Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Βηρυτός |Τα προσφυγικά στρατόπεδα των Παλαιστίνιων | 2: Sabra and Satila – [φωτο]

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
25.000 χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στον ιστορικό τόπου του στρατοπέδου Sabra and Shatila. Η σημερινή κατάσταση δεν χρειάζεται περιγραφή.
Να σημειώσουμε μόνο ότι τα αμέτρητα καλώδια και οι σωληνώσεις που βλέπετε στις φωτό είναι τα δίκτυα του ηλεκτρικού και της ύδρευσης που κρέμονται εναέρια σε όλο το εύρος του στρατοπέδου σήμερα. Η ξενάγηση της Αντωνίας Λεγάκη στο στρατόπεδο έγινε από τους εκπροσώπους του DFLP. Αναλυτική περιγραφή στην επόμενη ανάρτηση.

Δύο ολόκληρα εικοσιτετράωρα, μεταξύ 16 και 18 Σεπτεμβρίου του 1982, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου και λίγους μήνες μετά την εισβολή του Ισραήλ στη χώρα, εκατοντάδες πάνοπλοι χριστιανοί φαλαγγίτες εισέβαλαν στα στρατόπεδα των προσφύγων της Παλαιστίνης Σάμπρα και Σατίλα κοντά στη Βηρυτό του Λιβάνου και κατέσφαξαν αδιάκριτα 3.500 Παλαιστίνιους και Λιβανέζους, άνδρες. γυναίκες και παιδιά με την με την υλική υποστήριξη του Ισραηλινού στρατού.



Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, περισσότεροι από 2.750 Παλαιστίνιοι σφαγιάστηκαν κατά τη διάρκεια της διάρκειας της κατάληψης της Σάμπρα και της Σατίλα.



Μια αδίστακτη σφαγή, μια από τις σκληρότερες στην ιστορία. Εκατοντάδες παιδιά σφαγμένα, εκατοντάδες άνδρες δολοφονημένοι πισώπλατα, δεκάδες μωρά που βρέθηκαν μέσα σε σωρούς σκουπιδιών πνιγμένα. Εκατοντάδες ακρωτηριασμένοι. Εκατοντάδες εξαφανίσεις. Χιλιάδες άνθρωποι τάφηκαν μέσα στα υπόγεια και τα χαλάσματα σπιτιών αφού οι πολιορκημένοι που απέμειναν ζωντανοί δεν μπορούσαν ούτε να τους θάψουν κανονικά εκτός της περιοχής των στρατοπέδων.


Υπουργός άμυνας του Ισραήλ τότε ο Αριέλ Σαρόν που αργότερα ανέλαβε την πρωθυπουργία και αρχηγός των παραστρατιωτικών φαλαγγιτών ο Ελίε Χομπίκα που υπουργοποιήθηκε αργότερα ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του … Οι απόπειρες να υπάρξει δίκη για τη σφαγή στο Sabra and Satila ήταν άδοξες. Παρά τις διεθνή κατακραυγή κανένας από τους σφαγείς δεν λογοδότησε πουθενά και κανείς δεν καταδικάστηκε.
[ κλικ πάνω στις φώτο για μεγέθυνση ] 

Η Αντωνία Λεγάκη με τους μικρούς Παλαιστίνους πρόσφυγες στο Sambra and Satila


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου