Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Τηλεφωνική επικοινωνία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με τον Διοικητή της Σχολής Ευελπίδων


Εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Σκοπός της επικοινωνίας μας ήταν να τον ενημερώσουμε άμεσα για την Επιστολή Καταγγελίας που είχαμε δεχτεί από φαντάρους που υπηρετούν στην ΣΣΕ και να ζητήσουμε την παρέμβαση του για την επίλυση των προβλημάτων που αναφέρονται.

Ο Διοικητής τόνισε ότι ήδη έχουν γίνει κινήσεις για τη διερεύνηση των όσων καταγγέλλονται και η πρόθεση του είναι να υπάρξουν άμεσα ουσιαστικές αλλαγές.

Γνωρίζουμε όμως ότι τα ζητήματα που θίγουν οι συνάδελφοι φαντάροι αφενός αποδεικνύουν την πραγματική ουσία της Υποχρεωτικής Στράτευσης που είναι η εξασφάλιση ενός Δωρεάν εργατικού δυναμικού, αφετέρου αποκαλύπτουν τις πραγματικές ευθύνες που δεν βαρύνουν τις πλάτες ενός διοικητή, αλλά πρωτίστως το ΓΕΣ και την πολιτική ηγεσία των Ε.Δ., τους Π.Καμμένο και Δ.Βίτσα. 



Ο Υποστράτηγος Χ.Λαλούσης είναι ο νέος Διοικητής της ΣΣΕ που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει σειρά σοβαρών και συσσωρευμένων προβλημάτων.



Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απασχόλησε πρόσφατα όλους μας μέσω των καταγγελιών για ενεργή δράση πυρήνα των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής στις τάξεις των σπουδαστών που αλληλοδιαπλέκονται με το αντιδραστικό ακροδεξιό καθηγητικό κατεστημένο.



Ένα καθηγητικό κατεστημένο "που ήρθε στα χέρια" και απαιτήθηκε η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.



Σε όλους είναι γνωστά τα καψόνια που αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δυστυχώς είναι αποδεκτά από την πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου.


Πολλά λοιπόν τα προβλήματα και απαιτούν άμεσα Επίλυση.

Δημοσιεύουμε την καταγγελία των φαντάρων:
Αίσχη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: οι Φαντάροι ως δούλοι
Χωρίς νερό, πρωινό, ξεκούραση οι Δούλοι Φαντάροι στην Σχολή Ευελπίδων
Σοβαρές οι ευθύνες του Υποστράτηγου διοικητή της Σχολής 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Τον τελευταίο καιρό ο λόχος διοικήσεως της ΣΣΕ έχει μετατρέπει σε λόχο δούλων! 
Με τη θερμοκρασία στους 30+ βαθμούς, οι στρατιώτες αναγκαζόμαστε από ένα λοχία να είμαστε μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι κάτω από τον ήλιο και να μαζεύουμε κλαριά, να κόβουμε χορτάρια και να καθαρίζουμε κήπους χωρίς να μας δίνουν ούτε νερό, καθώς και αυτό πρέπει να το αγοράσουμε μόνοι μας.

Μετά το μεσημεριανό, μας αφήνουν μισή ώρα και πάλι το ίδιο! 

Μέχρι τις 6 το απόγευμα συνεχίζουμε τις ίδιες δουλείες σαν δούλοι. 

Και όλα αυτά χωρίς πρωινό, καθώς ένα πρωί αποφάσισαν ότι δεν δικαιούμαστε πρωινό! 

Ο συγκεκριμένος λοχίας, πατώντας πάνω στο ότι σχεδόν κάθε βράδυ είμαστε σπίτι μας, μας επιβάλει με το έτσι θέλω να είμαστε κάτω από τον ήλιο και να δουλεύουμε. 

Στους κήπους του διοικητηρίου πρόσφατα βρήκαμε το κουφάρι ενός σκύλου, ενώ λίγο πιο δίπλα μας οι υπόλοιποι στρατιώτες γέμιζαν στάγερ με κλαριά μέσα στα φίδια! Βρήκαν τουλάχιστον 6 φίδια μέσα στα πόδια τους!!!! 

Είναι θέμα χρόνου να μας τσιμπήσει φίδι ή να λιποθυμήσει κάποιος! Έχουμε ήδη παιδιά που έχει βγει εκτός λόγω προβλημάτων σε μέση χέρια πόδια! Σοβαρά προβλήματα που όταν αναφέρουμε στον κύριο λοχία ακολουθούνται από ειρωνεία και γέλιο!!! 

Και όλα αυτά έχουν ως πρωταγωνιστή έναν "κύριο" που κάθε μεσημέρι πάει σπίτι του πληρωμένος αδρά από την υπηρεσία ενώ εμείς μένουμε εδώ να συνεχίσουμε το σκάψιμο. Πολλά παιδιά μένουν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μακριά δηλαδή τους διώχνει το απόγευμα στις 6:30 και φτάνουν σπίτι τους στις 8! Απλά και μόνο για να μην τους ταΐσουν το βράδυ! Τα Σαββατοκύριακα μας φέρνουν μέσα στις 7:30 για να δουλέψουμε μέχρι τις 12:30 χωρίς πρωινό και χωρίς μεσημεριανό! Απλά να γεμίσει το στρατόπεδο εργάτες και να γίνουν οι δουλειές τους τσάμπα. 
Όσο για τα ΣΟΑ;;;; άλλο αστείο.! Οποίος έχει υπηρεσία ΤΑΕ , κάθε μέρα φεύγει με τον Εν υπηρεσία στρατιώτη κηπουρό με ένα χορτοκοπτικό και πηγαίνουν να κάνουν τους κηπουρούς στις κατοικίες των αξιωματικών!!!!! 
Δηλαδή βγαίνουν από το στρατόπεδο και πάνε στα σπίτια τους να τους καθαρίσουν κήπους αυλές να τους κλαδεύουν τα δέντρα και να κουβαλήσουν τα σκουπίδια τους! 
Και όποτε πεις οτιδήποτε για αυτό η απάντηση του λοχία είναι: οι άλλοι στην παραμεθόριο τι να πουν; 
Όσο και δίπλα στο σπίτι τους να είναι μερικοί, εδώ οι περισσότεροι στρατιώτες έχουν έρθει από την παραμεθόριο για να υπηρετήσουν το τελευταίο δίμηνο! 
Όσο για τις άδειες; 
Δεν υπάρχει φοιτητική η αγροτική! Ο διοικητής με δικιά του απόφαση, θεωρεί ότι δεν δικαιούται κανείς ειδικές άδειες και αν είναι τόσο ανάγκη δίνει μια κανονική και μια ειδική. Και αυτό μόνο για φοιτητικές! Οι αγροτικές δεν υπάρχουν πουθενά! 
Έχουμε εμπλοκή και την μέρα που έχεις έξοδο σε κρατάει για αγγαρείες μέχρι τις 7.00! Φτάνεις σπίτι σου 9.00, απλά για να φας και να μην σε ταΐσουν και το πρωί να γυρίσεις για να κανείς τον εργάτη τους! 
Αυτά είναι μερικά από όλα τα αίσχη που γίνονται στην ΣΣΕ! 
Μας θεωρούν ζώα και όχι ανθρώπους! Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και έχει ξεφύγει πια από τα όρια ακόμη και του στρατού! 
Είναι εξευτελιστικό να περιμένεις από ανθρώπους να κάνουν αυτά τα πράγματα χωρίς ούτε ένα μπουκαλάκι νερό! 
Δεν είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να γίνεται ένας φαντάρος 26-27-28 χρόνων εργάτης για τους κήπους των συνομήλικων υπολοχαγών χωρίς να αναγνωρίζεται η δουλειά που κάνει; 
Κάθε μέρα χωρίς να σκέφτεσαι ότι μερικοί έχουν οικογένεια, παιδιά και υποχρεώσεις και να τους στέλνεις κάθε βράδυ σπίτι τους για να γλιτώσεις το φαγητό και να τους αρνείσαι την άδεια που δικαιούνται με το έτσι θέλω. 
Περιμένουμε άμεση αντίδραση από το ΓΕΣ!

Καταγγέλλουμε αυτές τις προκλητικές ενέργειες. Καλούμε τον κάθε συνάδελφο να Αγωνιστεί μαζί μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. 

Για ένα κίνημα Μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό, φασισμό.

Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα του Αντιπολεμικού κινήματος και να δείξουμε με κάθε τρόπο την εναντίωση μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές προετοιμασίες τους.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία.
Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή, έχουν δικαιώματα, δεν είναι σκλάβοι κανενός!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των εργολάβων, των επιχειρηματιών της πολεμικής και ενργειακής βιομηχανίας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437


  

1 σχόλιο:

  1. ειμαι και εγω φανταρος στην σσε και η κατασταση ειναι δραματικη ειμαστε σκλαβοι τους ζητουμε αμεση παρεμβαση απο την πολιτεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή