Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ: Καταγγέλει το Ιράν για «αποσταθεροποιητική συμπεριφορά»



ΗΠΑ: Καταγγέλει το Ιράν για «αποσταθεροποιητική συμπεριφορά»Για «αποσταθεροποιητική συμπεριφορά» κατηγόρησε το Ιράν ο Λευκός Οίκος την Τετάρτη και στάθηκε κυρίως στην «προκλητική», όπως τη χαρακτήρισε, εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Τεχεράνη

«Αρχής γενομένης από σήμερα απευθύνουμε επίσημη προειδοποίηση προς το Ιράν», δήλωσε ο Μάικλ Φλιν, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο Φλιν, ο οποίος ανέγνωσε ανακοίνωση κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο, δεν διευκρίνισε τις πιθανές επιπτώσεις σε πρακτικό επίπεδο αυτής της «επίσημης» προειδοποίησης.

Κρίνοντας πως η πρόσφατη δοκιμή πυραύλου συνιστά παραβίαση του ψηφίσματος 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα «δεν απάντησε κατά τον προσήκοντα τρόπο στις ολέθριες ενέργειες της Τεχεράνης».
«Η κυβέρνηση Τραμπ καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες που αποδυναμώνουν την ασφάλεια, την ευμάρεια και την σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των Αμερικανών» συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.




Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες μετά την έκτακτη σύγκληση (κεκλεισμένων των θυρών) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, που υποστήριξαν ότι η δοκιμαστική ρίψη του πυραύλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.
ΠΗΓΗ:CNN GREECE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου