Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο φέρνει ένταση και τον πόλεμο!


Η Ελληνική κυβέρνηση δε θέλει λύση του Κυπριακού γιατί θα χάσει την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο 
Είναι κοινό μυστικό η ύπαρξη ρήγματος στις σχέσεις της ελληνοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας και της ελληνικής. 
Τα επεισόδια διαδοχικά: σύγκρουση Αναστασιάδη-Κοτζιά, παρέμβαση καθηγητή Συρίγου, δηλώσεις Καμμένου για σχεδιασμούς τουρκικής επίθεσης στην Κύπρο το καλοκαίρι ενώ ταυτόχρονα η ελληνοκυπριακή πολιτική ηγεσία προωθεί την έναρξη της διαδικασίας εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων με την ενεργοποίηση τεράστιων εταιρειών πχ. TOTAL.   [Οργισμένη η Κύπρος για τους ισχυρισμούς περί θερμού επεισοδίου με την Τουρκία – Ζητούν εξηγήσεις από Καμμένο http://mononews.gr,
Σύγκρουση ελληνικής κυβέρνησης-Ελληνοκυπριακής αστικής τάξης για το Κυπριακό

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/01/blog-post_993.html ]

Γιατί όμως υπάρχει αυτή η σύγκρουση;
Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα και τις προσδοκίες κερδών σημαντικών τμημάτων της ελληνικής άρχουσας τάξης [εφοπλιστές όπως ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, επιχειρηματίες του ενεργειακού τομέα όπως ο Κοπελούζος, τους επιχειρηματίες της πολεμικής βιομηχανίας κλπ] ουσιαστικά προχωρά τους σχεδιασμούς ελέγχου  και εκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Το σχέδιο αυτό έχει ως πυλώνες την ύπαρξη δύο ελλαδικών κρατών [Ελλάδα-Κύπρος], την συνέχεια της μεταξύ τους ΑΟΖ,  τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω των ελληνικών ερμηνειών για το Καστελόριζο!
Είναι ένα σχέδιο που βασίζεται στους άξονες συμμαχιών μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και έχει ως βασικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την συνεχή πολεμική ετοιμότητα, την αντιδραστική αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων με κύριους στόχους την εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας (νόμος για τη θητεία και κίνητρα για στράτευση στα 18 φτωχών ανδρών και γυναικών) με επιπλέον ζητούμενο την ακόμα πιο συντηρητική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων μέσω του Στρατού, η συνολική Στρατικοποίηση της κοινωνίας με όραμα το Ισραήλ των Βαλκανίων (2017, έτος Εθνοφυλακής και Εφεδρείας), αλλά και τέλος, η πρόσδεση της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στον Στρατό και τη Πολεμική Βιομηχανία –μια ελληνική ιδιωτική πολεμική βιομηχανία που συνεχώς επεκτείνεται, παγκοσμιοποιείται και αρπάζει συνεχώς διευρυμένο τμήμα από τη λεία του ολόπλευρου καθημερινού πολέμου κατά του κόσμου της εργασίας.
Από την άλλη μεριά βρίσκεται η Κύπρος που βαδίζει στο δρόμο του εθνικιστή πρώην προέδρου Παπαδόπουλου, ο οποίος θεώρησε ότι στήνοντας ένα σύστημα οικονομικών συμφωνιών και στρατιωτικών συμμαχιών με βάση τα ενεργειακά κοιτάσματα θα απομόνωνε την Τουρκία.
Στα παραπάνω να προσθέσουμε τους σχεδιασμούς Αναστασιάδη-ΑΚΕΛ που προωθούν μια απευθείας προσέγγιση με τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία, που ουσιαστικά πετά το ελληνικό κράτος από την Κύπρο, στερεί τη δυνατότητα υλοποίησης των σχεδιασμών αναβάθμισης του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης -οικονομικής, πολιτικής, γεωστρατηγικής!
Όμως οι παραπάνω ελληνοκυπριακές βλέψεις προσκρούουν σε   ορισμένα ζητήματα:
1. στην Τουρκία, στον συσχετισμό δύναμης, τις βλέψεις της στην Κύπρο-Ανατολική Μεσόγειο, τις εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο όπως το Δημοψήφισμα.
2. το ρόλο του Διεθνούς παράγοντα. Οι ΗΠΑ ποτέ δεν θα ταυτιστούν με τις ελληνικές-ελληνοκυπριακές βλέψεις, αλλά ούτε το Ισραήλ και η Αίγυπτος. Το ελληνικό κατεστημένο με αμηχανία παρακολουθεί την αποστοίχιση  του Ισραήλ και τους διαύλους επικοινωνίας του με την Τουρκία.
Έτσι λοιπόν οι Ελληνοκύπριοι επιστρέφουν στην αγκαλιά της Ελληνίδας Μητέρας Πατρίδας! [Στον Καμμένο ο Κύπριος ΥΠΑΜ με τη Τουρκία να βγάζει το Barbaros http://www.militaire.gr]
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση παίζει Άμυνα, αλλά γίνονται συγκεκριμένες κινήσεις εξυπηρέτησης των αστικών βλέψεων που είτε στο Αιγαίο αμφισβητούν με επιθετικό τρόπο το καθεστώς των γκρίζων ζωνών, είτε στοχεύουν στην υλοποίηση των  ελληνικών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Καταρχήν, επανέρχεται μια φρασεολογία από την κυβέρνηση περί κυριαρχικών δικαιωμάτων που αφενός είναι για εσωτερική κατανάλωση, αφετέρου δεν διευκρινίζεται τι σημαίνει. Παράλληλα, η δράση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα της Πολεμικής Αεροπορίας στέλνει μήνυμα απόλυτης προβολής των ελληνικών επιδιώξεων. [Ο Ακροδεξιός Πάνος Καμμένος καλλιεργεί και εκμεταλλεύεται το εθνικιστικό κλίμα σπέρνοντας πολεμοκαπηλία! http://diktiospartakos.blogspot.gr]
Δεύτερον, προωθείται η πολεμοκαπηλεία στο έπακρο, απαιτείται εθνική ενότητα και αποπροσανατολίζεται ο εργαζόμενος λαός από την στυγνή κυβερνητική αστική αντεργατική πολιτική. [Καμμένος και Εθνοφύλακες σε Σαμοθράκη – Θάσο απαντούν στo ΤΣΕΣΜΕ! http://www.armynow.net]

Τρίτο, προχωρά η υλοποίηση των επενδυτικών πλάνων του ελληνικού κεφαλαίου! 

[Δεν Πολεμάμε για τη ΔΕΠ και το Λάτση, τη CHEVRON και την TECACO! http://vathikokkino.gr

Διπλασιάστηκε η παραγωγή πετρελαίου με τη νέα γεώτρηση στον Πρίνο Θάσου http://www.seleo.gr

Η BP αγόρασε τα πετρέλαια του Πρίνου - Υπεγράφη η συμφωνία 

http://www.protothema.gr/economy/article/344065/i-bp-agorase-ta-petrelaia-tou-prinou-upegrafi-i-sumfonia]
Τέλος, υπογράφονται και υλοποιούνται συμφωνίες που διαμορφώνουν δεδομένα στον καθορισμό ΑΟΖ όπως η συμφωνία για την έρευνα-διάσωση μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου.
Έτσι λοιπόν διαβάζουμε: 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση έρευνας και διάσωσης Ελλάδας Κύπρου που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην «CYPGRE - 01/17» συμμετείχαν η πυραυλάκατος ΔΑΝΙΟΛΟΣ. Από Κυπριακής πλευράς συμμετείχε ένα ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας/460 ΜΕΔ της Εθνικής Φρουράς. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα», με κύριο στόχο την εκπαίδευση στην αεροδιακομιδή τραυματιών (MEDEVAC). Τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ.
Τι σημαίνουν όμως αυτά; 

ΓΙΑΤΙ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ "ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ";

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΑΟΖ, ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Δεν ανεβαίνει φυσικά το θερμόμετρο στο Αιγαίο μόνο εξαιτίας της "τουρκικής προκλητικότητας" όπως αρέσκεται να διαδίδει η ελληνική καθεστωτική προπαγάνδα. Ουσιαστικά κλιμακώνεται από όλες τις πλευρές η προσπάθεια ελέγχου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, δημιουργούνται συγκεκριμένα δεδομένα για τον καθορισμό ΑΟΖ, τον έλεγχο και την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής, τον έλεγχο μιας ζώνης τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας στη μεταφορά εμπορικών-ενεργειακών ροών, αυτής της Ανατολικής Μεσογείου. Και το Καστελόριζο παίζει καθοριστικό ρόλο... 

Ουσιαστικά γίνονται συγκεκριμένα βήματα για τον καθορισμό ΑΟΖ μέσω των συμφωνιών και των ασκήσεων Έρευνας/Διάσωσης μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου!https://athens.indymedia.org



ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;
Ουσιαστικά, έχουμε δύο αδίστακτες αστικές τάξεις που επιτίθενται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό κατά των λαών.
Είναι δύο αστικές τάξεις, που είτε μεταξύ τους είτε σε σχέση με τους λαούς τους έχουν αποφασίσει να λύσουν τους λογαριασμούς με την προβολή ισχύος.
Στην Ελλάδα καταρχήν, στο εσωτερικό η αστική τάξη δεν έχει να τάξει τίποτε στους εργαζόμενους
Τα Μνημόνια και η σκληρή αντεργατική πολιτική βρίσκει την συνέχεια της στον κρατικό αυταρχισμός ενός κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης που υπηρετεί τον Ολοκληρωτικό καπιταλισμό, φτάνοντας ακόμη και στην διακρατική σύγκρουση. Εικόνα αυτού του ταξικού πολέμου είναι η οργανική ένταξη των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων και συνολικά των ΝΑΖΙ,  οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στις καταλήψεις-καταφύγια μεταναστών, ο πόλεμος κατά των προσφύγων, η συμμετοχή-συνενοχή στα εγκλήματα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, οι εξοπλισμοί και η πρόσληψη ΟΒΑ.
Στην Τουρκία η οικονομία βουτά στην ύφεση ενώ απογειώνεται ο εθνικισμός στο εσωτερικό και ο Νεοοθωμανισμός στο εξωτερικό, ο Ερντογάν τα βρίσκει με τους φασίστες Γκρίζους Λύκους ενώ οξύνει τον πόλεμο με τους λαούς της Τουρκίας και την Αριστερά, πηγαίνει για Δημοψήφισμα το σχέδιο ενισχυμένης Προεδρικής Δημοκρατίας, ένα ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα που αντιστοιχεί όμως στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό Ισλαμικής εκδοχής.
Η άρνηση επομένως πολιτικού διαλόγου, η όξυνση των ανταγωνισμών, οι ανάγκες του πολιτικού συστήματος σε Ελλάδα και Τουρκία που προωθεί την καλλιέργεια του εθνικισμού και του μιλιταρισμού οδηγεί στα θερμά επεισόδια και στον πόλεμο.
Το λέμε ξεκάθαρα: συνυπεύθυνη είναι μια εθνικιστικά-πατριωτική καθεστωτική αριστερά που παίζει το παιχνίδι  της κυβέρνησης, υπερασπίζει τα εθνικά, δηλαδή τα αστικά συμφέροντα.
Το λέμε ξεκάθαρα: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκμεταλλεύεται την συντριπτική ταξική ήττα του κόσμου της εργασίας.
Απαραίτητη όσο πότε η δράση μιας εργατικής διεθνιστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
Η τρομερά προσπάθεια ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, αναγκαία όσο ποτέ, συμβαδίζει με την αναγκαιότητα παρέμβασης του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος.
Αναγκαίο όσο ποτέ να περιφρονήσουμε τα εθνικά δίκαια, τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των εργολάβων, των τραπεζιτών και των καναλαρχών.
Να πούμε ότι ο ΕΧΘΡΟΣ  ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. 
Μόνο ο κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα και Τουρκία, η απειλή   της επαναστατικής απειλής μπορεί να τους σταματήσει. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ -ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία αλλά δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την Ανατροπή της αντεργατικής-μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής-κυβέρνησης, για τα  δικαιώματα του κόσμου της εργασίας,.
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Μια διαφορετική προσέγγιση για το Κυπριακό Ζήτημα (που δεν είναι μόνο το Κυπριακό)

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_40.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου