Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Βαλτική: Η Ρωσία ετοιμάζει παγίδα για τα στρατεύματα της Βρετανιας


Η Ρωσία θα δημιουργήσει παγίδες για τα βρετανικά στρατεύματα που θα αναπτυχθούν στην Εσθονία τον επόμενο μήνα σε μια προσπάθεια δυσφήμισης της αποστολής του ΝΑΤΟ για να προστατεύσει τα σύνορά της, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρείας πληροφοριών της Εσθονίας Mikk Marran, (Μικ Μαραν) στην εφημερίδα Daily Mail.

Ο Μικ Μαραν, δήλωσε ότι η Μόσχα θα θέσει τους στρατιώτες στο στόχαστρο της με οποιοδήποτε τρόπο, στον οποίο θα περιλαμβάνονται και οι ψεύτικες ειδήσεις.
Με τακτικές του Ψυχρού Πολέμου θα προσπαθήσουν να διεισδύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των στρατιωτών για να βρούν πληροφορίες με στόχο τον εκβιασμό, δήλωσε ο Μάραν. 

Περίπου 800 στρατιώτες απο το Ηνωμένο Βασίλειο - συμπεριλαμβανομένων και ειδικών στον κυβερνοχώρο - θα αναπτυχθούν την Εσθονία τις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης συσσώρευσης στρατευμάτων στα σύνορα της Ρωσίας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο κ. Mαραν δήλωσε ότι Βρετανοί και Εσθονοί αξιωματούχοι συζητούν τη ρωσική απειλή για τα στρατεύματα του Ηνωμένου Βασιλείου εδω και μήνες σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν κατασκοπευτικά παιχνίδια του Ψυχρού Πολέμου.
Δήλωσε ότι η ανάπτυξη των στρατευμάτων θα προσφέρει την τέλεια ευκαιρία για τη Μόσχα να δημιουργήσει μια λάθος εντύπωση όσο αφορά τη Δυτική επιθετικότητα διαδίδοντας ψεύτικες ειδήσεις.
Ο κ. Marran πρόσθεσε οτι η "κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως και οι εκστρατείες παραπληροφόρησης, αλλα και ο εκβιασμός με βάσει τα κλεμμένα δεδομένα για παράδειγμα".

Αξίζει να σημειώσουμε οτι το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται στην παγίδα με τον αγγλικό όρο "Honey Trap". Ο όρος αυτος χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε περιπτώσεις όπου γυναίκες ειναι το δόλωμα για τους στρατιώτες είτε ρομαντικά είτε σεξουαλικά. Αν και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Εσθονίας δεν αναφέρθηκε στον συγκεκριμένο τρόπο κατασκοπείας και επικεντρώθηκε περισσότερο σε σύγχρονες μεθόδους, ειναι σχεδόν σίγουρο, όπως φωτογραφίζεται και απο το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας, οτι η κλασσική μέθοδος εγκλωβισμού (Honey Trap) δε θα παραμεληθεί απο τους Ρώσους. 

Τα στρατεύματα του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναπτυχθούν παράλληλα με 300 Γάλλους στρατιώτες σε ένα από τα τέσσερα τάγματα.
Τα τάγματα των 4.000 στρατιωτών θα τοποθετθούν σε διάφορα σημεία σε όλη την Βαλτική και την Πολωνία από τον επόμενο μήνα για να αποτρέψουν τη Ρωσία από το να εισβάλει σε ΝΑΤΟΪκό έδαφος.http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου