Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Τα νέα δηλητηριώδη εξώφυλλα του ξένου Τύπου για τον Τραμπ - Από τζιχαντιστής έως στόχος δολοφονίας (Photos)

Πριν από λίγες μέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ περηφανευόταν για τα εξώφυλλα του στο περιοδικό Time, μιλώντας σε στελέχη της CIA. Προφανώς, δεν ήξερε τι τον περίμενε την εβδομάδα που τελειώνει και μάλιστα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Το ιρλανδικό πολιτικό περιοδικό Village εμφανίζει τον Ντόναλντ Τραμπ ως στόχο δολοφονίας και έχει τίτλο «Γιατί όχι;».
Στο άρθρο που συνοδεύει το προκλητικό εξώφυλλο, ο συντάκτης αναφέρει «Λοιπόν, τι πρέπει να γίνει; Ένας από τους χειρότερους ανθρώπους έχει τη μεγαλύτερη εξουσία, με τη δυνατότητα να κάνει κακό σε εκατομμύρια, δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη. Ίσως η λύση να είναι η τυραννοκτονία. Η τυραννοκτονία υποστηριζόταν από πολλούς φιλοσόφους τα αρχαία χρόνια, μεταξύ του ελληνικού και του ρωμαϊκού πολιτισμού».

Πάντως, παρόλο που η κατάληξη του άρθρου είναι ότι θα ήταν λάθος να δολοφονηθεί ο Τραμπ και ότι η λύση είναι η δημοκρατία, το περιοδικό έχει συγκεντρώσει έντονες διαμαρτυρίες στον υπόλοιπο ιρλανδικό Τύπο.


Στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται ως τζιχαντιστής που χαίρεται για το αίμα που χύνει. Με ένα μαχαίρι πνιγμένο στο αίμα στο αριστερό χέρι και το κομμένο κεφάλι από το Άγαλμα της Ελευθερίας στο δεξί, ενώ κραυγάζει.

Η εικόνα θυμίζει τους αποκεφαλισμούς τζιχαντιστών, όπως οι ίδιοι τις προβάλλουν στα αποτρόπαια βίντεο που «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο.

Ο τίτλος που συνοδεύει το σκίτσο είναι το βασικό μότο του ρεπουμπλικανού προέδρου: «Η Αμερική πρώτα».


Το εξώφυλλο του αμερικάνικου New Yorker δίνει την άποψή του με πιο έμμεσο τρόπο.

Στο σκίτσο απεικονίζεται να βγαίνει καπνός από τον πυρσό που κρατά το άγαλμα της ελευθερίας, σαν να έσβησε η φλόγα του.

Όπως αναφέρεται στο επεξηγηματικό editorial «Κάποτε το Άγαλμα της Ελευθερίας με τη λαμπερή δάδα του, αντιπροσώπευε το όραμα που καλωσόριζε τους νέους μετανάστες. Ταυτόχρονα, ήταν το σύμβολο των αμερικάνικων αξιών. Τώρα φαίνεται ότι το φως έχει σβήσει».


Το Bloomberg καυτηριάζει τα προεδρικά διατάγματα που έχει υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ, απεικονίζοντάς τον να έχει βάλει την υπογραφή του σε ένα από αυτά, όπου αναφέρονται οι νομικές αμφισβητήσεις και η οικονομική αποσταθεροποίηση που του χρεώνουν ότι φέρνει.


Στο εξώφυλλο του Time δεν πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Τραμπ αλλά ο παντοδύναμος, ακροδεξιός σύμβουλος του Στίβεν Μπάνον, με τίτλο «ο μέγας παραποιητής». Ο Μπάνον πριν λίγες μέρες είχε δηλώσει ότι ο εχθρός είναι τα media, ενώ στο παρελθόν έχει κατακριθεί για τις ακραίες θέσεις του.http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου