Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Το Κατάρ κατηγορείται για στήριξη της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει δουλειές μαζί του!

Τεράστια τα ερωτήματα για τους πραγματικούς λόγους της έντασης με το Κατάρ.
Το 2011 ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ελληνική κυβέρνηση-αντιδραστικά καθεστώτα έκαναν μαζί με το Κατάρ επέμβαση στη Λιβύη για να φέρουν "τη Δημοκρατία τους"
Τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεργάζονται στρατιωτικά με το Κατάρ και κλείνουν δουλειές για τους Έλληνες επιχειρηματίες της πολεμικής βιομηχανίας και όχι μόνο! 
Θυμίζουμε πρόσφατο δημοσίευμα:


Στην Αθήνα πρόσφατα καταγράφηκε η αναβάθμιση της ελληνο-καταριανής αεροπορικής συνεργασίας με συνάντηση του Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων του Κράτους του Κατάρ με τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον Αρχηγό του ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

Ο Major General Mubarak Mohammed Al-Khayarin κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αρχηγό ΓΕΑ, συζήτησαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, στον επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό τομέα, καθώς και σε θέματα συντήρησης των μέσων τους.
Αεροπορική συνεργασία σε Σούδα- Ταναγρα και χερσαία στον Εβρο.
Η αεροπορική συνεργασία με την Ελλάδα έχει βάθος και ουσιαστικά ξεκίνησε στο νέο επίπεδό της κατά την περίοδο της επίθεσης στην Λιβύη (2011) όπου καταριανή αεροπορική δύναμη με αεροσκάφη »Μιράζ 2000-5»και μεγάλη υποστήριξη εδάφους είχε εγκατασταθεί στην Σούδα (115 ΠΜ) απ όπου και επιχειρούσαν καθημερινά για μεγάλο διάστημα. Αργότερα – φθινόπωρο 2013- άλλη αεροπορική μονάδα του Κατάρ εκπαιδεύτηκε για 6 εβδομάδες στην Ταναγρα μαζί με Ελληνικά πληρώματα λόγω κοινού τύπου αεροσκαφών- το δε προσωπικό έμενε στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως στην Χαλκίδα. Την ίδια εποχή Αντιπροσωπεία αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, στο πλαίσιο της επίσκεψης στη χώρα μας συζήτησε τη συνεργασία με την Αεροπορία Στρατού σε θέματα εκπαίδευσης και συντήρησης ελικοπτέρων.



Την επομένη χρόνια στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Στρατηγικής Συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και του Κατάρ, πραγματοποιήθηκε σχεδόν 5μηνη εκπαίδευση πλέον των 100 Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Κατάρ, σε αντικείμενα Τεθωρακισμένων και Πυροβολικού στα κέντρα εξομοιωτών των δύο Όπλων και στα πεδία των ασκήσεων στην Αλεξανδρούπολη από Έλληνες εκπαιδευτές της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ».


»Σφήνα» και από τη Πολεμική Βιομηχανία

Και ενώ αντίστοιχη διμερή συνεργασία επιδιώκεται και σε διπλωματικό επίπεδο από το ΥΠΕΞ- πέραν των προσδοκιών για οικονομική συνεργασία και επενδύσεις στην Ελλάδα- στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας πραγματοποιήθηκε φέτος ένα βήμα: 
Στην πρωτεύουσα Ντόχα η έγινε η πρώτη ημερίδα συνεργασίας της Ελλάδας και του Κατάρ (Industry Day).Η ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ (ΓΔΑΕΕ) και τη βοήθεια της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ντόχα, ενώ σημαντική υπήρξε η συμβολή της Κυβέρνησης του Κατάρ. Κατά την ημερίδα παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. Από πλευράς Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΕΛΕΑΑ, ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ και εκπρόσωποι των εταιρειών ΑΚΜΩΝ, ALTUS, ATESE, BARRACUDA, DASYC, ΕΑΒ, ΕΑΣ, ISI HELLAS, IDE, MILTECH και THEON SENSORS.


Καμμένος: ;Συναντήθηκα με την οικογένεια του Εμίρη για την επένδυση…;

Οι σχέσεις Ελλάδας- Κατάρ αναβαθμίστηκαν με ταχύτατους ρυθμούς την τελευταία 10ετια, με την εγκαθίδρυση πρεσβειών στην Αθήνα και την Ντόχα το 2007 και την ανταλλαγή επισκέψεων σε ανώτατο επίπεδο, από τότε μέχρι σήμερα, όχι όμως χωρίς σκαμπανεβάσματα. Σήμερα, βρίσκεται στο Κατάρ ο ΑΝΥΠΕΞ, κ. Γ. Κατρούγκαλος συμμετέχοντας στο DOHA FORUM και κάνοντας επαφές κυρίως επενδυτικής προοπτικής. Τώρα πως λύνονται διάφορες νομικές, φορολογικές ή γραφειοκρατικές εμπλοκές επενδύσεων δεν ειναι σαφές… Για παράδειγμα τις προάλλες ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δεν ήταν απόλυτα σαφής στην εκπομπή του Χατζή στον Σκάι για το πως λειτούργησε σε μια υπόθεση του Εμίρη του Κατάρ: Αυτά που έκαναν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, να «δουλεύουν», να εμπαίζουν τους επενδυτές, δεν γίνονται από αυτή την κυβέρνηση. Θα σας θυμίσω μόνο το θέμα του Εμίρη του Κατάρ. Ήθελε ο Εμίρης του Κατάρ μαζί με τα funds του Κατάρ να επενδύσουν στην Ελλάδα πάνω από 16 δισεκατομμύρια ευρώ. Τι έγινε; Του καταλόγισαν από την εφορία της Πάτρας 10 εκατομμύρια για την επένδυση στο νησί. Αυτό έληξε με τη δική μας κυβέρνηση. Επισκέφθηκα εγώ το Κατάρ, συναντήθηκα με την οικογένεια του Εμίρη και βεβαίως το θέμα λύθηκε… https://thecaller.gr

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου