Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

«Προσβεβλημένοι οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ από την απόφαση του Ιβάνοφ»

Οι Αλβανοί λένε ότι η απόφαση του προέδρου, Γκιόργκε Ιβάνοφ, να μην επιτρέψει το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης από την αντιπολίτευση σε συμμαχία με τους Αλβανούς, είναι μια πράξη προσβλητική που θα αυξήσει τις εθνοτικές εντάσεις, σημειώνει η εφημερίδα των Τιράνων ‘Shekulli’’
Πολλοί Αλβανοί αισθάνονται προσβεβλημένοι από την απόφαση του Ιβάνοφ να μην δώσει εντολή στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, παρά την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του και από τις αντι-αλβανικές δηλώσεις του.
Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς παραδέχονται ότι δεν εκπλήσσονται από τις πράξεις του, επειδή αυτός είναι γνωστός ως κομματικό στέλεχος του κυβερνώντος VMRO-DPMNE.
«Το επιχείρημά του να μην δώσει την εντολή στο SDSM, θα ανάψει το εθνοτικό μίσος και θα μας κάνει πάλι να είμαστε ανασφαλείς. Πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του, γιατί οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο», δήλωσε ο Βισάρ Σαντίκι, οικονομολόγος.
«Ο Ιβάνοφ ενθαρρύνοντας τις συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων δημιουργεί αισθήματα αβεβαιότητας. Με αυτό το βήμα τελειώνει την καριέρα του με ένα σκανδαλώδες τρόπο», δήλωσε ο δικηγόρος Φατμίρ Σουλεϊμάνι.
«Λυπάμαι που βλέπει έτσι την κατάσταση ο Ιβάνοφ. Εάν αρχίσουν οι συγκρούσεις θα υποφέρουν αθώοι άνθρωποι», είπε Αμπάς Γετμίρ, διακοσμητής.
Στο ίδιο πνεύμα ανησυχίας ήταν και οι δηλώσεις του αναλυτή Αλαϊντίν Ντεμίρι «πιστεύω ότι η απόφαση του Ιβάνοφ βγήκε στα κεντρικά γραφεία του VMRO-DPMNE και όχι στο γραφείο του Ιβάνοφ. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι κομματικό στέλεχος και όχι ένας ανεξάρτητος αρχηγός κράτους».http://www.echedoros-a.gr/2017/03/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου