Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

«Αμφιβολίες στην Άγκυρα για Ρωσία και ΗΠΑ σε σχέση με τους Κούρδους»

Κουρδικό δημοσίευμα αναφέρει ότι σε άρθρο του ο αρθρογράφος Φικρέτ Μπίλα (Fikret Bila) στην εφημερίδα «Χουριέτ»- ‘Hurriyet’, με τίτλο ‘Στην Άγκυρα κυριαρχεί η αμφιβολία’- ‘Ankara'ya Hakim Olan Kuşku’, αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα οι ΗΠΑ και η Ρωσία να έχουν κρυφή ατζέντα για την Ροτζάβα (βόρεια Συρία).
Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα μέρη του σχεδίου Συντάγματος και σε αυτό, ίσως, υπάρχουν κρυμμένες μυστικές διατάξεις (για τους Κούρδους).
Ένα τέτοιο ύποπτο σημείο είναι ότι η «Αραβική Δημοκρατία της Συρίας» έχει αλλάξει όνομα και καθορίζεται ως «Συριακή Δημοκρατία». Στην περίοδο της μεταβατικής κυβέρνησης η οποία θα αποτελείται από 29 μέλη, ορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και υπουργός από το κουρδικό κόμμα της Συρίας – PYD/YPG.
Στο σχέδιο, επίσης, προβλέπεται το κρίσιμο σημασίας για την Τουρκία, στο πλαίσιο της περιφερειακής δομής διαχείρισης, η τήρηση των ενόπλων δυνάμεων του PYD/YPG στη διαδικασία μετάβασης ως στρατιωτικής δύναμης της Ομοσπονδίας και των συριακών ενόπλων δυνάμεων που θεωρείται ως ένδειξη για μια Ομοσπονδία της βόρειας Συρίας.
Ο συντάκτης επισημαίνει ότι ενδέχεται να γίνει κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στο Ιράκ, όπου οι Αμερικανοί είχαν ατζέντα για τη δημιουργία μιας αυτόνομης κουρδικής περιφέρειας στο βόρειο τμήμα του.
Υπάρχουν πληροφορίες, επισημαίνει ο ίδιος, ότι θα μπορούσε να προβλέπεται μια ημι-ανεξάρτητη δομή σε βάθος 25 χιλιομέτρων από την Τουρκία από τα σύνορα του Ιράκ μέχρι τις ακτές της Μεσογείου.http://www.echedoros-a.gr


Είναι μια καχυποψία που άρχισε να κυριαρχεί στην Άγκυρασημειώνεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου