Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες φεύγουν μαζικά από τον Στρατό ενώ ο Καμμένος ψάχνει κορόιδα για ΟΒΑ!

Νεοσύλλεκτοι

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΒΑ 
Η είδηση οπωσδήποτε χαροποιεί κάθε  αγωνιστή του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος, κάθε εργαζόμενου και νέου ανθρώπου που στενάζει υπό το βάρος της βίαιης αστική κυβερνητικής πολιτικής.

Γιατί ενώ ο Καμμένος και ο Βίτσας επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την άθλια κατάσταση που έχουν προκαλέσει στην νεολαία για να μαζέψουν στον Στρατό χιλιάδες πάμφθηνους  ΟΒΑ, οι παλιότεροι-πιο καλά μισθοδοτούμενοι Επαγγελματίες Οπλίτες αποχωρούν μαζικά!

Ούτε η ύφεση ρεκόρ, ούτε η καλπάζουσα ανεργία, ούτε η καθημερινή τρομοκρατία για την διαπραγμάτευση των αστικών κομμάτων εξουσίας και των μεγαλοδημοσιογράφων όπως ο Χατζηνικολάου, ο Τράγκας και ο Προτοσάλτε δείχνουν να τους τρομάζουν, ούτε και τα αρκετά αν όχι πολλά χρόνια που πρόσφεραν είναι ικανά να τους σταματήσουν.

Ο λόγος για περίπου, ως τα τώρα, 70-80 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) που παρότι δυστυχώς επένδυσαν 7 χρόνια από την ζωή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις αντίθετα από ότι θα περίμενε κανείς δήλωσαν πως επιθυμούν να βγάλουν το χακί και να αφήσουν πίσω τους την στρατιωτική ζωή.
Η απόφαση τους πως δεν επιθυμούν την μονιμοποίηση προβληματίζει την πολιτική ηγεσία αλλά φυσικά και την ηγεσία του Στρατού.

Όλες αυτές οι εξελίξεις αποτελούν πλήρη δικαίωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, καθώς γράφαμε μεταξύ άλλων: 



Ο Π.Καμμένος εκμεταλλεύεται το κλίμα πολέμου που καλλιεργεί για κάνει 1000 προσλήψεις Μισθοφόρων στρατιωτών

Η κυβέρνηση επιθυμεί να προσαρμόσει στην ελληνική πραγματικότητα το σύνολο των αλλαγών που συντελούνται στην συγκρότηση των στρατιωτικών δυνάμεων των ανεπτυγμένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων: μείωση του αριθμών και του κόστους των Επαγγελματιών Στρατιωτών, κάλυψη κενών από την Εφεδρεία, αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών και ένταση των επεμβάσεων μέσω ευέλικτων συμμαχιών! Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης που εντάσσονται στις διάφορες προσπάθειες ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν βάθος χρόνου και φυσικά εκμεταλλεύονται τη δεινή οικονομική κατάσταση για να επιταχυνθούν. Προβάλλοντας το μπαμπούλα της Τρόικας ουσιαστικά δρομολογούν το σχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της νέας εποχής, μικρότερες-ευέλικτες και πιο πολεμικές, που θα δρουν στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο ιμπεριαλιστικών αποστολών, θα καταπολεμούν την πειρατεία και θα είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν «στις προκλήσεις της τρομοκρατίας»-επιθέσεις σε πλατφόρμες άντλησης ενεργειακών κοιτασμάτων. Βεβαίως ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο εργαζόμενο.

Το νέο εργασιακό μοντέλο της εκ περιτροπής εργασίας-της ομηρείας του εργαζόμενου που θα τον εκμεταλλεύονται όταν και όπου το αποφασίσουν (εντός εκτός συνόρων, και μάλιστα χωρίς πρόσθετη απαίτηση), για όσα χρόνια τους κάνει και με το μικρότερο κόστος, είναι εδώ: Ανακυκλώσιμος, πρόθυμος και συνεργάσιμος, ο νέος Μισθοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι έτοιμος να εφαρμόσει τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας, με τη φυσιογνωμία Πραιτοριανού, περισσότερο από ποτέ, είτε στο Μάλι και τα Βαλκάνια, είτε στο κέντρο της Αθήνας και στις Σκουριές Χαλκιδικής, εναντίον διαδηλωτών.   http://diktiospartakos.blogspot.gr

Την εκτίμηση ό τι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις θα αποτύχει κάνει επίσης επίτιμο μέλος της ΕΣΠΕΚΜ και αναλύει τους λόγους
Γράφει  μεταξύ άλλων ο Μελετιάδης Kωνσταντίνος Λοχαγός (ΦΠΖ) ε.α.:
Πρόσφατα ανακοινώθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 1000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) προς κάλυψη αναγκών των ενόπλων δυνάμεων.
Οι υποψήφιοι σύμφωνα με τις εγκυκλίους πρέπει να υπηρετούν την θητεία τους ή το διάστημα που έχουν απολυθεί να μην είναι μεγαλύτερο από τρία χρόνια. Τίθεται δε όριο ηλικίας τα 28 έτη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, βάσει της συνολικής ανακοινωθείσας μισθολογικής δαπάνης, ο μέσος μηνιαίος «καθαρός» μισθός δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 600 με 700 ευρώ.
Το μέγιστο της θητείας τους θα είναι τα τρία χρόνια. Μετά θα απολύονται υποχρεωτικά χωρίς την δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης ή νομιμοποίησης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια για πρόσληψη ΟΒΑ. Στο παρελθόν όλες απέτυχαν. Δεν συμπληρωνόταν οι διαθέσιμες θέσεις.
Φυσικά οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Η οικονομία είναι βυθισμένη στην ύφεση, η ανεργία τεράστια, οι μισθοί έχουν κατακρημνιστεί.
Πολλοί εκτιμούν πως αυτήν τη φορά θα υπάρξει υπερπροσφορά αιτήσεων και οι 1000 θέσεις θα καλυφθούν στο 100%.
Συμπληρωματικά σε ορισμένα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά για προτεραιότητα των κατατασσόμενων ΟΒΑ, σε περίπτωση μελλοντικής πρόσληψης ΕΠΟΠ και στην δυνατότητα συμμετοχής σε ειρηνευτικές αποστολές.
Πόσοι όμως είναι αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχει περίπτωση, σύντομα ή στο απώτερο μέλλον, να ξαναγίνουν προσλήψεις ΕΠΟΠ; Πόσες είναι οι θέσεις στις ειρηνευτικές αποστολές και πόσοι οι υποψήφιοι;
Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνουν προσλήψεις ΕΠΟΠ και εάν πότε αυτό συμβεί θα είναι στοχευμένες και σε πολύ πολύ μικρό αριθμό. Σε κάθε περίπτωση θα αναζητηθούν νέοι άνθρωποι σίγουρα αρκετά μικρότεροι από την ηλικία των 30 ετών. Οπότε οι τωρινοί ΟΒΑ, δύσκολα θα πληρούν τις τότε προϋποθέσεις.
Όσο για τις ειρηνευτικές αποστολές οι πιθανότητες συμμετοχής είναι στατιστικά ελάχιστες.
Το σίγουρο είναι πως οι ΟΒΑ θα υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες, οι περισσότερες από τις οποίες στον στρατό ξηράς, πλην ειδικών δυνάμεων, θα βρίσκονται στην παραμεθόριο.
Ακόμη όμως και εάν δεν υπηρετήσουν σε ακριτικές περιοχές, οι περισσότερες μάχιμες μονάδες βρίσκονται σε σχετικά μακρινή απόσταση από τα αστικά κέντρα.
Αναπόφευκτα θα αναγκαστούν να νοικιάσουν σπίτια ή να ξοδεύουν πολλά χρήματα σε μετακινήσεις. Το πενιχρό μηνιάτικο που θα παίρνουν, μειωμένο λόγω των επιπλέον εξόδων, δεν θα φτάνει να καλυφθούν ούτε βασικές ανάγκες όπως η διατροφή ή η θέρμανση.
Οι εμπνευστές της προκήρυξης προφανώς ποντάρουν στην εξαθλίωση που έχει περιέλθει η κοινωνία μας, σε συνδυασμό με την αγάπη που τρέφουν πολλοί νέοι για τις ένοπλες δυνάμεις. Για άλλη μια φορά θα πέσουν έξω στις προβλέψεις τους και ο συγκεκριμένος θεσμός θα αποτύχει.
Κακά τα ψέματα χωρίς ισχυρά κίνητρα ελάχιστοι θα προσέλθουν.
Σε ένα θολό ακαθόριστο εργασιακό περιβάλλον, αποκομμένο από οποιαδήποτε προοπτική εξέλιξης, το οποίο αδυνατεί να δώσει χρήσιμα εφόδια στους υπηρετούντες όταν αυτοί απολυθούν και βγουν στην αγορά εργασίας με μηδέν προσόντα, πόσοι είναι οι νέοι που θα επιλέξουν να καταταγούν;
Π.χ. ο ολμιστής τι θα γράψει στο βιογραφικό του όταν απολυθεί και ψάχνει για δουλειά. Σε ποιους τομείς της αγοράς χρησιμεύουν οι γνώσεις που αφορούν τις βολές βλημάτων όλμου;
Δυστυχώς οι εμπνευστές του θεσμού των ΟΒΑ θα φάνε τα μούτρα τους για άλλη μια φορά, όπως και οι προκάτοχοι τους, γιατί ξεχνούν πως για τον νέο δεν είναι σημαντικά μόνο τα χρήματα, αλλά και οι προοπτικές εξέλιξης που μπορεί να δώσει το κάθε επάγγελμα, για να μπορέσει να φτιάξει την ζωή του και να δημιουργήσει οικογένεια.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φυσικά δεν ταυτίζεται με μιλιταριστικές απόψεις, αλλά έχει σημασία να αναδείξουμε το αδιέξοδο αυτού του αισχρού θεσμού ακόμη και με τα κριτήρια του στρατιωτικού κατεστημένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου