Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Κοριοί στην Κεντρική Πύλη του Στρατοπέδου Ηλιοπούλου

Αποτέλεσμα εικόνας για korioi
Κοριοί βρέθηκαν στα κρεβάτια του φυλακίου της Κεντρικής Πύλης του στρατοπέδου Ηλιοπούλου στην Κομοτηνή, όπου κοιμούνται οι σκοποί της Πύλης. Οι υπεύθυνοι φρόντισαν αμέσως να κάψουν τα κρεβάτια και να πετρελαίωσουν τα στρώματα, όμως ο κοριός είναι ένα "ζόρικο" έντομο για τους φαντάρους. Είναι απαραίτητο να γίνει άμεσα απεντόμωση όλου του φυλακίου και αν οι κοριοί και τα αυγά τους δεν εξαλειφθούν πρέπει να αλλαχθούν οπωσδήποτε τα στρώματα. Μέχρι να αποδωθεί σίγουρη λύση κανείς φαντάρος δεν μπορεί να κοιμάται σε κρεβάτια με κοριούς. Στο φυλάκιο βρίσκονται στρατιώτες από 6 διαφορετικές μονάδες και αν το έντομο δεν εξαλειφθεί πλήρως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μεταφερθεί και στους θαλάμους των μονάδων τους ή ακόμα και στα ίδια τα σπίτια φαντάρων και στελεχών μέσα από τη μεταφορά προσωπικών αντικειμένων, διογκώνοντας το πρόβλημα ακόμα περισσότερο. 
Θυμίζουμε στους συναδέλφους φαντάρους ότι ο κοριός είναι ένα έντομο που μπορεί να δημιουργήσει πληγές και ερεθισμούς, αλλά και να καταρακώσει την ψυχολογία τους αφού μπορεί να μην σε αφήσει να κοιμηθείς όλο το βράδυ. Οι ίδιοι οι φαντάροι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί, να αναφέρουν αμέσως την ύπαρξη κοριών μόλις την αντιληφθούν και να ακολουθούν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής (καθαριότητα θαλάμων, όχι άρβυλα πάνω σε κρεβάτια, κλπ).
Αντίστοιχα οι διοικήσεις των μονάδων θα πρέπει να δρουν άμεσα και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη εξάλειψη των κοριών και κάθε μορφής εντόμων, ιδιαίτερα τώρα που ο καιρός φτιάχνει και τα έντομα αναπτύσσονται περισσότερο. Ξέρουμε ότι πολλές φορές οι διοικήσεις ρίχνουν όλο το φταίξιμο στους φαντάρους και ‘φροντίζουν’ η αντιμετώπιση των κοριών να είναι μια επιπλέον αγγαρεία κάτι που οδηγεί πολλές φορές στην απόκρυψη της κατάστασης. Σε κάθε περίπτωση όμως η υγεία των φαντάρων είναι πάνω από όλα. Οι διοικήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι τα ζητήματα υγιεινής δε λύνονται με αυταρχισμό αλλά με συνεχές ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα. Αυτοί που αφήνουν για χρόνια άπλυτες τις κουβέρτες δε μπορούν να εξαντλούν σε φαντάρους την αυστηρότητά τους. Τέλος νομίζουμε ότι είναι λογικό σε έκτακτες καταστάσεις το πρόγραμμα να διαφοροποιείται και να δίνεται προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου