμάκια, τα οποία δημοσιεύονται μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Τρεις γενιές προσφύγων ένωσαν τις φωνές τους

Από την εκδήλωση 
«Διαβάζουμε το βιβλίο της μνήμης-Συναντιόμαστε στις κουζίνες των λαών» |ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΝΔΡΙΛΗΣ

Συντάκτης: 
«Πάνε οι ελπίδες, η αγάπη μου δεν θα μου ξαναέρθει πια,
να κλάψω, να τη χωρίσω, η πληγή που μ’ άνοιξε ποιος να τη γιατρέψει πια»
Παραδοσιακό τραγούδι από την Νεάπολη Καππαδοκίας

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ

diodia-afidnes
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ | ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ «Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 104 του παρόντος.» – Τροπολογία Βορίδη

Στηριζόμενοι στην παραπάνω διάταξη του Ν. Άρθρο 143 /Nόμος 4070 / ΦΕΚ 82/12-4-2012 με τις τροποποιήσεις του κ. Βορίδη οι «εθνικοί» εργολάβοι των δρόμων καταγράφουν με ίδια μέσα τους διερχόμενους οδηγούς που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι στα διόδια, παραδίδουν τις φωτό στην τροχαία η οποία φροντίζει για τα υπόλοιπα. 200€ για κάθε διέλευση και ένα 20/ήμερο πινακίδες του αυτ/του και δίπλωμα του οδηγού.

Στάλινγκραντ: Η αρχή του τέλους του ναζισμού - ΒΙΝΤΕΟ

Image
Στο Στάλινγκραντ έγινε η τελευταία μεγάλη επίθεση των ναζιστών Γερμανών στο Ανατολικό Μέτωπο. Η ήττα τους στην πόλη του Βόλγα αποτέλεσε την αρχή μιας μεγάλης σειράς συγκρούσεων που οδήγησαν τους Ρώσους στο Βερολίνο και το Γ' Ράιχ του Χίτλερ στην ήττα. Η μάχη του Στάλινγκραντ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή την αιχμαλωσία πάνω από 250.000 Γερμανών στρατιωτών και κράτησε τις πλούσιες πετρελαιοπηγές του Καυκάσου μακριά από τα χέρια των ναζιστών.
Παρά την αποτυχία του γερμανικού στρατού να καταλάβει τη Μόσχα και Λένινγκραντ με το μπλίτσκριγκ (αστραπιαίο πόλεμο) το φθινόπωρο του 1941, ο Χίτλερ ήταν αποφασισμένος να κατακτήσει τη Ρωσία ώστε να καταστρέψει τον κομμουνισμό και να αποχτήσει πρόσβαση σε πλουτοπαραγωγικές πήγες για το Γ' Ράιχ. 

100.000.000 Νεκροί | Το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα στην ιστορία.

Το μεγαλύτερο ανθρώπινο ολοκαύτωμα δεν έχει βρει ακόμα στην ιστορία και τη συλλογική μνήμη το μέγεθος που αναλογεί στα περισσότερα από 100.000.000 θύματα Ινδιάνους που σφαγιάστηκαν από τους Ευρωπαίους αποικιοκράτες και τους αποίκους της Αμερικανικής ηπείρου. Οι διπλάσιοι από όλους τους νεκρούς του τελευταίου παγκόσμιου πόλεμου, στρατιώτες κι άμαχους μαζί. Αυτή είναι η μεγαλύτερη γενοκτονία της πολιτισμένης δύσης, της επέκτασης των αγορών της, της κερδοφορίας της και στο όνομα της Χριστιανικής της θρησκείας και της εκκλησίας που ευλόγησε τις σφαγές των «απίστων» και μοιράστηκε μέρος της λείας.