Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Δεν φοβόμαστε [Κύπρος: φασίστες εναντίον της συγκέντρωσης για την ειρήνη και την επανένωση]

Δεν φοβόμαστε
Την Τρίτη, μετά το τέλος της δικοινοτικής εκδήλωσης για την επανένωση της Κύπρου, που έγινε στο γήπεδο Τσεττίν Καγιά, και καθώς έφευγε ο κόσμος, έκανε την εμφάνισήτης υπό την προστασία της αστυνομίας μια μικρή ομάδα θλιβερών φασιστών. Εμφανίστηκαν μασκοφορεμένοι, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον όσων δεν συμμερίζονται την μεγάλη τους ιδέα για διχοτόμηση. Μετά από κανένα μισάωρο επίδειξης της γελοιότητάς τους αποχώρησαν από τον χώρο.
Είναι ενδιαφέρον ότι μια εκδήλωση για την ειρήνη και την επανένωση στην οποία απαγγέλθηκαν ποιήματα και ακούστηκαν τραγούδια θεωρήθηκε αποκρουστική από τους φασίστες και στόχος επίθεσης. Η εμφάνισή τους, βέβαια, στον συγκεκριμένο χώρο δεν μας εκπλήσσει μιας και είναι αναμενόμενο τα διάφορα φασιστοειδή να επιχειρούν με διάφορες προβοκάτσιες να εκφοβίσουν την κοινωνία. Δεν πρόκειται, επίσης, για κάποιο μεμονωμένο γεγονός μιας και ήδη έχουν γίνει μία σειρά από φασιστικές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, όπως οι επιθέσεις εναντίον Τουρκοκυπρίων έξω από το οίκημα του Αποέλ σε ανύποπτο χρόνο και στον Άγιο Δομέτιο ανήμερα της προηγούμενης δικοινοτικής εκδήλωσης καθώς και η αναγραφή υβριστικών (και ανορθόγραφων) συνθημάτων έξω από τα κτήρια της ΠΕΟ και της ΕΔΟΝ στην Λεμεσό την περασμένη Τρίτη.

Είναι σαφές πως όσο επιτρέπουμε ως κοινωνία στους φασίστες να βγαίνουν από τις τρύπες τους, τόσο περισσότερο θα αποθρασύνονται και θα εντείνουν τις τραμπούκικες επιθέσεις τους με σκοπό να σπείρουν τον φόβο. Για εμάς, το ζητούμενο είναι ακριβώς αυτό, να μην ενδώσουμε στους εκφοβισμούς τους και να συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους εντατικοποιώντας τους αγώνες μας για την ειρήνη και την επανένωση της Κύπρου.

Συσπείρωση Ατάκτων, 17 Ιανουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου