Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Νέα τραγωδία με 146 ακόμη πρόσφυγες από την Αφρική στα νερά της Μεσογείου - Πολλές έγκυες και μικρά παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Μια νέα τραγωδία γράφτηκε την Τρίτη στα νερά της Μεσογείου όταν, λαστιχένια βάρκα που μετέφερε συνολικά 147 πρόσφυγες από τη Λιβύη ανατράπηκε, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός 16χρονου που εντοπίστηκε σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα να παλεύει με τα κύματα ανάμεσα σε υπολείμματα του ναυαγίου και, όπως όλα δείχνουν, είναι και ο μοναδικός επιζών.
Το νεαρό παιδί έγινε αντιληπτό από το πλήρωμα της ισπανικής φρεγάτας "The Canaria" τα μέλη της οποίας τον περισυνέλλεξαν κυριολεκτικά εξουθενωμένο και στη συνέχεια τον παρέδωσαν σε πλοίο της Ιταλικής Ακτοφυλακής που τον αποβίβασε τελικά στο νησί της Λαμπεντούζα. 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του νεαρού διασωθέντα, η λαστιχένια λέμβος είχε ξεκινήσει από τη Σαμπράθα της Λιβύης και μέσα σε αυτήν, εκτός από τον ίδιο επέβαιναν ακόμη 146 άτομα, ανάμεσά τους 5 μικρά παιδιά καθώς και αρκετές γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης. 
Υπενθυμίζεται πως σε ανάλογη τραγωδία που έγινε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, τουλάχιστον 200 πρόσφυγες είχαν χάσει τη ζωή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο κατά τις δυο τελευταίες ημέρες, οι ιταλικές Αρχές κατάφεραν να διασώσουν περισσότερους από 1.100 πρόσφυγες ενώ από την αρχή του χρόνου τουλάχιστον 600 ήταν εκείνοι που από τα νερά της βόρειας Αφρικής δεν κατάφεραν τελικά να φτάσουν σε κάποιο ευρωπαϊκό έδαφος, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στα νερά της Μεσογείου. https://www.ripes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου