Slider

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΤΣΑΜΠΑ ΠΡΑΓΜΑ... Δεν διορίζουν γιατρό αλλά στέλνουν και στην Ψέριμο φαντάρο-γιατρό!

Η προπαγάνδα αυτής της κυβέρνησης μπορεί να συγκριθεί μόνο με της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Από τη μια μεριά αφήσανε τα νησιά χωρίς γιατρούς.
Διέλυσαν το σύστημα της Δημόσιας Υγείας και Ασφάλισης για χάρη των Επιχειρηματιών.
Και από την άλλη μεριά πουλάνε προπαγάνδα για τον κοινωνικό ρόλο του στρατού, βάζοντας τους στρατιώτες γιατρούς, τσάμπα και εντελώς ευκαιριακά  να καλύπτουν τα τεράστια κενά.
Η εφαρμογή των Μνημονίων που συμφωνούν και εφαρμόζουν οι Τσίπρας-Καμμένος-Πολάκης-Κουρουμπλής σημαίνει ανεργία, χακί εκμετάλλευση, νησιώτες χωρίς γιατρό. 

Οπλίτης Ιατρός θα επισκέπτεται τη Ψέριμο μία φορά την εβδομάδα.
Διαβάστε:

Οπλίτης Ιατρός στη Ψέριμο μία φορά τη βδομάδα.

Την λύση αυτή προώθησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα έλλειψης ιατρού στο νησί.
Την ανακοίνωσε ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός,κατά τη διάρκεια συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης, που παραχώρησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και η ηγεσία του Υπουργείου την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός είπε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζονται οι δομές υγείας των μικρών νησιών με γιατρούς οπλίτες.
Συγκεκριμένα ανέφερε : θέλω να ανακοινώσω στους νησιώτες των Αρκιών και της Ψερίμου, ότι το οξύ πρόβλημα της έλλειψης γιατρού στο νησί τους λύνεται μόνιμα,μετά από συντονισμένες προσπάθειες των δυο Υπουργείων, φέρνοντας μια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή των ακριτών νησιωτών.
Επί του πρακτέου, εξήγησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ότι σε συνεργασία το Λιμενικό Σώμα με τον Στρατό, στην Ψέριμο θα πηγαίνει από την Κω γιατρός μία φορά τη βδομάδα και στους Αρκιούς γιατρός από την Πάτμο.
Για τον μήνα Απρίλη, έχουν ήδη προγραμματιστεί οι επισκέψεις των γιατρών: στις 4, στις 18 και στις 25 του Απρίλη για την Ψέριμο και στις 5, στις 21 και στις 24 του Απρίλη για τους Αρκιούς.

Όμως, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποκαλύπτει ότι δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση αλλά για συνολική κυβερνητική απόφαση που καταργεί θέσεις εργασίας με την εκμετάλλευση της στρατιωτικής θητείας των γιατρών και παίζει άσχημα παιχνίδια στην πλάτη των νησιωτών. 

Εγκατέλειψαν ολόκληρα χωριά στην Σαμοθράκη χωρίς γιατρό! Κάνουν Ιατρείο περιστασιακά στρατιωτικοί γιατροί στο Καφενείο!
Θεωρούμε ότι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα διάλυσης της Δημόσιας Υγείας εξαιτίας της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων που διαλύουν το κοινωνικό κράτος για να ευνοήσουν την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση είναι το νησί της Σαμοθράκης.
Στο νησί λοιπόν αυτό με την σημαντική στρατιωτική παρουσία, τους χιλιάδες κατοίκους και με τους ακόμη περισσότερους τουρίστες της καλοκαιρινής περιόδου οι υγειονομικές ανάγκες καλύπτονται από τους 2 στρατιωτικούς γιατρούς.
Το 2017, 2 στρατιωτικοί γιατροί καλύπτουν τις ανάγκες στα χωριά για ένα ολόκληρο νησί, εξετάζουν περιστασιακά στα καφενείο των χωριών!Αυτό αποκαλύπτει η εθνικιστική-μιλιταριστική εκπομπή της ΕΡΤ "Αρετή και Τόλμη" παραγωγής της Ακροδεξιάς ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και του Ομίλου Βαρδινογιάννη!

Από τη μια μεριά η περιφρόνηση της ζωής των κατοίκων -που ο εθνικισμός τους χαρακτηρίζει ακρίτες και τους ντύνει εθνοφύλακες- και από την άλλη μεριά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος να επιβάλλει όρους στρατιωτοκοποίησης που ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών δεν είχε κατορθώσει μιλώντας προπαγανδιστικά για τον "κοινωνικό ρόλο" του Στρατού.
Φυσικά όλα αυτά έχουν παρανομαστή την τεράστια επίθεση στα διακαιώματα του κόσμου της εργασίας, τις άθλιες συνθήκες εργασίας των γιατρών και τις μηδαμινές απολαβές τους που δεν αρκούν να καλύψουν τις τεράστιες οι νομικές ανάγκες τους (σίτιση, στέγαση κλπ).
Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει ο Στρατός με την εκμετάλλευση των φαντάρων -κάνοντας το Αγροτικό κατά τη διάρκεια της θητείας - ενώ επί της ουσίας αποσκοπεί σε κοινωνικά μπαλώματα αλλά και στην αντιδραστική αναθεώρηση των εργασιακών σχέσεων!
Αλήθεια γιατί το Υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση κινούμενη από λόγους πελατειακών σχέσεων, ψηφοθηρίας και καλλιέργειας προνομίων στους στρατιωτικούς ενδιαφέρεται να τους παρέχει μόνο σε αυτούς δωρεάν κατοικία, αλλά δεν πράττει κάτι ανάλογο στους εκπαιδευτικούς, στους γιατρούς κλπ.
Γιατί;
Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να ορθώσουμε ένα μέτωπο στρατιωτών-φοιτητών-εργαζόμενων στην υγεία-κατοίκων ενάντια στην εξαθλίωση, την εργασιακή εκμετάλλευση, την κυβέρνηση και τα Μνημόνια.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.comΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 15' ΛΕΠΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου