Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν για την κατάληψη της Αλ Μπαμπ


Η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» έγραψε ότι για την πόλη Αλ Μπαμπ της Συρίας, η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν ότι μόνο οι δυνάμεις του Άσαντ θα αναπτυχθούν σε αυτήν, γράφει η τουρκική «Haberler.com».
Οι δυνάμεις των ανταρτών υπό την εποπτεία του τουρκικού στρατού μάχονταν μέσα στις οδούς της πόλης εναντίον των μαχητών του Daesh.
Κατά τη διαδικασία αυτή, ρωσικό μαχητικό έριξε ρουκέτα σε περιοχή όπου βρίσκονταν ο τουρκικός στρατός με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 στρατιώτες και να τραυματισθούν άλλοι 11. Αργότερα αναφέρθηκε ότι η ρωσική αεροπορία τους χτύπησε από λάθος.
Στο μεταξύ έφθασαν στην περιοχή στρατεύματα του προέδρου Άσαντ από τα νότια της πόλης και αφού την πολιόρκησαν κατέλαβαν ένα τμήμα της.
Η εφημερίδα «The New York Times» αναφέρει ότι στη συνάντηση της Αστάνα (Καζακστάν), η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν ότι δεν θα εισέλθουν στην πόλη Αλ Μπαμπ οι στρατιώτες του «Ελεύθερου συριακού στρατού», αλλά η πόλη θα παραμείνει υπό την κυριαρχία του στρατού του Άσαντ.
Ωστόσο, αντέδρασαν οι μαχητές του «Ελεύθερου συριακού στρατού», και δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τους όρους αυτούς αφού από χθες είχαν ξεκινήσει οδομαχίες στην Αλ Μπάμπ.
Και τώρα υπάρχει σε μια κρίσιμη κατάσταση, ενώ στο βόρειο μέρος της πόλης υπάρχουν οι μαχητές του «Ελεύθερου συριακού στρατού», στο νότο βρίσκεται ο στρατός του προέδρου Άσαντ.
Η Τουρκία, ωστόσο, προσπαθεί να πείσει τους αντάρτες για τη συμφωνία την οποία έχει υπογράψει με τη Ρωσία προκειμένου να τους απομακρύνει από την πόλη, σημειώνει το δημοσίευμα.http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου