Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Περίεργες συμπτώσεις: σκάνε σκάνδαλα για τα γερμανικά LEOPARD ενώ διαπραγματεύονται αμερικανικά τεθωρακισμένα;


ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΞΩΠΛΙΣΜΩΝ

Θα έλεγε κανείς ότι τα σκάνδαλα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση αυτή έχουν ένα εργαλειακό χαρακτήρα.

Ότι εντάσσονται στην επιβολή της πολιτικής της.

Γιατί το λέμε αυτό;
Μα όποτε η κυβέρνηση είναι να ψηφίσει ένα ακόμη μνημόνιο, είναι να επιβάλλει σκληρά αντεργατικά μέτρα, όλως τυχαίως, σκάει και ένα σκάνδαλο.
Τώρα, και ενώ η κυβέρνηση, με μπροστάρη τον ηγέτη των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο θέτει ζήτημα προμήθειας αμερικανικών μεταχειρισμένα τεθωρακισμένων και αφού οι Γερμανοί κατόρθωσαν να μπλοκάρουν την υπέρογκη προμήθεια των επίσης αμερικανικών αεροσκαφών F-35 αποκαλύπτεται ότι:
“Μίζες μαμούθ” στα Leopard ψάχνουν οι εισαγγελείς 
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η τελευταία έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, για τη μεγάλη υπόθεση της προμήθειας των αρμάτων μάχης «Λέοπαρντ», μία από τις πλέον «ακριβές» αγορές του ελληνικού Δημοσίου που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, εδώ και πολλά χρόνια, καθώς έχουν εντοπιστεί ισχυρές ενδείξεις για τεράστιες «μίζες» που διακινήθηκαν τόσο για την κύρια σύμβαση αγοράς όσο και για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.
Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό, αφορά σκέλος της υπόθεσης της κύριας σύμβασης αγοράς, για λογαριασμό του στρατού, 170 αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 από τη γερμανική εταιρία «Krauss Maffei Wegmann», με κόστος περίπου 1,7 δισ. ευρώ (Αριθμός σύμβασης 016A/03) που υπογράφηκε στις 20 Μαρτίου 2003. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Που είναι η σύμπτωση;
Για διαβάστε στην ανακοίνωση μας 
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος κάνει δημόσιες σχέσεις με τις ΗΠΑ βασιζόμενος στους εξοπλισμούς
ΠΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΛ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ;Οι ΑΝΕΛ, κυβερνητική συνιστώσα σε μια πτωχευμένη χώρα επιχειρούν την πολιτική του διάσωση υπολογίζοντας στην αμερικανική υποστήριξη που θα τους εξασφαλίσουν οι πολεμικές προμήθειες;
Διαβάζουμε από το μιλιταριστικό δημοσιογραφικό φερέφωνο του Πάνου Καμμένου ότι ξαφνικά προέκυψε ενδιαφέρον του ΓΕΣ για τα αμερικανικά τεθωρακισμένα M2 Bradley.
Μια ενδεχόμενη αμερικανική πολεμική προμήθεια ου έρχεται μετά την οδυνηρή πολιτική ήττα του Πάνου Καμμένου, όταν στάλθηκε στις καλένδες η προμήθεια των πανάκριβων και άχρηστων πολεμικών αεροσκαφών F-35. 
Θυμίζουμε ότι το ενδεχόμενο απόκτησης μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων M2 Bradley είχε ξεκινήσει από την εποχή που Α/ΓΕΣ ήταν ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, όταν ο τελευταίος επιχείρησε ανάλογα πολιτικά ανοίγματα στις ΗΠΑ.
Επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, το θέμα των Bradley είχε προχωρήσει πολύ. Ο Δ.Αβραμόπουλος συζητούσε τη προοπτική εγχώριας συμπαραγωγής 400 Bradley με την Genrals Dynamics Land Systems. Αυτό είχε πει στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσων της Βουλής των Ελλήνων. Όμως “πάγωσε” μετά από την αποχώρηση Αβραμόπουλου από το ΥΠΕΘΑ.
Τι σημαίνει όμως αυτή η πολεμική προμήθεια;
Τι κερδίζουν οι ΗΠΑ με βάση τις πολιτικές κινήσεις όχι φυσικά του ΓΕΣ, αλλά του ΥΠΕΘΑ, δηλαδή του Πάνου Καμμένου;
Καταρχήν, ο Αμερικανικός στρατός, με βάση τις ενέργειες Καμμένου, θα γλυτώσει τις υπέρογκες δαπάνες φύλαξης των μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων που σκουριάζουν κατά χιλιάδες μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Αναζητούνται λοιπόν κορόιδα να φορτώσουν μερικές εκατοντάδες M2 Bradley.
Δεύτερον, οι Αμερικανοί, μέσω των μεταχειρισμένων Μ113 και των M2 Bradley θέλουν να σπάσουν τη γερμανική κυριαρχία στα ελληνικά τεθωρακισμένα, που είχε επιτευχθεί κυρίως με με LEOPARD, συμπαραγωγής του Ομίλου Μυτιληναίου.
Τρίτον, καταλαβαίνει κανείς πολύ εύκολα ότι με βάση τα τεθωρακισμένα M2 Bradley γίνεται η αρχή και την είσοδο των επίσης αμερικανικών ABRAMS, σε σύγκρουση βεβαίως με τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ανταγωνιστές.
Τέταρτον, με τις επιβαλλόμενες άχρηστες προμήθειες πολεμικού υλικού, δίνεται ανάσα στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία.
Δεν το λέμε εμείς. Δείτε ένα αντίστοιχο παράδειγμα:
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013
ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ ΣΕ ΙΡΑΚ-ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!
Σύμφωνα με αξιωματούχους της κατασκευάστριας BAE Systems η κυβέρνηση του Ιράκ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ και την εταιρία την προμήθεια 200 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (TOMA) Bradley, η οποία μάλιστα πρόκειται να υλοποιηθεί εντός των 15 μηνών.
Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014,λίγους μήνες πριν από μία άλλη συμφωνία για την προμήθεια Bradley από τη Σαουδική Αραβίαπου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015. Όσον αφορά το ιρακινό πρόγραμμα αυτό αφοράπρόσφατα αναβαθμισμένα οχήματα της έκδοσης M2A2 ODS (Operation Desert Storm), ομοιότυπα με αυτά που επιχειρεί η Εθνοφυλακή του Στρατού των ΗΠΑ (US Army National Guard).
Υπενθυμίζεται, ότι το Ιράκ έχει ήδη προμηθευτεί περισσότερα από 1.000 τεθωρακισμένα οχήματα της οικογένειας M113, των οποίων πλέον ως κατασκευαστής μετά αλλεπάλληλες εξαγορές και συγχωνεύσεις θεωρείται η BAE Systems.
Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των Bradley σε Ιράκ και Σαουδική Αραβία και των M113 στο Ιράκ αποτελούν σημαντικό βιομηχανικό έργο για τη BAE Systems, οι συνέπειες της μείωσης του αμερικανικού αμυντικού προϋπολογισμού είναι οδυνηρές. Ήδη από την εποχή που το Πεντάγωνο σταμάτησε την προμήθεια MRAP η BAE Systems άρχισε τις απολύσεις προσωπικού στον τομέα των συστημάτων ξηράς (Land Systems).
Μέχρι σήμερα η εταιρία έχει περιορίσει το προσωπικό από 650 σε 335 άτομα στις εγκαταστάσεις της στο Μίσιγκαν όπου εκτελούνται εργασίες ανάπτυξης και κατασκευής πρωτοτύπων χερσαίων οχημάτων μάχης. Ταυτόχρονα η BAE Systems αλλά και το Πεντάγωνο ανησυχούν για τη μυριάδα υποκατασκευαστών που συνιστούν τη βιομηχανική βάση του Bradley. Ήδη η εταιρία έχει έλθει σε συμφωνία με τον Στρατό των ΗΠΑ για τη διατήρηση σε λειτουργία της γραμμής παραγωγής στο Γιόρκ της Πενσυλβανίας για το 2014 αλλά το βιομηχανικό έργο εξαντλείται τα μέσα του 2015.
Οι εργασίες ανακατασκευής 59 οχημάτων Bradley της έκδοσης αναγνώρισης (Cavalry M3) στη νεότερη διαμόρφωση M3A3 ολοκληρώνονται τα μέσα του 2015 και αυτό θα σημάνει το τέλος λειτουργίας της γραμμής παραγωγής εκτός αν το 2018 αρχίσει ένα νέο εκτεταμένο πρόγραμμα επισκευών (reset) και αναβαθμίσεων. ΠΗΓΗ DEFENCE POINT
Για μια ακόμη φορά δικαιώνεται 
ο Σάμιουελ Τζόνσον, γνωστός Βρετανός συγγραφέας, ποιητής και διανοητής, ο οποίος αναπαύεται σήμερα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, είχε πει κάποτε πως 
«Ο πατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων».
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΠΥΣ 
Ο εθνικιστής και πολεμοκάπηλος ΥΕΘΑ Πανος Καμμένος και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγουν. 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου