Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για μεταφορά οπλικού συστήματος στη Συρία


Καθημερινά επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας ότι η παρουσία της Συμμαχίας ιμπεριαλιστικών δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η παρέμβαση της Ρωσίας και οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στην Συρία έχουν ως πρόφαση την καταπολέμηση του ISIS.
Έλεγχος πηγών και αγωγών ενέργειας, μοίρασμα της περιοχής σε ζώνες επιρροής είναι η πραγματική αιτία της σοβαρής στρατιωτικής τους επέμβασης.
Το συμπέρασμα αυτό ενισχύει η αρθρογραφία που αποκαλύπτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανέπτυξαν έναν αυτοκινούμενο εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών από την Ιορδανία στη Συρία και θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, κατήγγειλε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. 
Το σύστημα αυτό, γνωστό ως HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), αναπτύχθηκε στη στρατιωτική βάση Ατ Τανφ, ανέφεραν χθες πηγές προσκείμενες σε υπηρεσίες πληροφοριών χωρών της περιοχής. 
Η βάση αυτή βρίσκεται στην έρημο, όπου οι Αμερικανοί ενισχύουν συνεχώς τις δυνάμεις τους, καθώς κλιμακώνεται η ένταση αφότου έπληξαν παραστρατιωτικούς υποστηριζόμενους από το Ιράν για να τους εμποδίσουν να προελάσουν προς την Τανφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου