Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Τραμπ και Πούτιν σε “εικονική” σύγκρουση! Ποιες οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Μόσχας

Ο Τράμπ έχει αρχίσει να “πατά τα κουμπιά” των βομβαρδισμών σε μια πλήρη αναντιστοιχία μ΄ όσα υποστήριζε στην προεκλογικήτ του εκστρατεία. Βομβάρδισε τη Συρία, έριξε την “μητέρα όλων των βομβών” στο Αφγανιστάν ως απάντηση για το θάνατο ενός Καταδρομέα και απειλεί γενικώς ότι είναι είναι έτοιμος για όλα.
Η πιο λογική εξήγηση γι΄ αυτή την απόλυτη μεταστροφή είναι πως ο πρόεδρος Τραμπ,δίνει τις “εξετάσεις” του στο αμερικανικό κατεστημένο που ανησυχούσε για όσα λέγονται,ακούγονται ,γράφονται και ερευνώνται για τις σχέσεις του με το Κρεμλίνο.

Οι “συγκρούσεις” Ουάσινγκτον-Μόσχας δείχνουν πολύ “σκληρές” τις τελευταίες ημέρες,αλλά επί της ουσίας τίποτα δεν δείχνει ότι υπάρχει κλίμα πραγματικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κατάσταση με τη Ρωσία “θα τακτοποιηθεί” και ότι η Κίνα θα είναι σε θέση να διευθετήσει το ζήτημα των πυρηνικών της Βόρειας Κορέας.

Σε ένα μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι “τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Την κατάλληλη στιγμή όλοι θα έρθουν στα λογικά τους και θα υπάρξει διαρκής ειρήνη”. Αμέσως μετά ο Τραμπ έγραψε ότι έχει “μεγάλη εμπιστοσύνη” στην Κίνα όσον αφορά το θέμα του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας, αλλά επανέλαβε ότι, εάν δεν επιτύχει η προσέγγιση με το Πεκίνο, οι ΗΠΑ “και οι σύμμαχοί του θα ασχοληθούν” με αυτό.

Από την άλλη και ο Πούτιν μπορεί να λέει πολλά,αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται ότι με το “σύστημα Τραμπ” δεν έχει προς το παρόν τουλάχιστον πρόβλημα.Ειδοποιήθηκε εγκαίρως για τον βομβαρδισμό της αεροπορικής βάσης στη Συρία,συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ και παρά τις δηλώσεις για τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις όλα δείχνουν ομαλά.

Ενδεικτικό είναι ότι η Μόσχα “άδειασε” το καθεστώς Άσαντ της Συρίας, που χθες κατήγγειλε τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ,για βομβαρδισμό αποθήκης χημικών των ανταρτών! Η Δαμασκός έκανε λόγο για εκατοντάδες νεκρούς.

Λίγες ώρες μετά το ρωσικό υπουργείο Αμύνης δήλωνε ότι “δεν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ότι σκοτώθηκαν άνθρωποι κατά την διάρκεια αεροπορικής επίθεσης που πραγματοποίησαν οι δυναμεις της διεθνούς συνασπισμού στην επαρχία Ντέιρ Αλ- Ζορ”.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Ίγκορ Κανασένκοφ. Ο Κανασένκοφ είπε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν μη επανδρωμένα αεροπλάνα για να ελέγξουν την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου