Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Θα βάλουν τους Εθνοφύλακες να φυλάνε τσάμπα τον αγωγό


Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος διατυμπανίζει ότι το έτος 2017 είναι το έτος εθνοφυλακής.
Μπορεί λοιπόν να βρίσκει ως πρόσχημα της γενικευμένης μιλιταριστικής και εθνικιστικής του προπαγάνδας την ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αλλά αποκαλύπτεται ότι οι προετοιμασίες των Εθνοφυλάκων και η γενικευμένη στρατιωτικοποίηση του λαού μας έχουν ως επιπλέον αντικείμενο τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Την αντιμετώπιση υβριδικών απειλών!
Εύκολα όμως μπορεί να συνειδητοποιήσει κανείς ότι μεγάλο μέρος της διαδρομής του αγωγού ΤΑΡ ταυτίζεται με τον χώρο διεξαγωγής της πολεμικής προετοιμασίας.
Και μάλιστα πρόκειται για την επιχειρησιακή εκπαίδευση από το 10ο Σύνταγμα Πεζικού, με την υποστήριξη ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και με τη συμμετοχή Εθνοφυλάκων από τα Τάγματα Εθνοφυλακής Σιδηροκάστρου, Καβάλας και Δράμας!
Διαβάζουμε λοιπόν στοhttps://el.wikipedia.org 

Ο αγωγός ξεκινά στα ελληνο-τουρκικά σύνορα στους Κήπους το Έβρου, όπου συνδέεται με τον Δια-ανατολικό αγωγό αερίου. Θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα και θα εξέρχεται στην ακτή της Ιταλίας κοντά στο Σαν Φόκα. Το συνολικό μήκος του αγωγού θα είναι 867 χιλιόμετρα, από τα οποία 547 στην Ελλάδα, 211 στην Αλβανία, 104 υποθαλάσσια, και 5 χιλιόμετρα στην Ιταλία. Το υποθαλάσσιο τμήμα θα βρίσκεται σε μέγιστο βάθος 810 μέτρων.
Η TAP σχεδιάζει επίσης την κατασκευή υπόγειου σταθμού αποθήκευσης αερίου στην Αλβανία, και παρέχει ως αντίκρυσμα 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Αυτά τα στοιχεία θα διασφαλίσουν επιπλέον ενεργειακή ασφάλεια στη νοτιοανατολική Ευρώπη.Το συνολικό κόστος κατασκευής ανέρχεται στο ποσό του 1.5 δις ευρώ. Η TAP δηλώνει έτοιμη για την έναρξη επιχειρήσεων για τις πρώτες εξαγωγές από το Σαχ Ντενίζ.
Εταιρεία κατασκευής
Ο Αδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου, είναι μια κοινοπραξία με έδρα το Μπάαρ, στο καντόνι "Τσουγκ" της Ελβετίας, με σκοπό το σχεδιασμό και την κατασκευή του αγωγού.
Μέτοχοι της εταιρείας είναι οι BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagas (16%) και Axpo (5%).
To 10ο Σύνταγμα Πεζικού σε εκπαίδευση με τους Εθνοφύλακες και την ΑΣ - ΦΩΤΟ
Πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση από το 10ο Σύνταγμα Πεζικού, με την υποστήριξη ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και με τη συμμετοχή Εθνοφυλάκων από τα Τάγματα Εθνοφυλακής Σιδηροκάστρου, Καβάλας και Δράμας, από τις 8 έως και τις 11 Μαΐου 2017. 
Η εκπαίδευση, μεταξύ άλλων, περιέλαβε αντικείμενα εξασφάλισης γέφυρας, εξασφάλισης και ανακατάληψης φράγματος, λειτουργίας Σημείων Ελέγχου Οχημάτων (Check Points).
Επίμετρο της εκπαίδευσης αποτέλεσε η άσκηση αντιμετώπισης υβριδικών απειλών, την οποία παρακολούθησε ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – OHQ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, το ηθικό και τον ζήλο του συνόλου του προσωπικού.
Οι φωτογραφίες από την εκπαίδευση:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου