Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκία: Θα γινόταν στρατηγός, αλλά την συνέλαβαν μετά την «βόλτα» στα Ίμια



Παρά τις εθνικιστικές ακρότητες του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα ΙΜΙΑ, καθημερινά αποδεικνύεται κάτι πολύ απλό και ουσιαστικό:
στην Ελλάδα βασικό θέμα είναι τι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει αντικοινωνικά για να κλείσει η αξιολόγηση και η ένταση στο Αιγαίο δρα αποπροσανατολιστικά με την καλλιέργεια εθνικού κινδύνου....
Στην Τουρκία το εσωτερικό ζήτημα κορυφώνεται, ενώ προπαγανδίζεται ότι η ένταση απειλήται στο Αιγαίο την ίδια στιγμή συνεχίζεται η σύγκρουση Ερντογάν Στρατού,,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΩΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ; 
Η μελαχρινή διοικητής κατηγορείται ότι συμμετείχε μαζί με τον σύζυγό της στην απόπειρα του πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο

Μπορεί να ήταν το νούμερο ένα στην ιεραρχία στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας, μπορεί να συνόδευσε του Τούρκους στρατηγούς στην πρόσφατη «κρουαζιέρα» τους στα Ίμια, αλλά τελικά ο Ερντογάν αποφάσισε να συλληφθεί.
Η Μπιλγκεχάν Μπουλμπούλμ
Ο λόγος για την Μπιλγκεχάν Μπουλμπούλμ, την πρώτη γυναίκα διοικητή, στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας, που μόλις επέστρεψε από την «βόλτα» στα Ίμια, συνελήφθη από τις Αρχές, κατηγορούμενη για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Haberdar», μαζί με τον σύζυγό της κατηγορούνται επίσης για οργάνωση μυστικών συναντήσεων με διάφορους άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν. 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», η μελαχρινή διοικητής, που αναμενόταν να γίνει και η πρώτη γυναίκα στρατηγός στην Τουρκία, συνόδευε τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επίσκεψη του στην βάση Άκσαζ και στην παρουσία του αρχηγού στα Ίμια.

Αμέσως μετά την επιστροφή από τα Ίμια στη βάση, η επισμηναγός συνελήφθη καθώς, όπως επισημαίνει ο τουρκικός Τύπος, υπάρχουν μαρτυρίες εναντίον της πως έχει σχέσεις με το Ισλαμικό τάγμα του Γκιουλέν, που σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», χτες συνελήφθη και ο άνδρας της ο οποίος είναι αντισμήναρχος και ήταν από τους αξιωματικούς που συντόνιζαν τα μαχητικά που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις της τουρκικής Αεροπορίας στη Συρία.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου