Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Αλβανία: Συνήλθε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για το οργανωμένο έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών

«Το οργανωμένο έγκλημα καταστρέφει την εικόνα της χώρας μας» είπε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα
Φεβρουάριος 3, 2017. 19:01
Τίρανα.
Ο πρόεδρος Μπουγιάρ Νισάνι κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής του κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, να συζητήσουν και να συντονίσουν τις δράσεις και τις προσπάθειες για το εγκληματικό φαινόμενο της (παραγωγής) και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα και για ένα ασυμβίβαστο αγώνα που πρέπει να δώσουν από κοινού.
Ο πρόεδρος της Αλβανίας, εξέφρασε την ανησυχία του και τόνισε ότι είναι σοβαρό, νόμιμο και αναγκαίο να γίνει σε πιο έντονο βαθμό ο συντονισμός των δράσεων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια.
Είπε ότι το ζήτημα των ναρκωτικών στη χώρα έχει υπερβεί το εθνικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι έχει κλιμακωθεί και επεκταθεί και σε αρκετές γειτονικές χώρες και συμμάχους. Επεσήμανε ότι «η σημερινή συνάντηση έγινε με αποκλειστικό σκοπό την παροχή συμβουλών με τα σχετικά μέτρα που, ήδη, λαμβάνονται, την παρακολούθησή τους και την εφαρμογή τους από τα θεσμικά μέσα επιβολής του νόμου».
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, στην ομιλία του, υποστήριξε ότι το αίτημά του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την Ασφάλεια ήταν απόρροια όχι μόνο της μεγάλης ανησυχίας των πολιτών που έχουν υψηλή ευαισθησία, αλλά γιατί έχει προσελκύσει επίσης την προσοχή των συμμάχων και των στρατηγικών εταίρων της χώρας, ιδίως, τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και παγκόσμιους οργανισμούς, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη σοβαρότητα των θεσμικών οργάνων, όσον αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του φαινομένου της αθρόας διακίνησης ναρκωτικών, καταστρέφοντας την εικόνα της χώρας.
Στη συνάντηση δεν παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης ζήτησε γι’ αυτόν να είναι παρών ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Νίκο Πελέσι, αλλά η πρότασή του δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Νισάνι, σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα ‘Sekulli’.http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου