Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Επιβεβαιώθηκαν οι αποκαλύψεις της Αντωνίας Λεγάκη: Συνάντηση στη Μόσχα όλων των Παλαιστινίων

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΜΠΑΣ ΧΑΜΑΣ
Την πληροφορία για την σχεδιαζόμενη συνάντηση στη Μόσχα αποκάλυψαν εκπρόσωποι των μαχόμενων Παλαιστινιακών οργανώσεων της Αριστεράς, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ στη Μέση Ανατολή. 
 Με την κάλυψη – μανδύα της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών που προσκάλεσε στη Μόσχα για συνομιλίες τους εκπροσώπους των Παλαιστινίων, φυσικά βέβαια από πίσω κρύβεται η ρωσική διπλωματία.
Η Ρωσία κατέγραψε μια σημαντική πρωτοβουλία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, προβάλλοντας εαυτόν ως τον «έντιμο διαμεσολαβητή» (honest broker) και τον ειρηνοποιό, εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία όπου στην Ουάσιγκτον επικρατεί αποδιοργάνωση, λόγω της μετάβασης από την προεδρία Ομπάμα σε αυτή του Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ των οποίων οι διαφορές αντιλήψεων δείχνουν χαώδεις…
Όπως μεταδίδει η ισραηλινή «Χααρέτζ», Χαμάς και Φατάχ συμφώνησαν στις τριήμερες συνομιλίες στη Μόσχα να προχωρήσουν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ ακόμα και η Ισλαμική Τζιχάντ συμφώνησε να συμμετάσχει σε ένα Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί το επόμενο δίμηνο, το οποίο θα εκλέξει την Εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, την PLO (Palestinian Liberation Organization), που είναι ο κορυφαίος πολιτικός και διπλωματικός θεσμός των Παλαιστινίων.
Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν, ότι στη συμφωνία βοήθησαν το ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που ασκούσε κριτική στους εποικισμούς, μια ψηφοφορία στην οποία οι ΗΠΑ απείχαν και δεν άσκησαν βέτο, καθώς επίσης και η ειρηνευτική διάσκεψη για το μεσανατολικό στο Παρίσι.
Οι Παλαιστίνιοι έκριναν ότι ενώπιον της θετικής συγκυρίας που διαμορφώνεται, πρέπει να παραμερίσουν τις εσωτερικές διχόνοιες και να ομονοήσουν για το κοινό συμφέρον… η συμφωνία ευελπιστούν πολλοί, ότι θα οδηγήσει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος στη διεξαγωγή «ελεύθερων και δημοκρατικών» εκλογών στα παλαιστινιακά εδάφη, στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ότι επόμενο βήμα της ρωσικής διπλωματίας θα είναι το να επιχειρηθεί να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι…
Εμείς σε κάθε περίπτωση θέλουμε να σας καλέσουμε στην εκδήλωση 
Η Ανατολική Μεσόγειος Φλέγεται... Αναζητώντας την κοινή απάντηση των λαών
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 19.30 μ.μ. η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ θα πραγματοποιήσει Εκδήλωση-Συζήτηση στην Λέσχη των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ, Ιπποκράτους 175 Αθήνα.
Θέμα: "Από το Αιγαίο μέχρι τη Ροζάβα και την Παλαιστίνη, οι αγώνες των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα"
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Γιώργος Παυλόπουλος από το ΠΡΙΝ, οι συναγωνιστές που συμμετείχαν στην πρόσφατη σημαντική αποστολή Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής Αντωνία Λεγάκη-Κώστας Γούσης-Κώστας Φουρίκος
Επίσης, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν Τούρκοι και Κούρδοι συναγωνιστές Σείντ Αλντογάν και από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν. 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
τηλ. επικ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου