Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία: Βγάζει αιφνιδίως το ερευνητικό σκάφος Cesme στο Αιγαίο (Photo)

Κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία: Βγάζει αιφνιδίως το ερευνητικό σκάφος Cesme στο Αιγαίο (Photo) - MediaΣε κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο η Τουρκία αιφνιδιαστικά το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι βγάζει το ερευνητικό σκάφος TCG CESME για έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το liberal.gr, με την NAVTEX 181/17 η Τουρκία ανακοινώνει ότι το ερευνητικό σκάφος TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 9 Φεβρουαρίου «μέχρι νεωτέρας».

Η περιοχή που έχει αναγγείλει τις παράνομες έρευνες της η Τουρκία, καθώς απαιτείται ενημέρωση και άδεια από τις ελληνικές αρχές, αφορούν μεν διεθνή ύδατα του Αιγαίου, αλλά σαφέστατα ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Αυτά γράφει η αρθρογραφία απηχώντας την ελληνική οπτική.

Το γεγονός επίσης ότι η συγκεκριμένη περιοχή εκτείνεται εκατέρωθεν του 25ου μεσημβρινού που αποτελεί τον πάγιο στόχο της τουρκικής διεκδίκησης για επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου, καθιστά σαφή την στόχευση της πρόκλησης.

Η επιλογή της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση έρχεται μετά τις δηλώσεις του στενότερου συμβούλου και εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου, κ.Ι.Καλιν, ο οποίος συνέδεσε ευθέως την ένταση στο Αιγαίο και με την υπόθεση της μη έκδοσης των οκτώ Tούρκων αξιωματικών στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου