Σάββατο 27 Μαΐου 2017

4η Εργατική Ευρωμεσογειακή Συνδιάσκεψη 26-28 Μάη 2017

[...]Υπό αυτούς τους φλέγοντες όρους, μια Επείγουσα Συνδιάσκεψη όλων των μαχόμενων δυνάμεων που αγωνίζονται για τη χειραφέτηση από τον ιμπεριαλισμό, την καπιταλιστική βαρβαρότητα και όλες τις μορφές εκμετάλλευσης και καταπίεσης, είναι απαραίτητη για να συζητηθούν οι μεταβολές και οι προκλήσεις της διεθνούς κατάστασης και για την εκπόνηση ενός κοινού διεθνούς προγράμματος δράσης.
Το Βαλκανικό Σοσιαλιστικό Κέντρο «Κριστιάν Ρακόφσκι» και το ηλεκτρονικό δίκτυο RedMed έχουν ήδη διοργανώσει με επιτυχία τρεις διεθνείς συνδιασκέψεις τα τελευταία χρόνια. Τώρα, με συνείδηση του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης και την ανάγκη για διεθνισμό στην πράξη, καλούμε όλους τους μαχητικούς εργάτες και τις λαϊκές οργανώσεις και κοινωνικά κινήματα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και διεθνώς, καθώς και τις δυνάμεις της επαναστατικής Αριστεράς που προέρχονται από διαφορετικές παραδόσεις, να ενωθούν μαζί μας σε μια Επείγουσα 4η Ευρω-Μεσογειακή Εργατική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα, στην Ελλάδα, από τις 26 ως τις 28 Μαΐου 2017.

Φέτος είναι η Εκατονταετηρίδα της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, η οποία δημιούργησε το πρώτο βιώσιμο εργατικό κράτος στην ιστορία. Όλες οι υπόλοιπες επαναστάσεις και τα άλλα είδη μετάβασης στην κατάργηση του καπιταλισμού του 20ου αιώνα ήταν, σε μεγάλο βαθμό, απόγονοι αυτής της κύριας πηγής. Ας εμπνευστούμε από την Οκτωβριανή Επανάσταση, ας προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε εκ νέου ένα διεθνές κίνημα που θα ηγηθεί σ' όλους τους αγώνες για χειραφέτηση, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος και θα δημιουργήσει τις βάσεις μιας αταξικής κοινωνίας σε διεθνή κλίμακα, που θα αποκλείει για πάντα τη βαρβαρότητα στην οποία ο παρακμάζων καπιταλισμός μας οδηγεί για ακόμη μια φορά.
ΕΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου