Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Η εξωτερική μας πολιτική ευθύνεται για την τρομοκρατία λένε οι περισσότεροι Βρετανοί

Τη στιγμή που στην Ελλάδα οι περισσότεροι δημοσιολόγοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα συνδέσει καλύτερα την τρομοκρατία με τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο, στη Βρετανία, που έπεσε πρόσφατα θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, το 53% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η εξωτερική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου συμβάλλει στην εκδήλωση τρομοκρατικών χτυπημάτων στο εσωτερικό της χώρας.
Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το You Gov τέσσερις ημέρες μετά τις επιθέσεις στο Μάντσεστερ, η πλειονότητα των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι οι πόλεμοι τους οποίους έχει ενισχύσει το Ηνωμένο Βασίλειο ή έχει συμμετάσχει σε αυτούς συνδέονται με τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Μόνο το 24% δήλωσε ότι διαφωνεί με αυτή την παρατήρηση.
Ακούστε την ανάλυση των αποτελεσμάτων (αγγλικά) από το ανεξάρτητο δίκτυο The Real News Network και τον αναλυτή Τόμας Μπάρλοου.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Ολιβιέ Ρόι, ένας απο τους κορυφαίους αναλυτές σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας στη Γαλλία, δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, ότι οι πρόσφατες επιθέσεις που πραγματοποιήσαν Βρετανοί και Γάλλοι υπήκοοι στις χώρες τους δεν συνδέεται με το Ισλάμ, αλλά με την κοινωνικό απομόνωση που αισθανονται σαν μετανάστες δεύτερης γενιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου