Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Αισχρή φιλοαμερικανική προπαγάνδα στην εκπομπή του Καμμένου

Μια βδομάδα πριν οι Αμερικανοί βομβαρδίσουν την Συρία και πυροδοτήσουν την πολεμική ένταση με δραματικό τρόπο η ακραία μιλιταριστική εκπομπή ¨ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ" της Ακροδεξιάς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας και του ΟΜΙΛΟΥ Βαρδινογιάννη διαφήμισε όχι μόνο τις πολεμικές προετοιμασίες αλλά αποτέλεσε βήμα της αμερικανικής προπαγάνδας.

Ουσιαστικά παρουσιάστηκε η Πολυεθνική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 στην οποία συμμετείχαν εκτός του συνόλου των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, αποστολές από τις ΗΠΑ-Ισραήλ, Ιταλία, Εμιράτα!
Χωρίς έκπληξη θα ακούσουμε π.χ. Αμερικανό Ταξίαρχο να μας λέει για το πως προετοιμάζονται τα Εμιράτα να προστατεύσουν "την συλλογική άμυνα της Ευρώπης"!
Θα ακούσουμε τον ίδιο Ταξιάρχο να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα των Τσίπρα-Καμμένου είναι ένας σημαντικός παράγοντας ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ στην περιοχή, για να ακολουθήσουν σε 5 μέρες οι βομβαρδισμοί στην Συρία με την καθοριστική συμβολή της βάσης της Σούδας, σπέρνοντας την ΑΣΤΑΘΕΙΑ!
Για να δώσουν τον λόγο στην εκπρόσωπο της στρατιωτικής αμερικανικής προπαγάνδας όταν υποστηρίζει ότι οι γιγάντια αυτά πολεμική άσκηση-προετοιμασία έδωσε τη δυνατότητα κατανόησης του παγκόσμιου περιβάλλοντος ασφάλειας"
ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 - Καμμένος: Άξονας σταθερότητας η Ελλάδα 

Ας δούμε τι δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος περιγράφοντας τις επιλογές και τους στόχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχοντας στο πλευρό τον πρέσβη των ΗΠΑ: ''Δημιουργείται, πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μια μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητας, που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο''. Αυτά τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα αναφερόμενος στην πολυεθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017, διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας , στην οποία συμμετέχουν, μαζί με την Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αναφερόμενος στην άσκηση, ο Καμμένος σημείωσε ότι φέτος επεκτάθηκε στον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και τη χαρακτήρισε ως μία άσκηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Όπως εξήγησε, «είναι άσκηση ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος και από στρατιωτικής πλευράς, γιατί έχουμε μία κοινή δράση χωρών που δεν συμμετέχουν σε μία κοινή συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χώρες οι οποίες παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο».

Άρα η ελληνική κυβέρνηση και όχι ο Πάνος Καμμένος θεωρούν πρότυπο επεμβάσεων την Λιβύη και την αντίστοιχη διάλυση-καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας που προκάλεσαν για να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα.
Άρα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν οργανικό τμήμα αυτών των εγκληματικών Συμμαχιών για την επιβολή της Νέας Τάξης του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που στοιχίζονται πίσω από αυτές.
Μάλιστα θέλουν την Ελλάδα επίκεντρο αυτής της Συμμαχίας παραγωγής Αστάθειας και Ολέθρου. 
Έτσι θα ικανοποιηθεί ο στόχος αναβάθμισης του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης, θα κερδίσουν για μια ακόμη φορά οι Βαρδινογιάννης, Μελισσανίδης, Κόκκαλης και λοιποί.
Με αυτές τις συμμαχίες λοιπόν, με στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ το ελληνικό κεφάλαιο προσδοκά να παίξει ρόλο στα Βαλκάνια που τα θεωρεί "Ζωτικό του Χώρο", αλλά και κυριαρχήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτό τον "εθνικό στόχο" υπάρχει "εθνική ενότητα" και σύμπνοια ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
¨Είναι εθνική ανάγκη η συμμετοχή στις επεμβάσεις" λέει ο πρώην ΥΕΘΑ επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το ίδιο υποστηρίζει ο Δ.Βίτσας ΑΝΥΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στα παραπάνω υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΕΙ ΠΟΛΕΜΟ
Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ είναι παραπάνω από διαφωτιστικό.
Αποκαλύπτοντας γιατί η κυβέρνηση θέλει να προσλάβει 1000 Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ, γιατί δίνει τώρα 3 δις.δολ. για να προμηθευτεί όπλα από τις αμερικάνικες εταιρείες, γιατί υπάρχει τέτοια πολεμική προετοιμασία.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ-Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΑ
Στοχοποιεί τους λαούς με τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας, προσφέρει κάθε διευκόλυνση, παρέχει τις βάσεις, αγοράζει όπλα που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις επιχειρήσεις όπως τα ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη ORION, ενταντικοποιεί τις ασκήσεις με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για να δράσει μαζί τους σε αυτούς τους βρώμικους πολέμους.

Εμείς τους λέμε: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για ΗΠΑ-ΕΕ-Ελληνική Ολιγαρχία.
Καλούμε κάθε αγωνιστή να σταθεί στο πλευρό μας, να αγωνιστεί μέσα και έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.

Πλέον ο στόχος του Αντιπολεμικού Κινήματος πρέπει να είναι η Ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των Μνημονίων, ο αγώνας για τη διάλυση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να βγει μπροστά, να ενσωματώσει τις καλύτερες παραδόσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και να συγκρουστεί σε καθημερινή βάση με τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, την πολεμοκαπηλεία και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω: από τους μεγαλοκαθηγητάδες που φέρνουν τον στρατό στα Πανεπιστήμια μέχρι τις αντιδραστικές δεξαμενές σκέψης, από τις πολεμικές βιομηχανίες μέχρι όσους μετρούν κέρδη από το ΝΑΤΟ (ξενοδόχους, εμπόρους, εταιρίες πετρελαιοειδών κλπ), από τους μεγαλοδημοσιογράφους μέχρι τα σαιτ φερέφωνα του ΥΠΕΘΑ και των πολεμικών βιομηχανιών. 

Είναι μια πρόταση συνένωσης όλων όσων αντιπαλεύουν το σύγχρονο πλέγμα πολέμου-καταστολής και απευθύνεται σε εργατικά σωματεία και νέες συλλογικότητες του αγώνα, στις μεταναστευτικές και αντιφασιστικές κινήσεις, σε κάθε εκδοχή παρά την όποια διαφωνία και αντίθεση του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ; ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου