Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Τρομερή εμπλοκή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην προετοιμασία ιμπεριαλιστών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Παροξυσμός...

Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να χαρακτηριστεί το εύρος της συμμετοχής των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στις εκπαιδευτικές πολεμικές προετοιμασίες.
Με πρόσχημα τις ανάγκες της "εθνικής άμυνα" η ελληνική κυβέρνηση παρέχει την πιο σοβαρή συνδρομή στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ από την εποχή της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα αναδεικνύεται στον πιο σημαντικό πολεμικό εταίρο της Αμερικανικής Προεδρίας με τον Τραμπ επικεφαλής, που πλέον δείχνει τους πολεμικούς στόχους σε Αφρική και Μέση Ανατολή, με στρατηγικό αντίπαλο την Ρωσία-Ιράν-Κίνα και πρόσχημα του ωμού ιμπεριαλιστικού παρεμβατισμού το μουσουλμανικό φονταμενταλισμό που συστηματικά όμως τροφοδοτούν οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους.
Ακολουθεί μια συστηματική καταγραφή:
Συνεκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού με την SNMG2
 Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου και κεντρικού Αιγαίου Πελάγους, συνεκπαίδευση μονάδων του ΠΝ με μονάδες της Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2).
Από πλευράς ΠΝ συμμετείχαν η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ και η φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ καθώς και αεροσκάφη Μ-2000 της ΠΑ. Από πλευράς της Συμμαχικής Δύναμης συμμετείχαν η ισπανική φρεγάτα ESPS MENDEZ NUNEZ, η καναδική φρεγάτα HMCS ST JOHN’S και το ισπανικό πλοίο γενικής υποστήριξης ESPS PATINO.



Πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου με την ονομασία "Αριάδνη 17" διεξήχθει από 31 Μαρτίου έως 7 Απριλίου 2017 στην θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου και στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους. Πρόκειται για άσκηση τύπου “INVITEX”, η οποία διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας όλων των συμμετεχόντων, την προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας των συμμετεχόντων σε επιχειρησιακό, τακτικό και τεχνικό επίπεδο στην σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων Ναρκοπολέμου και την προώθηση της συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ συμμετεχόντων διαφορετικής εθνικότητας. Επίσης αξιολογούνται οι διαδικασίες Ναρκοπολέμου και οι εκδόσεις τακτικής.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν οι ακόλουθες δυνάμεις: Η Δύναμη SNMCMG 2 με το πολωνικό ORP K.X. CZERNISKI ως Πλοίο Διοικήσεως της Δύναμης, το ισπανικό ESPS DUERO, το γερμανικό FGS ROTTWEIL και το τουρκικό TCG ALANYA. Το NATO/CMRE (Centre for Maritime Research and Experimentation) με το πλοίο επιστημονικών ερευνών ITS NRV ALLIANCE και μεμονωμένα κράτη με τις ακόλουθες μονάδες/ ομάδες/ παρατηρητές:

Αίγυπτος με ένα ναρκοθηρευτικό (ENS. AL SEDEED)
Βουλγαρία με έναν Αξιωματικό ως παρατηρητή
Γαλλία με ένα ναρκοθηρευτικό (FS LYRE)
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με δύο Αξιωματικούς ως παρατηρητές
Ισπανία με ένα ναρκοθηρευτικό (ESPS TAJO),
Κατάρ με δύο Αξιωματικούς ως παρατηρητές
Ρουμανία με ένα ναρκοθηρευτικό (RS AXENTE) και δύο Αξιωματικούς ως παρατηρητές και
Τουρκία με μία ομάδα δυτών

Από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού θα μετέχουν οι ακόλουθες μονάδες:
φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ (Πλοίο Διοικήσεως της Άσκησης)
ναρκοθηρευτικά ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ,
κανονιοφόρος ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ
ένα ελικόπτερο ως οργανικό της Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ και
μία Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών (ΟΕΝ)

ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 - Καμμένος: Άξονας σταθερότητας η Ελλάδα 
''Δημιουργείται, πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μια μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητας, που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο'' τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα αναφερόμενος στην πολυεθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017, διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας , στην οποία συμμετέχουν, μαζί με την Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αναφερόμενος στην άσκηση, ο Καμμένος σημείωσε ότι φέτος επεκτάθηκε στον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και τη χαρακτήρισε ως μία άσκηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Όπως εξήγησε, «είναι άσκηση ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος και από στρατιωτικής πλευράς, γιατί έχουμε μία κοινή δράση χωρών που δεν συμμετέχουν σε μία κοινή συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χώρες οι οποίες παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «πρόκειται και για ένα πολύ σημαντικό γεωπολιτικό μήνυμα» και πρόσθεσε: «Δημιουργείται, πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μία μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητας, που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο -που φέτος συμμετείχε μέσω του αρχηγού της αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς- το Ισραήλ, τις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και παράλληλα προς τα δυτικά, προς την Ιταλία».


Ισραηλινό F-16, ένα από τα ξένα αεροσκάφη που συμμετείχαν στον φετεινό "Ηνίοχο"


Διέλευση σχηματισμού ελληνικών και ξένων μαχητικών F-16 μετά την άσκηση με ελληνικό F-4E AUP επικεφαλής 


Αυτή η άσκηση μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με τις χώρες -συμμάχους του ΝΑΤΟ, όπως την Ιταλία, το Ισραήλ την Ελλάδα, δήλωσε ο λοχαγός Paul Deveaux.


''Η εμπειρία της άσκησης αυτής μας δίνει την αίσθηση ανάπτυξης'', δήλωσε ο λοχίας Jordan Anthony. ‘’Μας δίνει την ευκαιρία να βελτιώσουμε την ευελιξία μας σε πράγματα που αφορά το αντικείμενο μας σχετικά τα οποία ίσως να μην είχαμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει. 
Ακόμα, η πολυεθνική άσκηση ενισχύει τις διαλειτουργική συνεργασία και τις δυνατότητες μεταξύ των συμμάχων στην επίτευξη των κοινών επιχειρήσεων αεράμυνας. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται η κοινή ετοιμότητα και διασφαλίζεται η σταθερότητα των περιφερειακών συμμάχων μας.
Σημειώνεται ότι τo 2017 πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται η άσκηση.
Η USAFE (United States Air Forces in Europe), χθες έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες των 12 αμερικανικών F-16C που συμμετέχουν στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Περισσότερα ΕΔΩ.

Ακόμη όμως περιμένουμε την απάντηση του ΓΕΕΘΑ στην παρακάτω αποκάλυψη:
Η εφημερίδα Haaretz ανέφερε πως "οι εκθέσεις από την Ελλάδα έδειξαν ότι τα πολεμικά αεροσκάφη F16 των Εμιράτων στην αεροπορική βάση έκαναν ελιγμούς μαζί με Ισραηλινά", προσθέτοντας ότι "αν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ δεν έχουν συνάψει διπλωματικές σχέσεις, εμπιστευτικές επαφές έχουν στερεοποίησει τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών".
Αξίζει να σημειωθεί ότι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΑΕ και του Ισραήλ έκαναν από κοινού το 2016 τις ίδιες στρατιωτικές ασκήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι ελιγμοί επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση της Ιρανικής Στρατιωτικής Δύναμης πέρα από τις ηλεκτρονικές απειλές».

ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεκάδες σωματεία και φορείς από όλη την Κρήτη καλούν στην παγκρήτια κινητοποίηση της Κυριακής 2 Απρίλη στις Βάσεις της Σούδας.
Μεταξύ των φορέων που καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν είναι,
Από τα Χανιά: ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, Σύλλογοι φοιτητών, ΚΕΕΡΦΑ, Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, Μαχόμενοι Μηχανικοί, Πρωτοβουλία Αντίστασης
Από το Ρέθυμνο: ΕΛΜΕ, Σύλλογος Φοιτητών Ψυχολογίας, Αθλητικό Σωματείο Λίβας
Από το Ηράκλειο: Ανυπόταχτη Κρήτη, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογοι Φοιτητών Βιολογικού – Ιατρικής, ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια
Προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 στην πλατεία της Αγοράς όπου θα υπάρχουν πούλμαν για τη μεταφορά των διαδηλωτών.
Στις 13:00 θα ξεκινήσει η πορεία στη Βάση της Σούδας στο Μαράθι

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου