Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Αγαστή συνεργασία Τουρκικής κυβέρνησης και ISIS

Του Σεϊτ Αλντογάν 
Αν το καθεστώς της Αγκυρας διαψεύδει κατηγορηματική την αγαστή συνεργασία που έχει με τους ισλαμοφασίστες του ISIS, η σχεδόν καθημερινές αποκαλύψεις των ΜΜΕ δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας εξακολουθεί σε μόνιμη βάση να προσφέρει την αρωγή της στους δολοφόνους του Ισλαμικού κράτους.
Σήμερα η εφημερίδα Εβρενσέλ με ένα αποκαλυπτικό της δημοσίευμα όχι μόνο κάνει αναφορά στο ότι με την ανοχή αν όχι με παρότρυνση της κυβέρνησης, Τούρκοι ισλαμιστές στελεχώνουν τις τάξεις του ISIS στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας, αλλά φέρνει και στην δημοσιότητα την κάλυψη που απολάμβανε από τις Τουρκικές αρχές ένα σημαίνον στέλεχος του ISIS. 
Πρόκειται για τον Hasan Aydın ο οποίος αν και στο παρελθόν –το 2012 και το 2015- συνελήφθει να μεταφέρει οπλισμό και πολεμοφόδια από την Tουρκία στους μαχητές του ISIS, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κινηθεί σε βάρος του καμιά ποινική διαδικασία.
Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι οι δηλώσεις Ερντογάν για συμμετοχή της κυβέρνησή του στο πόλεμο ενάντια στους ισλαμοφασίστες του ISIS, έχουν την ίδια αξία με τα λεγόμενα του ότι είναι συκοφαντίες τα ντοκουμέντα που αποδείκνυαν το λαθρεμπόριο καυσίμων που γίνεται μεταξύ Τουρκίας και ISIS.

Εδώ να θυμίσουμε ότι το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ΑRD αποκάλυψε ότι το ISIS έχει στρατόπεδα εκπαίδευσης των μαχητών του στην τουρκική επικράτεια, και συγκεκριμένα στις περιοχές Γκαζιαντέπ, Όρφα και Κάρμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου