Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΝΑΤΟ: “Όχι” σε νέο ψυχρό πόλεμο με τη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί να είναι σε αντιπαράθεση με την Ρωσία ούτε έναν νέο "ψυχρό πόλεμο", αλλά επιδιώκει τον διάλογο. Την δήλωση αυτή έκανε ο γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Ιένς Σόλτενμπεργκ, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Ανάπτυξης της Γενεύης.
“Πρέπει να βρούμε την ισορροπία. Δεν θέλουμε έναν νέο ψυχρό πόλεμο και αντιπαράθεση με την Ρωσία, αλλά την αντιμετωπίζουμε ως γείτονα μας” επεσήμανε ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ προσθέτοντας ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία επιδιώκει “πιο εποικοδομητικές σχέσεις με την Ρωσία που να στηρίζονται στη συνεργασία”.
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ επικρότησε μάλιστα τον διάλογο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ο οποίος κατά την εκτίμηση του συνέβαλλε στο να ξεπεραστεί η ένταση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών τον Νοέμβριο του 2015 όταν τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν στον εναέριο χώρο της Συρίας ένα ρωσικό βομβαρδιστικό τύπου S-24.

“Όλοι μας είχαμε ανησυχήσει τότε με την ένταση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ Ρωσία και Τουρκίας. Ήμουνα από τους πρώτους που τάχθηκα υπέρ του άμεσου διαλόγου μεταξύ τους. Χαιρετίζω το γεγονός ότι συνομιλούν μεταξύ τους” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόλτεμπεργκ, λέγοντας ότι η Τουρκία “είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου