Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

«Νέα Ίμια» ….. μέσω ανεύθυνων δηλώσεων!!

Ο Απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού Κώστας Βουλγαράκης επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και κατακεραυνώνει τον υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Από την άλλη μεριά γίνεται σαφές πως αντιλαμβάνεται το στρατιωτικό κατεστημένο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τι προτάσσει και πως!!!  
«Νέα Ίμια» ….. μέσω ανεύθυνων δηλώσεων!!
Αμέσως μόλις άκουσα τη δήλωση αυτού του «αδαούς» Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Σαντορινιού, περί «…. εποικισμού και κατοίκησης νησίδων του Αιγαίου», ήμουν βέβαιος ότι …. «θα υπάρξει θέμα», ήμουν απόλυτα βέβαιος γι’ αυτό και απλά περίμενα!! Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο και …. το θέμα έσκασε : «Μην τολμήσετε να κατοικίσετε διαφιλονικούμενα νησιά», δήλωσε ρητά και επισήμως η Τουρκία!!
Θα μου πει τώρα, κάποιος Ελληναράς άσχετος ή και κακοπροαίρετος: 
«Μα καλά, ούτε και να μιλάμε για τα νησιά μας, δεν μπορούμε»!
Η απάντηση είναι απλή!! 
Αν ξέρουμε ότι μπορούμε, τότε κάνουμε ότι δηλώσεις – ανακοινώσεις θέλουμε και την επόμενη μέρα (την επόμενη κιόλας) …. πάμε και τις εφαρμόζουμε, χωρίς δισταγμό και χωρίς παρεκκλίσεις!! Διότι, αν «κωλώσουμε» μετά από απειλές και αντιδράσεις, αυτό θα σημαίνει σαφέστατα …. έμμεση αποδοχή δικαιώματος του απειλούντος και μάλιστα, αυτό θα δημιουργεί προηγούμενο και ενδεχομένως τετελεσμένο …. de facto κατάστασης!! 
Αντιθέτως, κάποια πράγματα …. «πρέπει να γίνονται χωρίς να λέγονται», χωρίς δηλώσεις και τυμπανοκρουσίες, διότι …. η ουσία και το αποτέλεσμα, είναι που έχουν σημασία και όχι οι εντυπώσεις!! 
Ας ξεκαθαρίσουν λοιπόν κάποιοι ιθύνοντες στο μυαλό τους, ότι: «Στη διπλωματία, μπορεί ο στόχος των εντυπώσεων, πολλές φορές προέχει της ουσίας, αλλά στα Σχέδια Δράσεως, στόχος είναι, ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα (μόνο η ουσία)!! 
Η Εθνική Στρατηγική …. ΠΟΤΕ δεν μπορεί να είναι θέμα εντυπώσεων»!!
Τι συνέβη λοιπόν! Θα αξιολογήσει σήμερα κανείς, το αποτέλεσμα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής γκάφας!- Ο Έλληνας Υπουργός, έκανε μια Εθνικά παλικαρίσια δήλωση!!
- Οι Τούρκοι άμεσα του είπαν: «κάτσε καλά και πρόσεχε»!!
- Η Ελληνική Κυβέρνηση άμεσα (και αυτή) .... τα μάζεψε και είπε (στους Τούρκους και διεθνώς) ότι …. «μα εμείς δεν μιλήσαμε γι’ αυτά που εσείς αμφισβητείτε, αλλά για κάποια (κάποια) άλλα νησιά, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στο Κρητικό και στο Ιόνιο Πέλαγος»!!
Αν η δήλωση του κ. Σαντορινιού, έγινε «εν γνώσει» (και επίγνωση), τότε …… ή θα έπρεπε μετά τις Τουρκικές δηλώσεις να ανακοινώσουμε συγκεκριμένα σχέδια και χρονοδιαγράμματα οικιστικής αξιοποίησης των νησιών Καλόλιμνος, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Καστελόριζο, κλπ …. ή έστω, να ΜΗ κάνουμε καμιά «διορθωτική» δήλωση!!
Τι να υποθέσει πια κανείς !!!!
https://www.facebook.com/kon.voulgarakis?fref=nf&pnref=story
IEFIMERIDA.GR
Εμείς ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ είχαμε πάρει θέση από την πρώτη στιγμή αποκαλύπτοντας τους τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης εκτιμώντας ότι αφενός επιχειρεί να ανατρέψει τα δεδομένα στο Αιγαίο, αφετέρου το κάνει αυτό σε μια κρίσιμη περίοδο όπου κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για την όποια Επίλυση του Κυπριακού, βάζοντας στη φαρέτρα της Ελληνικής Διπλωματίας ένα επικίνδυνο χαρτί...



Ποιος θέλει νέα Ίμια; Μήπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει την ένταση στο Αιγαίο με τον εποικισμό των βραχονησίδων;

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/01/blog-post_648.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου