Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟς

Από την πρώτη στιγμή η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στάθηκε δίπλα στο συναγωνιστή Δ.Δ. και εκφράσαμε την Αλληλεγγύη μας.

Η δικαστική δίωξη του οποίου δεν αποτελεί μόνο ένα σαφές μήνυμα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και της ακραίας καταστολής κάθε αμφισβήτησης της αντεργατικής-αυταρχικής-εθνικιστικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και πηγή σημαντικών συμπερασμάτων.
Καταρχήν, γιατί πολίτες σέρνονται στα Στρατοδικεία;
Ποιοι είναι αυτοί, οι Στρατιωτικοί Δικαστές, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία διαλέγουν την Καριέρα στον στρατό λόγω βολέματος και επαγγελματικής εξασφάλισης, για να συγκαλύψουν αμέσως τις ποταπές τους επιλογές με τα ψεύτικα τα λόγια τα εθνικιστικά, οι οποίοι θα δικάσουν και θα κρίνουν αγωνιστές με ιδανικά και ανώτερες αξίες;  
Δεύτερο, γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας έναν νόμο που συγκρότησε το μέλος της ΛΑΕ Κ.Ήσυχος, επιχειρεί να εξαφανίσει τους ολικούς αρνητές στράτευσης ως συνιστώσα του Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού κινήματος.
Η επιλογή της εναλλακτικής θητείας δεν είναι απλώς ένας δρόμος συμβιβασμού...
Είναι η κυβερνητική μεθόδευση ενσωμάτωσης και συντριβής τους.
Επιπλέον είναι μια διαδικασία άντλησης δωρεάν εργασίας από ανθρώπους που αρνούνται τον πόλεμο, τον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό.
Για όλους αυτούς τους λόγους -παρά τις όποιες διαφωνίες- στεκόμαστε στο πλευρό του συναγωνιστή και απαιτούμε την Ατιμωρησία του.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

Ενημέρωση από σύλληψη ολικού αρνητή στράτευσης

Εχθές συνελήφθη ο σύντροφος Δημήτρης Δ. για ανυποταξία. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τον προηγούμενο καιρό, η στρατιωτική εισαγγελέας έδωσε εντολή να κρατηθεί και να παρουσιαστεί ενώπιόν της σήμερα το πρωί. Στο ενδιάμεσο του ανοίχτηκε δικογραφία γιατί αρνήθηκε να περάσει τη διαδικασία της σήμανσης.
Σήμερα, στο στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, έξω από το οποίο παραβρέθηκαν 40 αλληλέγγυοι/ες, ο εισαγγελέας αφού τον παρότρεινε να κάνει εναλλακτική θητεία κάτι που ο σύντροφος αρνήθηκε, τον άφησε ελεύθερο για το αδίκημα της "ανυποταξίας" μεταθέτοντας τη δίκη σε τακτική δικάσιμο, ημερομηνία της οποίας δεν έχει οριστεί.
Μόλις τελείωσε η διαδικασία στο στρατοδικείο, ο Δημήτρης μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την κατηγορία της "απείθιας" με την ανακρίτρια να μην του δίνει τακτική δικάσιμο "επειδή εδώ ο χώρος δεν είναι για να φωνάζουν συνθήματα -αναφερόμενη προφανώς στους αλληλέγγυους" και τελικά πήρε αναβολή για την Πέμπτη 8/6 ενώ ως τότε αφέθηκε ελεύθερος.
ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου