Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ Κοιμηθείτε ήσυχοι… Ο Τάσος και η Ηριάννα είναι φυλακή!


Η γνωστή για την «ευαισθησία της στους νέους ανθρώπους» εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αλλά και ολόκληρος ο κόσμος της Δικαιοσύνης, που μοιάζει με κάποιες αποφάσεις να έχει χάσει από τα μάτια όχι απλώς την έννοια της επιείκειας αλλά ακόμα και εκείνη του μέτρου στην επιβολή ποινών, οφείλουν να σκύψουν στην υπόθεση της Ηριάννας.

Για μια κοπέλα που δεν είχε καμία σχέση με οποιονδήποτε «ακραίο» πολιτικό χώρο, που απλά έχει δεσμό με έναν νέο άνθρωπο τον οποίο επίμονα προσπάθησαν να μπλέξουν οι διωκτικές αρχές και που αργότερα αμετάκλητα αθωώθηκε από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η ποινή 13 χρόνων κάθειρξη χωρίς αναστολή, χωρίς ελαφρυντικά, χωρίς μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος της και με μόνο στοιχείο ένα μερικό αμφιλεγόμενο δείγμα DNA ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ηδη η άδικη μεταχείρισή της έχει προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από συναδέλφους της στο Πανεπιστήμιο. Σημειώνουμε ότι ακόμα και το ίδιο το βούλευμα κάνει λόγο για ανύπαρκτα ευρήματα.

Η Ηριάννα, μια δραστήρια επιστήμων και υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής, μια εξαιρετικά χαρισματική και επιμελής φοιτήτρια, κλείστηκε για 13 χρόνια στις φυλακές της Θήβας, ενώ εμβρόντητοι είναι οι συνεργάτες και οι υψηλού κύρους καθηγητές της που ετοιμάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.   [πηγή: ΕΦΣΥΝ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου