Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Βουλγαρικό VMRO σε Μακεδονία: Αντισταθείτε στους Αλβανούς!Θεωρούμε ότι η αποκάλυψη των παρακάτω δηλώσεων δίνουν μια εικόνα της ανόδου του εθνικισμού
«Καρακατσάνοφ σε ΠΓΔΜ: Αντισταθείτε στην πίεση για διγλωσσία», γράφει η ιστοσελίδα του βουλγαρικού VMRO
Ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, επικεφαλής του κόμματος του βουλγαρικού VMRO (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) που είναι αδελφό κόμμα του Σκοπιανού VMRO-DPMNE (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση - Δημοκρατικό Κόμμα για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα), παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις.
Πιστεύει ότι δεν υπάρχει λόγος να συμβιβαστεί η ηγεσία της ΠΓΔΜ και να επιτρέψει την καθιέρωση της αλβανικής ως μιας επίσημης γλώσσας στη Βαρντάρσκα.
«Εάν αυτό επιτευχθεί, τότε ενδέχεται αύριο να δεχθεί πιέσεις για μια de facto διάλυση του κράτους», αυτό αναφέρει ο ηγέτης του βουλγαρικού VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ με αφορμή την έκτακτη κατάσταση που επικρατεί.
«Θέλουμε οι συμπατριώτες μας στη Μακεδονία, η πλειονότητα των οποίων είναι Βούλγαροι, να ζήσουν ειρηνικά και να είναι σίγουροι για το μέλλον των παιδιών τους και δεν θα επιτραπεί σε αυτούς να υποβληθούν σε επιθέσεις και σε κινδύνους», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.
Το βουλγαρικό VMRO ανέκαθεν υποστήριζε μια ανεξάρτητη Μακεδονία, ενώ ο Κίρο Γκλιγκόροφ (πρώτος πρόεδρος της FYROM) επέμενε στη χαλαρή ομοσπονδιακή σχέση και όχι σε μια κυρίαρχη χώρα. 
Η Βουλγαρία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ανεξαρτησία μιας χώρας με το όνομα «Μακεδονία», (γιατί αυτό πίστευε από τα τέλη του 19ου αιώνα), εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξη στους (Βουλγάρους) αδελφούς μας στην Βαρντάρσκα, για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», σημειώνει το VMRO.
Για τη Βουλγαρία, «η ασφάλεια των συμπατριωτών μας που ζουν στην Βαρντάρσκα, αποτελεί εθνική προτεραιότητα της Βουλγαρίας και του VMRO, που είναι ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες στη χώρα. Η αποσταθεροποίηση της Μακεδονίας αποτελεί εθνική προτεραιότητα της Βουλγαρίας και του VMRO.
«Δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε», τόνισε ο Καρακατσάνοφ.
( Πληροφορίες από την ιστοσελίδα του βουλγαρικού κόμματος VMRO)
http://www.echedoros-a.gr/2017/03/vmro.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου