Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Μπορεί η Ελλάδα να αντέξει ένα “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο;

Αυτό το ακραίο ερώτημα που αφορά την πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στους λαούς του Αιγαίου τίθεται από το χυδαίο μιλιταριστικό μέσο και από δημοσιογράφους που κάνουν καριέρα και βιοπορίζονται ταυτισμένοι με την ακροδεξιά και μάλιστα τους ΑΝΕΛ, τον κυβερνητικό εταίρο που έχει υπό τον έλεγχο του τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Δεν πρόκειται για ένα δημοσίευμα που απηχεί ακραίες απόψεις.
Το άρθρο αυτό βλέπει το φως της δημοσιότητας δύο μέρες μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Επίτιμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.), Βασίλειου Τελλίδη και του εθνικιστή καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστόδουλου Γιαλουρίδη, όταν μιλώντας μπροστά σε 700 άτομα στο Περιστέρι τόνισαν πως αν η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο και επίθεση στην Ελλάδα καλό είναι η χώρα μας να επιτεθεί πρώτη!
Η δημόσια συζήτηση διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Κύπρου και την Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Εθνικά Θέματα και την Κοινωνική Πρόοδο. Επίσης απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ κεντρικό πρόσωπο στην συζήτηση ήταν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια σχεδιασμένη προπαγανδιστική επιχείρηση προετοιμασίας του λαού μας για σύγκρουση στο Αιγαίο στην οποία εμπλέκονται τα δημοσιογραφικά φερέφωνα του Υπουργείου Άμυνας, απηχεί την κυβερνητική επιλογή στην οποία συντάσσεται η ΝΔ και έχει οργανικά ενσωματώσει τις εθνικιστικές-μιλιταριστικές οργανώσεις και τις φασιστικές λέσχες εφέδρων.
Ας δούμε επομένως τον προβληματισμό που αναπτύσσεται στο άρθρο:
Μπορεί η Ελλάδα ν΄ αντέξει ένα “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο; Το ερώτημα απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινής γνώμης. Έχει προκύψει από τις αναπόφευκτες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των περικοπών που έχουν επιβληθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κορυφαίες πηγές των Γενικών Επιτελείων απάντησαν στο ερώτημα και η απάντηση είναι ναι. Που στηρίζεται η βεβαιότητα; Στην ανάλυση των πιθανόν σεναρίων και δεδομένων.
“Στοχευμένο” επεισόδιο.
Το πιθανότερο σενάριο ελληνοτουρκικής κρίσης είναι αυτό ενός επεισοδίου σε “στοχευμένη περιοχή” . Μπορεί να είναι τα Ίμια ή κάποιο άλλο σημείο του Αιγαίου. Στο ΓΕΕΘΑ δηλώνουν απολύτως έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν “όσες ώρες κι αν το τραβήξουν οι Τούρκοι”. 

Το άρθρο επομένως επικεντρώνει τον προβληματισμό του στις οικονομικές συνέπειες και στην περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Τουρκικός Στρατός μετά το Πραξικόπημα. Είναι η γνωστή προκλητική και πολεμοχαρή αντίληψη που έχει προβάλλει και στο πρόσφατο παρελθόν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος «να επιτεθούμε στην Τουρκία τώρα που μας παίρνει».
Με τις απόψεις συντάσσεται το εθνικιστικό καθηγητικό, στρατιωτικό, δημοσιογραφικό κατεστημένο αλλά και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί όμως ο κυρίαρχος αστικός κόσμος έλκεται από την ιδέα ενός θερμού επεισοδίου και μάλιστα κάνοντας η Ελλάδα την πρωτή κίνηση.

Το έχουμε ξαναπεί:
Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα και τις προσδοκίες κερδών σημαντικών τμημάτων της ελληνικής άρχουσας τάξης [εφοπλιστές όπως ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, επιχειρηματίες του ενεργειακού τομέα όπως ο Κοπελούζος, τους επιχειρηματίες της πολεμικής βιομηχανίας κλπ] ουσιαστικά προχωρά τους σχεδιασμούς ελέγχου και εκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Χρειάζονται λοιπόν το θερμό επεισόδιο για να κάνουν μοιρασιά. Αποκλείουν το δρόμο της διπλωματίας και επιλέγουν το δρόμο του πολέμου και της σύγκρουσης.
Τα κέρδη από τα κοιτάσματα και τον έλεγχο της περιοχής είναι τεράστια. Το καθεστώς των γκρίζων ζωνών, της απειλής πολεμικής εμπλοκής κάθε φορά που τεθεί ζήτημα εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, η αδιέξοδη ερμηνεία των εναέριων-θαλάσσιων συνόρων πρέπει να παύσει.
Και για να γίνει αυτό φαίνεται ότι Τσίπρας-Καμμένος-Βίτσας-Κοτζίας δεν αποκλείουν το θερμό επεισόδιο.
Όμως τι σημαίνει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο; 
Πόσοι νέοι και εργαζόμενοι Έλληνες και Τούρκοι θα θυσιαστούν για τα συμφέροντα των εφοπλιστών; 
Τι διαστάσεις θα πάρει αυτή η σύγκρουση καθώς θα εμπλακούν δύο τεράστιες πολεμικές μηχανές, που θυμίζουμε έχουν ως βασικούς τους λεγόμενους στρατηγικούς στόχους, δηλαδή τις βασικές υποδομές και απειλούν με όλεθρο τους αμάχους!
Έχει αναλογιστεί κανείς την επόμενη μέρα όπως την σχεδιάζει ο Καμμένος και ο Τσίπρας;

Ότι θα επιβάλλει το μετασχηματισμό της χώρας σε Ισραήλ των Βαλκανίων και την πλήρη στρατιωτικοποίηση του λαού μας;

Τι εξοπλισμούς έχουν να αγοράσουν; Μπορεί τώρα ο Καμμένος να έκανε πίσω και να μην προχώρησε την αγορά των 30 F35 που το συνολικό κόστος υπολογίζεται σύμφωνα με τις δηλώσεις Βίτσα στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά πιστεύει κανείς ότι δε θα θέσει ζήτημα αγοράς ύψη ρεκόρ τους μετά από μια ελληνοτουρκική πολεμική εμπλοκή;
Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣτην κοπή πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού, ακούστηκαν ύμνοι για την σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και για τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών. 

Ποιος να μας το ΄λεγε ότι επί “δεύτερης φοράς Αριστερά”, οι ιδιοκτήτες των εταιρειών πολεμικού υλικού, θα μιλούσαν με τόσο θερμά λόγια στις ομιλίες τους; 

Ποιος θα το πίστευε;

Σκέφτεται κανείς ποια θα είναι η επόμενη μέρα ταύτισης με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, η ενεργή συμμετοχή στο ΝΑΤΟ;

Αλήθεια, μπορεί κανείς να φανταστεί τα αντεργατικά μέτρα που θα επιβάλλουν με επιχείρημα την κατεστραμμένη οικονομία λόγω θερμού επεισοδίου; 
Πχ. τώρα μιλούν για τα ύψη ρεκόρ των κρατήσεων στον τουρισμό και ταυτόχρονα θέλουν να κάνουν πόλεμο! Δε βλέπουν τι αρνητικές συνέπειες είχε στην Τουρκία ο πόλεμος κατά των Κούρδων και η επέμβαση στην Συρία; Όλα αυτά να καταστραφούν για τα συμφέροντα του Βαρδινογιάννη και του Λάτση; 
Νέα χρεοκοπία, μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία και απόγνωση. Δεν τους ενδιαφέρει. Είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!

Τέλος, φαντάζεται κανείς τι κράτος Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και αντιδημοκρατικού κράτους έκτακτης ανάγκης θα συνοδεύσει την επόμενη μέρα μια πολεμικής σύγκρουσης στην οποία θα μας οδηγήσουν Τσίπρας-Καμμένος-Ερντογάν;
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ-ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Απαραίτητη όσο πότε η δράση μιας εργατικής διεθνιστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
Η τρομερή προσπάθεια ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, συμβαδίζει με την αναγκαιότητα παρέμβασης του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος.
Χρειάζεται, όσο ποτέ, να περιφρονήσουμε τα εθνικά δίκαια, τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των εργολάβων, των τραπεζιτών και των καναλαρχών.

Να πούμε ότι ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. 
Μόνο ο κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα και Τουρκία, η απειλή   της επαναστατικής απειλής μπορεί να τους σταματήσει. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ -ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία αλλά δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την Ανατροπή της αντεργατικής-μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής-κυβέρνησης, για τα  δικαιώματα του κόσμου της εργασίας,.
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου