Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Οι ελληνικές βάσεις το πιο σοβαρό πολεμικό προπύργιο του ΝΑΤΟ: Τι συμφώνησαν Καμμένος-Βίτσας και ΗΠΑ!

Γράφαμε πρόσφατα σε σχετική μας ανακοίνωση:
Κοινή άσκηση της φρεγάτας Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ και του αεροπλανοφόρου GEORGE BUSH στο Κρητικό πέλαγος με ΕΧΘΡΟ την Ρωσία!

Χαρούμενη και γεμάτη ικανοποίηση η ελληνική κυβέρνηση -ναι αυτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα ασκούσε πολυεπίπεδη ειρηνική πολιτική, κάνοντας ανοίγματα και στην Ρωσία- διεξήγαγε μια ακόμη πολεμική άσκηση στοχεύοντας τους λαούς σε Αφρική και Μέση Ανατολή, αλλά επίσης θεωρώντας και προετοιμαζόμενη να αντιμετωπίσει ως εχθρό την Ρωσία!

Υπερβολές θα πουν ορισμένοι, που δε θέλουν να αναγνωρίσουν το ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ταυτίζεται με τις αμερικανικές πολεμικές επιλογές και σχεδιασμούς, όταν μάλιστα ο νέος Αμερικανός πρόεδρος απαιτεί κονδύλια για την κατασκευή 12 αεροπλανοφόρων! 

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 05 Μαρτίου 2017, η φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ αποπλέοντας από το Ναύσταθμο Κρήτης, εκτέλεσε εν πλω ασκήσεις (PASSEX) με μονάδες της Ναυτικής Δύναμης Επιχειρήσεων 2 (Carrier Strike Group 2) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στην περιοχή Κρητικού - Μυρτώου Πελάγους. 

Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν πέραν του ελληνικού πλοίου το αεροπλανοφόρο USS GEORGE H. W. BUSH, το καταδρομικό USS PHILIPPINE SEA καθώς και αριθμός από τα οργανικά αεροσκάφη και ελικόπτερά τους. 
Ουσιαστικά η παραπάνω άσκηση αποτελεί συνέχεια του κύκλου της έντασης των κοινών ασκήσεων με αποκορύφωμα την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 που πρόκειται άμεσα να πραγματοποιηθεί, των διευκολύνσεων που προφέρει η Ελληνική κυβέρνηση σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την χρήση των ελληνικών βέσεων -όχι μόνο της Σούδας, αλλά και του Αράξου, Καλαμάτας- για τις ιμπεριαλιστές επεμβάσεις σε Αφρική και Μέση Ανατολή.

Όμως  τα όσα γνωστοποιεί το armynow.net αποκαλύπτουν όχι μόνο το μέγεθος της ελληνικής συμπόρευσης και τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έναντι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Η Σούδα είναι το κλειδί της περιοχής μας για το ΝΑΤΟ και τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

 Οι Αμερικάνοι που ήρθαν στο ΥΠΕΘΑ έβαλαν θέμα.

Μόνο τυπικού χαρακτήρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη που έκαναν Αμερικανοί αξιωματούχοι και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα στο υπουργείο Άμυνας.

Η συνάντηση είχε σοβαρή ατζέντα για το μέλλον των επιχειρήσεων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και για αυτό άλλωστε στην συνάντηση ήταν παρόντες και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Τι λέει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ
Στην ανακοίνωση του μετά την συνάντηση το ΥΠΕΘΑ αναφέρει πως:
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής ΆμυναςΔημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ δέχθηκαν τον Υποδιοικητή Διοικήσεως Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη Αντιπτέραρχο Timothy Ray.
Συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey R. Pyatt.
Τα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος είναι όπως προκύπτει από δημοσιογραφικές πληροφορίες δυο κυρίως ειδών.
Αυτά που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν να κάνουν με την συνεργασία – συνεκπαίδευση στρατιωτικών, κυρίως αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων. Και για αυτά αποφασίστηκε η ενδυνάμωση τους.
Και δεύτερον και σημαντικότερο όσα αφορούν το αμερικανικό αίτημα για την παροχή επιπλέον διευκολύνσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ απο την Ελλάδα καθώς ζητήθηκε απο την Ελλάδα η ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας στην Σούδα.
Συνάντηση και με τον αρχηγό ΓΕΑ
Ο υποδιοικητής της Διοικήσεως Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη Αντιπτέραρχος Timothy Ray, είχε μάλιστα συνάντηση και με τον Έλληνα αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου αμέσως μετά την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Με αυτό τον τρόπο περιγράφεται η ελληνική συμμετοχή-συνενοχή στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, δεν πιέζεται αλλά συναινεί και λαμβάνει μέρος προκειμένου να αναβαθμίσει τον ρόλο της.
Μόνο το Αντιπολεμικό κίνημα, μόνο η ανάπτυξη αντιστάσεων του κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό μπορεί και πρέπει να τους σταματήσει.
Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου