Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η ζωή στο Λονδίνο μετράει αλλιώς από την ζωή στην Υεμένη;

Οι βομβαρδισμοί της Σ.Αραβίας με την στήριξη των ΗΠΑ στην Υεμένη έχουν πρόσωπο - Δραματική η αύξηση των νεογνών με δυσπλασίες και βαριές γενετικές ανωμαλίες - Video

Τραγική αύξηση στις γεννήσεις βρεφών με δυσπλασίες κάθε μορφής καταγράφεται από την ιατρική κοινότητα στην Υεμένη, δυο χρόνια μετά την έναρξη ενός πολέμου που έφερε το σύνολο του πληθυσμού μπροστά στο φάσμα του θανάτου, όχι μόνο εξ αιτίας της ανύπαρκτης περίθαλψης και της ακραίας επισιτιστικής κρίσης αλλά κυρίως λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων βομβών και πυραύλων που έχουν πλήξει την περιοχή και οι οποίες, παρά τις σχετικές διεθνείς απαγορεύσεις, δεν υπάρχει καμία πλέον αμφιβολία για το ότι εμπεριέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο ή άλλες βαριά τοξικές ουσίες. 



Όπως ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ο Abdulkarim al-Najjar, ιατρός του Μαιευτηρίου και Νοσοκομείου Παίδων Al-Sabeen που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Σανά, τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερες είναι οι πρόωρες γεννήσεις αλλά και τα μωρά που έρχονται στον κόσμο με δυσμορφίες και με βαρύτατες ανωμαλίες, όπως παραμορφώσεις στον εγκέφαλο, στη σπονδυλική στήλη, στον λαιμό, καθώς και στο πεπτικό και νευρικό σύστημα των νεογνών. 



Οι γιατροί κάνουν λόγο συγκεκριμένα για μια «άνευ προηγουμένου» αύξηση των συγκεκριμένων περιστατικών, αποδίδοντάς την ευθέως στις βόμβες διασποράς αλλά και τις ρουκέτες που εξαπολύονται κατά του πληθυσμού κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών της «Συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας». 



Ταυτόχρονα απευθύνουν εκ νέου έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα, αναφέροντας πως τουλάχιστον 7 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά μεταξύ ζωής και θανάτου. 


Βίντεο που κυκλοφόρησε μέσα από το νοσοκομείο al-Sabeen δείχνει μωρά των οποίων οι γονείς διαμένουν στην παραθαλάσσια περιοχή της Al-Hudaydah που έχει γίνει κατ' επανάληψη στόχος των μαχητικών αεροσκαφών της Σαουδικής Αραβίας. 
Οι γιατροί εξηγούν πως οι δυσπλασίες αυτές θα μπορούσαν να οφείλονται παράλληλα και σε άλλους λόγους, όπως των ασθενειών των εγκύων που κατά κύριο λόγο οφείλονται στη σχεδόν μηδενική ιατρική τους παρακολούθηση αλλά και στην τραγικά ανεπαρκή τους διατροφή, που δεν αφήνει περιθώρια για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου.  


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών, από τον Μάρτιο του 2015 που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί της Σαουδαραβικής Συμμαχίας και μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 10.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου